Djurgården var aldrig ens nära final.
Champions Hockey League

Djurgården utslaget – förlorade stort

Djurgården är utslaget ur CHL.
Tjeckiska Mountfield blev alldeles för svåra för stockholmarna som förlorade med 3-0 i kväll och 6-1 totalt i semifinalen.

Mountfield hade aldrig tidigare gått till slutspel i Champions Hockey League. Nu har de skrällt sig ända fram till en final efter att ha vunnit stort mot Djurgården i CHL-semifinalen.

De hade redan en 3-1-ledning med sig från matchen i Stockholm inför kvällens möte i Tjeckien.
Det kändes redan avgjort i början av den andra perioden då tjeckerna tog ledningen genom Jakub Lev. Djurgården orkade aldrig riktigt lyfta sig efter det förlorade till slut stort.

DJURGÅRDEN MISSADE TVÅ STRAFFAR

I den tredje perioden drog det iväg då Mountfield satte både 2-0 och 3-0 i matchen och ställningen totalt var då 6-1 till tjeckerna. Matchserien över även om det fortfarande var mycket kvar att spela.

I de sista tio minuterna fick Djurgården två straffar men lyckades inte få hål på Marek Mazanec en enda gång utan den 28-årige målvakten höll nollan efter att ha räddat 24 skott.

Mountfield är därför vidare till final och kommer att möta Frölunda i Prag den 4 februari. Djurgården får dock hålla sig till SHL den här säsongen efter att ha förlorat med totalt 6-1 i semifinalen.

Mountfield – Djurgården 3–0 (6–1 aggregate) (0-0,1-0,2-0)

Mountfield: Jakub Lev, Richard NedomlelAles Jergl.