Frölunda vidare till CHL-semi
Bildnyrån
CHL

Frölunda vidare i CHL efter dramatisk avslutning

Frölunda är klart för semifinal i CHL. Göteborgarna tog sig till slut vidare mot schweiziska Biel efter att Patrik Carlsson avgjort match 2 i förlängning. Matchen slutade 5-3 till Frölunda som är vidare efter totalt 7-6.
Utgångsläget var glasklart för Frölunda inför matchen i Schweiz. Laget var tvunget att vända det 3-2-underläge de hamnat i efter förstamötet. Och det började bra för Frölunda. Redan efter 3.08 av den första perioden satte Ryan Lasch 1-0. Innan pausvilan var slut hade Joel Lundqvist ökat på den ledningen till 2-0.

Biel reducerade i mittperioden kunde i den tredje sätta 2-2 och 3-2. Då såg det tungt ut för Frölunda som behövde två mål för att kvittera matchserien till 6-6 och fixa en förlängning.

Sagt och gjort. Två gånger om lyckades Frölunda göra mål med målvakten Johan Mattsson utplockad. 3-3 satte Patrik Carlsson med 2.50 kvar att spela. 19 sekunder senare kom 4-3 genom Theodor Lennström som hittade rätt bakom en skymd Jonas Hiller.

AVGJORDES I SUDDEN

4-3 till Frölunda innebar att tio minuters förlängning fick avgöra kvartsfinalen. I tre-mot-tre-spelet bytte lagen chanser inledningsvis, men ett powerplay halvvägs in gjorde att Frölunda kunde bosätta sig i offensiv zon. Och det gav till slut resultat. Med mindre än fem minuter kvar att spela satte Carlsson sitt andra mål för kvällen med ett välplacerat dragskott.

Frölunda är därmed vidare till semifinal där Luleå väntar. Luleå slog tidigare ut Lausanne i sin kvartsfinal.