Sök
TALANG 2020
Anton Casselstål.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Talang 2020

Brynästalangen går i pappas fotspår: "Blev naturligt med hockey"

I artikelserien Talang 2020 träffar Ronnie Rönnkvist spelarna som utgör svensk ishockeys framtid. I dag möter ni Brynästalangen Anton Casselstål som visat sig vara en mycket skicklig målskytt.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

I del fyra av serien ”Talang 2020” reser vi till Gävle för att träffa Brynäs talang Anton Casselstål. 17-åringen har imponerat i J18-serien där han på 22 matcher, i skrivande stund, svarat för 14 mål och totalt 30 poäng. Känns efternamnet igen? Jo då, pappa Daniel spelade i Elitserien för Brynäs, Timrå och Malmö.
– Jag är född i Sundsvall eftersom farsan lirade i Timrå. Där bodde jag inte så himla länge, ett år kanske, berättar Anton Casselstål då hockeysverige.se träffar honom för en intervju inne i J18-lagets omklädningsrum i klassiska Gavlerinken som numera går under namnet Monitor ERP Arena.
– Efter Sundsvall flyttade vi hit till Gävle innan farsan fick kontrakt nere i Malmö och började lira där innan vi flyttade tillbaka hit igen. Jag gick på skridskoskola här i Gävle, men mina första matcher spelade jag med Limhamn.

Anton Casselstål var åtta år när pappa Daniel slutade spela och några direkta minnen av hans framfart på isen har inte 17-åringen direkt.
– Jag minns inte jättemycket från just då han lirade. Det var mest att vi var på hallen. Jag kollade inte så mycket utan jag sprang mest runt och lekte.

Foto: Ronnie Rönnkvist

KOM TILL BRYNÄS I SAMBAND MED TV-PUCKEN  

Pappa var ganska framgångsrik som hockeyspelare, hur har det påverkat ditt hockeyspelande?
– Det har nog inte påverkat så himla mycket, men det gjorde att det blev naturligt med hockey för mig. Jag tog mig till rinken och körde på.
– Jag har provat på fotboll i Sätra också, men tyckte hockeyn var roligare. Fotbollen spelade jag bara under en säsong. Jag tyckte inte att det var speciellt kul.

Vad var det som lockade med hockeyn?
– Jag tyckte att det hände mer i hockeyn. Fotbollen var mycket att stå still, jogga… Det var kul att göra mål men annars var det inget roligt.

Gävle är en riktig hockeystad och Casselstål ett namn som förpliktigar då det gäller hockeyn där, men det är inget Brynäs-talangen har besvärats av.
– Jag vet inte riktigt om jag känt av det där. Han var back och inte någon som gjorde speciellt mycket poäng. Jag har inte heller känt att jag måste göra något mer än vad han gjort.

Familjen Casselstål flyttade tillbaka till Gävle 2010 då pappa Daniel lade skridskorna på hyllan, men det blev inte Brynäs för Anton från början.
– Först spelade jag i Sätra. Sedan blev det att jag bytte till Strömsbro eftersom det kändes bättre där. Tiden där var riktigt bra. Vi hade ett bra lag och det var sköna ”boys”. En bra tid. Jag åkte till rinken och det var bara kul hela tiden, vi gjorde roliga saker hela tiden.
– Inför det året TV-pucken är, U16, var det först en stor sommartrupp som tränade fys tillsammans under hela sommaren. Efter det tog man ut en trupp till både Brynäs och TV-pucken. Det var alltså samma trupp. Det var så jag kom till Brynäs.

FICK SKIT FÖR SKÅNSKAN

Hade du möjligheten att gå till någon annan klubb än Brynäs eller var det aldrig riktigt aktuellt?
– Inför U16? Jag tänkte inte ens så utan jag tänkte bara Brynäs, att få komma in där.

Var du Brynäsare redan då du bodde i Malmö?
– Nja… Då var jag nog malmöit eftersom jag höll på farsan, skrattar Anton Casselstål och fortsätter:
– Jag minns ändå ganska mycket från tiden i Malmö. När jag var på hallen med farsan, men också några grejer från skolan jag gick på där.

Upplevde du att det fanns ett stort hockeyintresse i Malmö?
– Nej, det tycker jag inte. När jag gick i skolan det var inte många av dom andra där som kollade på hockey. Det var mest fotboll, så där var det lite skillnad mot Gävle.

Pratade du skånska då ni flyttade hem till Gävle?
– Ja, det gjorde jag och det fick jag skit för (skratt). I skolan var dom på mig hela tiden fram till det försvann. Jag förstod inte riktigt att jag pratade skånska, men det var en massa ord som dom störde sig på.
– Nu vill dom istället höra om jag kan skånska, men jag säger att jag inte kan det. Det är faktiskt också helt borta.

När bestämde du dig för att satsa på hockeyn?
– Så har det nog varit sedan jag var liten, men det kanske mest har varit så nu då jag kommit till Brynäs som jag känt att jag måste ge allt. Det är många som är bra så det gäller för mig att hänga med och försöka bli bättre.
– Målet är att kunna leva på hockeyn och försöka ta mig till SHL eller Hockeyallsvenskan.

Foto: Ronnie Rönnkvist

HOPPAS PÅ J20-SPEL DEN HÄR SÄSONGEN

Anton Casselstål är en extrem målskytt och poänggörare, men vad det bottnar i har han inget riktigt bra svar på.
– Jag vet faktiskt inte, men det har gått väldigt bra. Jag har fått lira med bra spelare…

Kan det vara så enkelt som att du haft en bra omgivning?
– Nej, inte bara, men det har flutit på bra, gått okej.

Går det att träna upp sitt målsinne?
– Ja, det kan man väl. Det går att stå och nöta skott, men jag… Jag är väl på rätt platser för att göra mål. Jag försöker läsa spelet och hitta öppna ytor så mina medspelare ska kunna hitta passningar.

Brynäs-forwardens säsong har så här långt varit mycket fin med 14 mål och totalt 30 poäng på 22 matcher i J18.
– Det har gått lite upp och ner. Under en lite period kände jag att det inte gick jättebra. Jag var trött i kroppen och så vidare. Jag vet inte riktigt vad det var, men efter det har allt gått bra.
– Nu försöker jag göra det jävligt bra här i J18 och hoppas att få chansen att göra lite matcher i J20 den här säsongen, avslutar Anton Casselstål.

FAKTA

Fem snabba med Anton Casselstål

Anton Casselstål svarar på fem frågor.

  • Vilket är ditt favoritlag i fotboll?
  • – Malmö. Det sitter i sedan jag bodde där att jag hejar på dom.
  • Vem vinner poängligan i SHL?
  • – Joakim Lindström i Skellefteå. Han är bra varje säsong så jag tror att han tar hem det.
  • Vilken idol hade du som liten?
  • – Jag har alltid tyckt om ”Bäckis” (Nicklas Bäckström). Han har ett fint spelsinne och jag försöker kolla mycket på honom. Han försöker ta det lugnt med pucken och det försöker jag härma lite, inte stressa upp sig.
  • Roligast sporten vid sidan av hockeyn?
  • – Paddel. Det kör jag lite på somrarna.
  • Det bästa med julafton?
  • – Att få träffa familjen.
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten