NHL

"Det kändes som att det var menat att hända"

ANNONS

Jeff Carter spelade i natt sin 1 000:e NHL-match i karriären. Det firade han genom att styra in det matchavgörande 4–3-målet i hemmasegern mot Vegas Golden Knights.
– Det kändes som att det var menat att hända, säger lagkamraten Drew Doughty till nhl.com.

Efter 14 säsonger i ligan lyckades Los Angeles Kings veteranforward Jeff Carter slutligen nå den mäktiga milstolpen 1 000 matcher i NHL under nattens hemmamöte med Vegas Golden Knights.

Som om inte matchen var speciell nog för Carter så skulle den bli än mer speciell med drygt sju minuter kvar av den tredje perioden. Efter att ha vunnit en tekning störtade Carter in mot kassen för att sedan lyckas styra in 4–3-pucken bakom Malcolm Subban i Vegas-målet. 

"ÄR EN MÅLGÖRARE"

Målet blev matchens sista och således helt matchavgörande – ett perfekt sätt att kröna sin 1 000:e NHL-match, med andra ord.
– Det kändes som att det var menat att hända. Jeff är en målgörare och har gjort sådana där stora mål under hela sin karriär. Jag tror inte någon härinne är speciellt förvånad, säger lagkamraten Drew Doughty till nhl.com.

William Karlsson stod för ett mål och en assist för sitt Vegas. 26-åringen står nu noterad för 20 poäng (6+14) på 21 matcher den här säsongen. Adrian Kempe skrev även han in sig i poängprotokollet, då han stod för en assist i segermatchen.

Los Angeles Kings – Vegas Golden Knights 4–3 (2–0, 1–3, 1–0)
Los Angeles:
Blake Lizotte (2), Drew Doughty (5), Nikolaj Prochorkin (1), Jeff Carter (6).
Vegas: William Karlsson (6), Jonathan Marchessault (5).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL