Sök
Oskarshamn tog en fin skalp mot Frölunda
Foto: Bildbyrån/Suvad Mrkonjic
SHL

Oskarshamn krossade Frölunda – tog sig upp på säker mark

Frölunda hade nog en ordentlig baksmälla efter avancemanget mot Luleå i CHL i bortamötet med Oskarshamn. Det blev en storförlust och hemmalaget tog sig på så sätt upp på säker mark efter en fin skalp. I övrigt var Färjestad nära att göra en imponerande comeback mot Brynäs och Luleå bjöd på målshow i Ängelholm.

Brynäs-Färjestad 4-3 (0-0, 3-0, 0-3, 0-0, 1-0)

Brynäs: Jacob BlomqvistNicklas DanielssonVictor Söderström (inklusive avgörande straff)

Färjestad: Gustav RydahlSebastian ErixonJens Westin

Brynäs har fått lite fart under nye tillfällige tränaren Ove Molin. Två raka segrar kom man med till hemmamötet med Färjestad. Efter en mållös första period skulle Brynäs verkligen få utdelning i den andra. 

Victor Söderström fick chansen på straff men Markus Svensson i Färjestad-målet väntade ut talangen och kunde tämligen enkelt rädda försöket. Men bara nio sekunder senare fick Svensson kapitulera när Jacob Blomqvist hittade nätmaskorna fram till 1-0. Hemmalaget fortsatte att ånga på i ”kaffekampen” och Nicklas Danielsson kunde utöka till 2-0 två minuter innan den andra pausvilan.

Jobbigt för Färjestad som skulle få det ännu värre när straffsumparen Victor Söderström skulle få revansch och trycka dit 3-0 med sju sekunder kvar att spela. Känslorna svämmade då över för gästerna som blev rejält irriterade efter periodsignalen och slagsmål utbröt mellan en rad spelare.

Stark comeback

Färjestad kom tillbaka och satte gasen rejält i botten i den tredje perioden. Gustav Rydahl inledde målskyttet i en imponerande comeback. När Michael Latta åkte på ett matchstraff vid ställningen 3-2 trodde nog många att matchen var över. Färjestad plockade målvakten och spelade 5-mot-5 och lyckades genom Jens Westin osannolikt, sätt till förutsättningarna, i slutet kvittera matchen till 3-3.

Matchen till förlängning och senare straffar där Victor Söderström fick revansch på Markus Svensson och hittade luckan mellan benen på målvakten. En imponerande comeback från Färjestad men bonuspoängen till Brynäs.

Djurgården-Linköping 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)

Djurgården: Patrik BerglundMarcus HögströmSebastian Strandberg

Linköping: Joe WhitneyJarno Kärki

Ishockey brukar vara en sport som avgörs av små marginaler. Mindre marginaler än den pucken som dansade på mållinjen för Linköpings del går knappt att hitta. Matchen stod då 1-1 och efter det kunde Djurgården göra ett ryck i slutet av den andra perioden.

Först kunde Marcus Högström bomba in 2-1 från blå och bara några minuter senare skulle Sebastian Strandberg utöka ledningen till 3-1 i power play. Linköping gav matchen nerv i slutet när Jarno Kärki kunde reducera till 3-2 men Djurgården lyckades till slut hålla undan och ta tre poäng.  

Leksand-Örebro 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)

Örebro: Lukas Pilö

Leksand hade ett par bra lägen mot Örebro att ta ledningen i matchen. Men man var inte tillräckligt kliniska framför mål och istället kunde backen Lukas Pilö göra sitt första SHL-mål och ge Örebro ledningen i matchen.

Leksand försökte hela matchen och bombade med skott mot Dominik Furch men den tjeckiska målvakten gjorde en imponerande match mellan stolparna och lyckades freda Örebros mål hela matchen. Tung förlust för Leksand då Oskarshamn tog tre poäng mot Frölunda.

Oskarshamn-Frölunda 5-1 (2-0, 1-1, 2-0)

Oskarshamn: Tyler Kelleher x2, Oskar NilssonPontus Netterberg

Frölunda: Joel Lundqvist

Frölunda hade en ordentlig baksmälla sedan avancemanget i CHL för mot Oskarshamn var man inte riktigt närvarande från start. Oskarshamn hungriga i jakten på säker mark började bäst och fick genom Tyler Kelleher och Oskar Nilsson en drömstart på matchen. Nilssons första mål den här säsongen dessutom. 

6-4 i skott till hemmalaget sa någonting om vilken typ av match det var i den första akten och Roger Rönnberg kunde vara allt annat en nöjd. Frölunda kom ut till den andra starkt men det var ändå Oskarshamn som skulle utöka till 3-0 genom Pontus Netterberg. 

Gästerna i rejäl brygga och byte av målvakt då Johan Mattsson fick lämna isen till förmån för Niklas Rubin  Bytet gav den effekten gästerna hade hoppats på. Kapten Joel Lundqvist kunde i slutet av perioden reducera till 3-1. 

”Har en hetare vilja”

Med Lundqvists reducering hoppades Frölunda på att man kunde fortsätta trycka på i den sista perioden. Men det kom aldrig något ordentlig press utan istället kunde Tyler Kelleher göra sitt andra mål för matchen till 4-1 och punktera matchen. Mycket starkt av Oskarshamn som efter kvällens resultat nu är uppe på säker mark efter att till slut vunnit matchen med övertygande 5-1.

 Det är ett konstigt jobb jag har. Uppe i Luleå var jag nästan tårögd vilken bra moral vi hade och så kommer det här. Vi är ett lätt byte för Oskarshamn i kväll. Det går för sakta i power play och grabbarna övertänker situationerna. Vi måste höja farten, säger Roger Rönnberg till CMore.

– Vi gör en härlig insats över 60 minuter och fightas över hela banan. Vi har en hetare vilja och är kyliga i de lägena vi får. Det är tight där vi ligger så vi måste vinna matcher så enkelt är det, säger Håkan Åhlund till CMore.

Rögle-Luleå 4-7 (1-2, 2-3, 1-2)

Rögle: Leon BristedtDominik BokkSamuel JohannessonDennis Everberg

Luleå: Jesper Sellgren x2, Joonas JalvantiJonas BerglundJuhani TyrväinenNoel GunlerEmil Larsson

Det rasslade rejält i nätet i matchen mellan Rögle och Luleå. Det var något som inte uppskattades av Rögle-tränaren Cam Abbott. Efter att Luleå gått upp till en 0-2-ledning gav kanadensaren en hårtork till sitt lag utan dess like. 

Leon Bristedt kunde i spel 5-mot-3 reducera till 1-2. Men Rögle föll tillbaka i gamla synder i den andra perioden då Luleå snabbt kunde göra två nya mål. Dominik Bokk reducerade snabbt och Samuel Johannesson kunde göra sitt första SHL-mål fram till 3-4. 

Tungt dock för hemmalaget som fick se Jesper Sellgren göra sitt andra mål i matchen när han hittade nätet fram till 3-5 och efter backens mål kom aldrig Rögle tillbaka i matchen. I stället kunde Luleå fortsätta att trumma på framåt och till slut utklassa Rögle i Ängelholm. Jesper Sellgren var stor segerorganisatör då han stod för två assistpoäng utöver sina två mål. 

Växjö-Skellefteå 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

Växjö: Emil Pettersson

Skellefteå: Adam PetterssonAlbin Sundsvik

Rejält grinigt var det mellan SHL:s mest formstarka lag. I huvudrollen skulle Adam Pettersson stå i inledningen av matchen. Först kunde han lirka in pucken till 0-1 för Skellefteå och sen delade han ut en rejäl propp på Växjös förstecenter Roman Horák  Tumult utbröt och flera spelare var inblandade i gurglet som utspelade sig framför de båda båsen. 

Den gringa och tighta fajten fortsatte och utvisningarna fortsatte att avlösa varandra. Växjö försökte att hitta en väg igenom ett kompakt bortalag. Till slut skulle man dock hitta en väg tillbaka in i matchen. Emil Pettersson sköt kvitteringen till Växjö inför ett stort hemmajubel. Med glädjen blev kortvarig. Albin Sudsvik kunde direkt efter sätta Skellefteå i förarsätet igen. Sudsvik mål skulle visa sig vara matchavgörande och Skellefteå fortsätter sin fina form i SHL.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten