Elias Lindholm.

Efter turbulenta dygnen – Lindholm matchhjälte för Calgary

Calgary Flames har ett par turbulenta dygn bakom sig där huvudtränaren Bill Peters anklagats för både rasism och våld av tidigare spelare. I natt spelade Flames sin första match efter att anklagelserna kom ut, en match man lyckades vinna med 3–2 i sudden death efter att Elias Lindholm avgjort matchen mot Buffalo.
– Den här gruppen har varit med om en hel del, säger Lindholm till nhl.com.

Calgary Flames får klara sig utan sin nuvarande huvudtränare Bill Peters under tiden han utreds för de rasist- och våldsanklagelser som riktats mot honom under de senaste dagarna.

I natt spelade Flames sin första match sedan stormen mot Peters tog fart. Trots distraktionerna vid sidan av isen lyckades Calgary stå för en fin bortamatch och besegra Buffalo Sabres med 3–2 efter förlängningsspel på bortais.

"FÖRSÖKT PÅVERKA VAD VI KAN GÖRA UTE PÅ ISEN"

Stor matchvinnare för Flames blev lagets svenske skarpskytt Elias Lindholm som med sitt tolfte mål för säsongen såg till att skjuta de två poängen till bortalaget i förlängningen.
– Med tanke på hur förra säsongen slutade så tror jag att vi som grupp kommit ihop starkare. Även så klart det som pågår just nu... Vi har försökt behålla lugnet och försökt påverka vad vi kan göra ute på isen.

Målet var Lindholms andra på de tre senaste matcherna. Totalt står den Brynäs-fostrade forwarden noterad för 19 poäng (12+7) på 28 matcher den här säsongen.

I Buffalo stod Rasmus Asplund för sin första poäng i NHL-karriären då han noterades för en passningspoäng på Jimmy Veseys 1–1-mål i den andra perioden. En annan Buffalo-svensk, Victor Olofsson, stod för Sabres andra mål i matchen medan Calgarys Mikael Backlund hade en passningspoäng på Matthew Tkachuks 2–2-kvittering i den tredje perioden.

Buffalo Sabres – Calgary Flames 2–3 e. sd. (0–1, 1–0, 1–1, 0–1)