Sök
Jonas Ahnelövs 2-2-mål gjorde att matchen mot Linköping gick till straffar
Foto: Bildbyrån/Daniel Eriksson
SHL

Leksand vann ångestmötet – blev ändå ny jumbo i SHL

Det låter konstigt men Leksand ge segrande ur matchen mot Linköping men blev ändå omgångens förlorare på något sätt. Efter att Oskarshamn skrällt mot Luleå och Leksand tagit två poäng mot Linköping blir man nu ny tabelljumbo i SHL. 

Brynäs-Rögle 5-2 (2-1, 1-0, 2-0)

Brynäs: Anton Rödin x3, Jonathan SigaletLukas Kilström

Rögle: Dominik BokkLeon Bristedt

Brynäs som sparkat sin före detta huvudtränare Magnus Sundquist ville få en reaktion på lagets fyra matcher långa förlustsvit. Det började också oerhört bra för Gävlelaget som anförda av sin lagkapten Anton Rödin kunde göra två relativt snabba mål på Skånelaget. 

Sedan fick vi se ett riktigt JVM-samarbete mellan två spelare som verkligen bjöd på underhållande hockey i Tjeckien. Nils Höglander hittade fram till Dominik Bokk som sköt reduceringen för Rögle. 

En händelserik förstaperiod som började lika bra för Brynäs del som den första. Jonathan Sigalet fick göra sitt första mål för säsongen när han sköt 3-1 till Brynäs. Anton Rödin var verkligen på alerten i kväll och stod för ett hattrick när han sköt 4-1. Hemmalaget fick den effekten de hade letat efter och bröt sin fyra matcher långa förlustsvit med en seger mot Rögle. 

Djurgården-HV71 5-3 (2-1, 1-1, 2-1)

Djurgården: Alexander HoltzDick AxelssonLinus HultströmManuel Ågren

HV71: Filip SandbergLinus Sandin x2

Innan matchen hyllades den för detta Djurgårdsspelaren Andreas Engqvist som tvingades att lägga skridskorna på hyllan i förtid på grund av upprepade hjärnskakningar. 

Till matchen där HV71 började bäst när Filip Sandberg gav gästerna ledningen. JVM-profilen Alexander Holtz visade att formen har hållit i sig när han kvitterade för Djurgårdens del. Senare kunde Dick Axelsson ge Djurgården ledningen när han hittade förbi Jonas Gunnarsson i HV-målet.

HV kom tillbaka genom Linus Sandin men Djurgården visade sig vara starkast i kväll. Linus Hultström sköt matchvinnande 3-2 i match som Djurgården till slut vann med 5-3.  

Färjestad-Malmö 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)

Färjestad: Daniel VikstenGustav RydahlMichael LattaMarcus NilssonJesper Olofsson

Malmö: Nicolai Meyer

Färjestad tätar nu gapet till Luleå i och med deras vinst mot Malmö samtidigt som norrbottningarna föll överraskande borta mot Oskarshamn. 

Hemmalaget tog planeligt ledningen när Daniel Viksten gav Färjestad ledningen men sedan slappande de grönklädda av och släppte in Malmö i matchen igen. 

Man skulle dock utöka ledningen i den andra perioden till 2-0 genom Gustav Rydahl i box play och amerikanen Michael Latta kunde göra 3-0 kort innan periodens slut. Lattas 3-0 tog musten ur Malmö som inte orkade att hitta en väg tillbaka in i matchen. Färjestad vann till slut komfortabelt med 5-1.

Leksand-Linköping 3-2 (1-0, 0-0, 1-2, 0-0, 1-0)

Leksand: Mattias RitolaJonas AhnelövSpencer Abbott (avgörande straff)

Linköping: Sam LofquistJoe Whitney

Väldigt mycket stod på spel när nästjumbon Leksand och laget precis ovanför nedflyttningsstrecket Linköping skulle göra upp i Tegera Arena. Leksand hade inför matchen två poäng upp till Linköping och en vinst efter ordinarie tid skulle innebära att man lämnade den ena nedflyttningsplatsen till just Linköping.

Hemmalaget fick också den drömstarten man hade hoppats på. Efter ett fint anfall kunde till slut Matias Ritola skjuta ledningsmålet till Leksand. Målet blev lite omdiskuterat och fick granskas då Linköping-målvakten Jonas Gustavsson tyckte han blev pååkt. Men domarna valde att döma 1-0 för Leksand. 

Det var annars ett ställningskrig hela matchen och lagen ville inte ge en millimeter till varandra. Linköping fick en gyllene möjlighet i power play efter att målskytten Ritola ådragit sig en utvisning för tripping. Det utnyttjade gästerna till fullo då Samuel Lofquist kunde skicka in kvitteringen. 

Misstag höll på att ge Linköping segern

Som om inte det vore nog stod Johan Fransson för vad som såg ut att bli ett överstiget misstag. Den ruinerade backen drällde på blå och Linköping kontrade. Två mot en hittade Broc Little fram till Joe Whitney som enkelt kunde skjuta ledningsmålet för Linköping. Leksand startade direkt en rejäl anstormning och Jonas Ahnelöv kunde med tre minuter kvar verkligen bomba in kvitteringen till 2-2. 

 Det var bara att smälla till den när jag fick läget, säger Jonas Ahnelöv till CMore.

Matchen till förlängning och senare straffar där till slut Spencer Abbott kunde bli matchvinnare med sitt avgörande straffmål. I och med resultatet så är fortfarande Linköping en poäng före Leksand i SHL. 

 Matchen är inte slut förrän slutsignalen går. Riktigt skönt att få med sig två poäng, säger Jonas Ahnelöv till CMore

 Vi blir stabila efter de första tio minuterna. Då äger vi matchen men vi gör för lite mål. Sen missar vi tyvärr defensivt när det göras 2-2-mål så det är surt, säger Linköpings tränare Bert Robertsson till CMore.

Örebro-Växjö 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

Örebro: Kristian NäkyväLinus Öberg

Växjö: Roman Horák

Båda lagen kom till mötet med två raka vinster. Örebro som spelade sin första match hemma för 2020 var hetast i inledningen och finländaren Kristian Näkyvä kunde sätta hemmalaget i förarsätet med sitt sjätte mål för säsongen. Växjö har fått ordentligt ordning på sitt spel och varit oerhört svårslagna på sistone. I power play kunde lagets förstacenter Roman Horák kvittera.  

Matchen såg länge ut att gå till förlängning med Örebro skulle visa sig vara strået vassare och få en drömstart på seriespelet hemma året 2020. Linus Öberg blev matchhjälte när han med mindre en minut kvar att spela skickade in 2-1. 

Oskarshamn-Luleå 4-2 (0-1, 3-0, 1-1)

Oskarshamn: Johannes SalmonssonFiliph EngsundArsi PiispanenHenrik Nilsson

Luleå: Filip HållanderDaniel Sondell

Oskarshamn hade vetskapen om att bottenkollegorna Leksand och Linköping mötte varandra ikväll. På så sätt ett gyllene läge för smålänningarna att lämna jumboplatsen. Tuffaste tänkbara motstånd väntade dock Oskarshamn som tog emot serieledarna Luleå. 

Gästerna fick den bästa starten på matchen då talangen Filip Hållinder hittade nätmaskorna i slutet av den första perioden. Men jag vet inte vad tränare Håkan Åhlund hade sagt till senare spelare under den första periodpausen för Oskarshamn sköljde över serieledarna i den andra perioden. Efter tolv minuter spelade hade Oskarshamn krutat in tre mål bakom David Rautio och man vann till slut skotten med hela 18-4 efter mittenakten.

Luleå fick kontakt genom Daniel Sondell men en snabb kvittering signerad Henrik Nilsson gjorde att Oskarshamn kunde ta tre oerhört viktiga och överraskande poäng. 

Skellefteå-Frölunda 4-2 (0-0, 3-2, 1-0)

Skellefteå: Albin SundsvikAndreas WingerliJonathan PudasLinus Lindström

Frölunda: Theodor LennströmSamuel Fagemo

Om det var händelserikt inledningsvis mellan Brynäs och Rögle så var det ett snäpp värre mellan Skellefteå och Frölunda, i alla fall i den andra perioden. 18-årige Albin Sundsvik kunde redan efter två minuter in i den andra perioden ge hemmalaget ledningen och det var starten på en målkavalkad. Theodor Lennström kunde i mitten av perioden kvittera för Frölunda men Skellefteå svarade snabbt. 

Andreas Wingerli och ryktesförföljde Jonathan Pudas kunde ge Skellefteå en 3-1-ledningen innan Sveriges skyttekung från JVM Samuel Fagemo, efter ett tjusigt spel, kunde reducera till 3-2. Skellefteå lyckades sedan hålla undan för Frölunda och ta med sig alla tre poängen från mötet. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten