Adam Boqvist, Rasmus Dahlin och Kaapo Kakko är tre juniorer som inte spelar JVM eftersom de platsar i NHL.
Foto: Bildbyrån
Junior-VM 2020

LISTA: Stjärnorna som missar JVM på grund av NHL-spel

På torsdag startar JVM i Tjeckien. En hel del stora juniorstjärnor kommer att vara på plats för att förgylla jul- och nyårshelgen. Men det finns också flera som missar turneringen – på grund av NHL-spel. Uffe Bodin guidar Hockeysverige Plus läsare genom spelarna som är "för bra" för JVM. Men också de med NHL-rutin som faktiskt ska delta i turneringen.

Att Rasmus Dahlin inte skulle bli släppt till JVM var förstås ingen skräll. 19-åringen etablerade sig som en stjärnback med Buffalo Sabres i NHL redan i fjol och var heller aldrig påtänkt för turneringen i Vancouver och Victoria för ett år sedan. 

Desto mer överraskande var det i slutändan att Adam Boqvist inte kom loss till årets turnering. Han har varvat spel i AHL med Rockford Icehogs med några sejourer i NHL med Chicago Blackhawks. När klubben nu har skadebekymmer på backsidan kände Blackhawks att de inte kunde avvara honom under JVM.

Våra svenska tonårsstjärnor är dock bara två av totalt nio NHL-spelare som stoppats av respektive klubb från att delta i turneringen. Men innan vi tittar närmare på dem kan vi konstatera att det faktiskt är sex juniorer – födda 2000 eller 2001 – som har spelat i NHL den här säsongen som släppts till JVM.

David Gustafsson.Foto: USA Today Sports/Neville E. Guard

SPELARE MED NHL-RUTIN SOM SLÄPPS TILL JVM

Tobias Björnfot, b, Sverige (Los Angeles Kings)
Inledde överraskande säsongen i NHL med att göra tre matcher för Los Angeles Kings efter att ha imponerat stort under klubbens träningsläger. Kings valde slutligen att skicka ned backen till farmarlaget Ontario Reign i AHL där han har huserat sedan mitten av oktober. Det gjorde beslutet att släppa honom till JVM enkelt för Kings.

Rasmus Sandin, b, Sverige (Toronto Maple Leafs)
Sandin var en av spelarna det fanns frågetecken kring inför turneringen. Han spelade sex matcher med Toronto i början av säsongen innan han skickades till AHL, men med tanke på hur bra han presterat i farmarligan var Maple Leafs länge osäkra på hur de skulle göra med backtalangen. För Tomas Montén blev det slutligen ett positivt besked då han nu fick in en av turneringens bästa backar i laget.

Ville Heinola, b, Finland (Winnipeg Jets)
Inledde säsongen med imponerande fem poäng (1+4) på åtta matcher med Jets innan han lånades ut till Lukko Rauma i Liiga. Där har det inte gått lika bra efter hemkomsten, men det råder ingen tvekan om att ynglingen blir en tung förstärkning för Finland i JVM.

David Gustafsson, c, Sverige (Winnipeg Jets)
Har varit ordinarie i Winnipeg under stora delar av säsongen, men efter att Jets plockade in Nick Shore från Toronto på waivers fanns det utrymme för klubben att släppa Gustafsson till JVM. En otroligt viktig förstärkning för ett svenskt landslag som saknar två viktiga kuggar i Jacob Olofsson och Filip Hållander, som båda är skadade.

Barrett Hayton, c, Kanada (Arizona Coyotes)
Han har spelat 14 NHL-matcher för Arizona under säsongen, men inte riktigt tagit en ordinarie plats. För Coyotes är det perfekt att ge honom den här möjligheten att få ordentligt med speltid och samtidigt köpa sig tid för att besluta om man ska behålla honom efter JVM eller skicka tillbaka honom till OHL. Eftersom han har spelat fler än nio NHL-matcher är första året på hans kontrakt redan bränt.

Oliver Wahlstrom, fw, USA (N Y Islanders)
Svenskättlingen får en ny möjlighet att vinna JVM-guld. Efter att ha spelat nio NHL-matcher med Islanders under säsongen har han hållit till i AHL och gjort nio poäng på 20 matcher för farmarlaget Bridgeport Sound Tigers. Blir en av spelarna som förväntas bära det amerikanska laget.

Andrej Svetjnikov.Foto: Jaylynn Nash/Icon Sportswire

JUNIORER I NHL SOM STOPPAS FRÅN JVM-SPEL

Rasmus Dahlin och Adam Boqvist och deras omständigheter känner ni redan till. Här är övriga juniorer som missar JVM på grund av NHL-spel:

Andrej Svetjnikov, fw, Ryssland (Carolina Hurricanes)
Efter 20 mål och 37 poäng under rookiesäsongen i fjol har forwarden som valdes som nummer två bakom rasmus Dahlin i draften 2018 exploderat i år. Det är inte bara de läckra lacrosse-målen som har utmärkt Svetjnikov. Vid 19 års ålder snittar han en poäng per match för Hurricanes och är redan en av lagets viktigaste spelare. Mycket tyder på att han är Rysslands nya superstjärna på forwardssidan. Att han skulle spela JVM var förstås aldrig aktuellt.

Kaapo Kakko, fw, Finland (N Y Rangers)
Fjolårets stora finska guldhjälte – Kakko sköt segermålet i finalen mot USA i Vancouver i fjol – gick tvåa i NHL-draften i somras och tog omedelbart plats i New York Rangers. Hans första NHL-säsong har kanske inte varit så framgångsrik som många hade förväntat sig, men han har trots en klen offensiv utdelning – 14 poäng på 32 matcher – visat att han klarar av spelet i NHL. Rangers tror att det är bättre för honom att fortsätta bli van vid NHL-livet än att åka på JVM. 

Jack Hughes c, USA (New Jersey Devils)
Sommarens draftetta har haft en tung rookiesäsong i NHL. Om det beror på att han hamnat i ett för stunden dysfunktionellt lag eller att han, som vissa påstår, inte är fysiskt mogen att ta sig an spelet i NHL får framtiden utvisa. Det fanns röster som höjdes kring att Hughes borde skickas till JVM för att bygga självförtroende, men det var aldrig ett alternativ för Devils och deras general manager Ray Shero. Precis som i fallet med Rangers och Kaapo Kakko anser klubben att det är bättre för ynglingens utvecklingen att fortsätta spela NHL-hockey för att vänja sig vid livet i världens bästa liga.

* Kirby Dach, c, Kanada (Chicago Blackhawks)
Adam Boqvist var inte den enda spelaren som Chicago stoppade från JVM-spel. Sommarens drafttrea Kirby Dach har varit ordinarie i laget hela säsongen och har stundtals sett ut som en riktigt spännande NHL-spelare. Det hade antagligen inte spelat någon roll, men Blackhawks skadeproblem har ytterligare cementerat Dachs NHL-status. Det blev aldrig aktuellt att låna ut den storvuxne centern till det kanadensiska JVM-laget.

Joel Farabee.Foto: Winslow Townson-USA TODAY Sports

Joel Farabee, fw, USA (Philadelphia Flyers)
Farabee var en tung profil för USA:s JVM-lag redan i fjol. Men den här säsongen har han tagit klivet in i NHL och varit ordinarie för Philadelphia under större delen av säsongen. Nu har han varit avstängd sista tiden efter en frän tackling på Winnipegs Mathieu Perreault, men efter migränproblemen som stoppat Nolan Patrick hela säsongen och Oskar Lindbloms hemska cancerbesked är Farabee så pass viktig för Flyers att man inte har råd att låna ut honom.

Jesperi Kotkaniemi, c, Finland (Montréal Canadiens)
I fjol gjorde han succé som 18-årig rookie för Montréal. Kotkaniemi landade på fina 34 poäng och hyllades unisont i "La Belle Province" för sitt mogna centerspel efter att ha gått som tredje spelare i draften bakom Dahlin och Svtejnikov. Den här säsongen har ynglingen från Björneborg haft det desto tuffare. En hjärnskakning till en följd av en tackling från Colorados back Nikita Zadorov är en av förklaringarna. Den har hållut honom borta från spel sedan början på december. Så även om Montréal skulle ha haft något intresse av att skicka Kotkaniemi på JVM hade det inte varit genomförbart.

Noah Dobson, b, Kanada (N Y Islanders)
Att Dobson inte släpps till JVM är kanske det mest överraskande beskedet. Den brådmogne backen har nämligen bara varit ombytt i tio NHL-matcher den här säsongen och tvingats följa merparten av Islanders matcher från läktaren. NHL-klubben har dock haft en del skador på backsidan som i slutändan gjorde att general managern Lou Lamoriello inte vågade låna ut honom till Kanada. "Vi har inte råd att förlora honom just nu", sade Lamoriello till Arthur Staple på The Athletic förra veckan. Dobson, vald som tolfte spelare av Islanders i draften 2018, kommer från säsonger med två raka mästerskapstitlar i QMJHL och Memorial Cup, det stora kanadensiska juniormästerskapet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 mars
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
00:00 Detroit Red Wings - Florida Panthers NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators NHL
tisdag 21 mars
02:00 Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks NHL
02:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
03:30 Los Angeles Kings - Calgary Flames NHL
17:30 Tappara - KooKoo Liiga
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Örebro - Timrå SHL
19:30 Malmö - Brynäs SHL
20:00 Lugano - Servette National League
00:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
00:00 Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 New Jersey Devils - Minnesota Wild NHL
00:00 Philadelphia Flyers - Florida Panthers NHL
00:00 Buffalo Sabres - Nashville Predators NHL
00:00 Washington Capitals - Columbus Blue Jackets NHL
00:30 New York Islanders - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 22 mars
01:00 Winnipeg Jets - Arizona Coyotes NHL
01:00 St Louis Blues - Detroit Red Wings NHL
01:30 Dallas Stars - Seattle Kraken NHL
03:00 Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Anaheim Ducks - Calgary Flames NHL
17:30 Ilves - Ässät Liiga
17:30 KalPa - Pelicans Liiga
17:30 Lukko - IFK Helsingfors Liiga
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
torsdag 23 mars
01:00 Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten