Dustin Byfuglien-
Foto: James Carey Lauder/USA Today
NHL

Byfuglien-konflikten: Spelarfacket överklagar avstängningen

ANNONS
Dustin Byfuglien har hamnat i rampljuset efter att ha valt att ta ett brejk från hockeyn. Det har lett till en infekterad konflikt, där spelarfacket NHLPA nu gett sig in i leken.

Inför säsongen valde Dustin Byfuglien helt plötsligt att avbryta sin uppladdning och ta ett avbrott från ishockeyn på grund av motivationsskäl. Winnipeg valde då att stänga av backstjärnan, av lönetekniska skäl, i väntan på att han eventuellt skulle återvända till spel.

I samma veva valde Dustin Byfuglien att operera sin skadade fotled. Han har efter det menat att han borde få sin lön av Jets, eftersom skadan är hockeyrelaterad och att han inte kan spela ishockey på grund av skadan.

SKILJDEDOMARE?

Nu får han förstås medhåll av spelarfacket NHLPA. Sportsnets Elliotte Friedman meddelade i natt att NHLPA skickat in en överklagan mot Winnipegs avstängning av Byfuglien, och menar att de inte har rätt att stänga av 34-åringen.

Tidigare har det spekulerats i att en skiljedomare kan tvingas kliva in och lösa konflikten.

Soppan fortsätter alltså. Men en sak tycks vara säker: Vi lär inte se Dustin Byfuglien på en NHL-is inom den närmaste framtiden.

Den här artikeln handlar om: