Rasmus Kupari
Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård
Junior-VM 2020

Finlands stora stjärna missar resten av JVM

ANNONS
Finland har fått ett riktigt mardrömsbesked. Lagets förstacenter Rasmus Kupari missar resten av JVM på grund av den skadan han ådrog sig i premiäromgången mot Sverige.

Enligt uppgifter från hockeyjournalisten John Hoven, som följer Los Angeles och farmarlaget Ontario som finländaren tillhör, så missar Rasmus Kupari nu förmodligen flera månader av spel och därmed är det färdigspelat för den finske stjärnan i JVM.

Efter Hovens uttalande kom det finska ishockeyförbundet med ett uttalande där general manager Kimmo Oikarinen bekräftade den tråkiga nyheten, detta skriver Svenska Yle. Förbundet meddelar också att Kupari nu ska tillbaka till Finland.  

Det var efter duellen med Sveriges Philip Broberg som Kupari blev liggandes kvar på isen. 19-åringen fick sedan hjälpas av isen. Kupari har spelat 27 matcher för Ontario den här säsongen och gjort åtta poäng. 
Backcheck, Forecheck, Tjeckien – del II


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM