Sök
Veckans lag
SHL

Veckans SHL-lag #9

Två omgångar spelades i SHL den gångna veckan. Vilka gjorde starkast avtryck den här gången? Svaret får ni nedan.

Målvakt: 

Niklas Rubin, Frölunda

Sedan sin ankomst till Frölunda har Niklas Rubin börjat växa ut till en jätte mellan stolparna efter att inte riktigt fått visa vad han gick för uppe i Luleå. Han har faktiskt konkurrerat ut slutspelshjälten från i fjol Johan Mattsson och har varit en av ligans bästa målvakter den här säsongen. Rubin vaktade kassen i Frölundas båda segrar den här matchen och släppte bara in två mål och hade en räddningsprocent på 95,56. 

Niklas Rubin har växt ut till en av SHL:s bästa målvakter sedan flytten till Frölunda.Niklas Rubin har växt ut till en av SHL:s bästa målvakter sedan flytten till Frölunda.Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Backar: 

Ilari Melart, Växjö (3)

Vad har hänt med Ilari Melart? Det var nog inte jättemånga som hade höga förväntningar på finländaren när han värvades till Växjö i början av säsongen men oj som han har levererat. Han har bidragit med stabilitet till ett annars desorienterat försvar och han har också blivit en giftig målskytt. Den här veckan sköt 30-åringen två nya mål och har nu skjutit åtta mål, bäst i Växjö och bäst bland ligans backar. Melarts tidigare bästa målnotering var sex fullträffar på 47 matcher men nu har han redan satt åtta kassar på tolv matcher. Vilken galen utväxling! 

Simon Després, Oskarshamn

Després hade inte den bästa starten på SHL-karriären, det hjälper väl inte att skalla någon och bli avstängd direkt i sin premiär, men kanadensaren har blivit bättre och bättre med tiden. Efter skadorna på Johan Alm och Oskar Nilsson har den tidigare NHL-backen fått ett stort ansvar och den senaste veckan var han en av de spelare i ligan som luggade mest istid per match. I lördagens hemmamatch mot Färjestad blev 28-åringen den stora hjälten när han sköt det matchavgörande målet. 

Simon Després har fått spelet att stämma efter en långsam start. Simon Després har fått spelet att stämma efter en långsam start. Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Forwards: 

Jesper Frödén, Skellefteå

Efter flera år i Hockeyallsvenskan stod det klart att det skulle ta ett tag för Frödén att växa in i SHL-kostymen. Det ser nu ut som att han kan vara på väg att göra det. Han vann veckans poängliga efter fyra pinnar på två matcher. Detta efter att ha stått för fem poäng på de 18 tidigare matcherna. 

Andreas Wingerli, Skellefteå 

Skellefteå var lagets bästa offensiva lag under veckan och har därför flest offensiva spelare i veckans lag. Wingerli visar mer och mer vilken skicklig målskytt han är och under de två senaste matcherna sköt 22-åringen tre mål. Lycksele-killen såg ut att få ett mindre genombrott i fjol men stannade av lite under säsongens gång. Kan han nu vara på gång på riktigt? 

Dick Axelsson, Djurgården

Sex raka förluster för Djurgården som verkligen såg ut att vara på nedgång. Då kliver Dick Axelsson fram. Hans form ifrågasattes efter att inte ha spelat på länge. Han har nu bevisat de tvivlarna fel. Först stod han för en assist i SHL-comebacken, sedan sköt han ett mål i CHL och i lördags var Axelsson fullkomligt dominant mot Växjö. Djurgården sköt tre mål, Dick gjorde ett av dem och passade fram till de andra två.

DICK IS BACK!DICK IS BACK!Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Veckans...

...värvning: Det var många som blev förvirrade när Färjestad gick ut med att man hade värvat Mikael Johansson strax efter att denne hade meddelat att hockeykarriären var över på grund av skador. Den tidigare stjärnan kommer dock inte att spela för klubben utan värvas dit som en hyllning. 
– "Micke" är registrerad i Färjestad för att han ska få avsluta sin karriär här i Färjestad. Det kommer att ske en liten hyllning här framöver nu när han gått ut och sagt att han ska sluta. Vi tycker att han förtjänar en rejäl hyllning i Löfbergs Arena så förhoppningsvis kommer det att ske inom kort, sade FBK-sportchefen Peter Jakobsson till hockeysverige.se.

...argaste: Luleåkaptenen Erik Gustafsson var väldigt besviken efter att ha fått ett mål bortdömt mellan Luleå och Brynäs. Intervjun med C More i periodpausen levererade flera saftiga resultat om hans missnöje mot ligan. 

...svar: Efter att Erik Gustafsson (samt flera andra) riktat skarp kritik mot SHL kände sig ligan tvungen att gå med ett svar om varför målet blev bortdömt. Är det här ens ett vettigt svar då? 
"I den andra perioden mellan Luleå och Brynäs uppstod en målsituation där en Luleåspelare hade klubban i målgården vid tidpunkten för målet. Om man vid bedömning ej kan avgöra om målvakt störs eller ej ska man döma till målvaktens fördel inom målområdet. Regeln uppdaterades inför den här säsongen och syftade till att skapa en striktare regel med mindre tolkningsföreträde samt stärka målvakternas säkerhet.", skrev SHL på sin hemsida.¨

...kalldusch(ar): Leksand har det otroligt tufft just nu och förlorade två matcher under veckan men det var inte bara två förluster. Först blev det 7-1 till Frölunda i Göteborg och sedan kom en riktigt tung 5-0-förlust hemma mot Luleå. Lägg därtill att Leksand förlorade med 4-0 hemma mot HV71 förra veckan och dalalaget har nu en målskillnad på 1-16 på endast tre matcher. Ingen förväntade sig underverk från detta LIF-lag men att det skulle vara så här svagt är ändå under all kritik. 

...skönaste: Inga fula tacklingar. Inga anmälningar till disciplinnämnden. Inga avstängningar just nu. Visst var det en skön spelvecka? (förutom lite bortdömt mål-kontrovers). Mer av detta, tack!

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten