Sidney Crosby tvingades lämna nattens match.

Penguins smäll: Crosby lämnade segermatchen skadad

Pittsburgh Penguins besegrade Chicago Blackhawks med 3–2 efter straffar i nattens möte lagen emellan. Efter matchen handlade dock det mesta om superstjärnan Sidney Crosbys status. Pittsburghstjärnan tvingades lämna matchen i den tredje perioden med en underkroppsskada.

Pittsburgh hade inte vunnit på tio raka matcher mot Chicago Blackhawks inför nattens möte lagen emellan. Då lyckades hemmalaget bryta den dystra sviten genom att straffbesegra Blackhawks med 3–2 efter att man vänt ett 0–2-underläge till seger.

TRÄFFADES AV SVENSKENS SKOTT

Efter matchen handlade dock inte diskussionen om Penguins fina vändning. Istället riktades fokus mot det faktum att hemmalagets superstjärna Sidney Crosby tvingades utgå i den tredje perioden efter att först ha ramlat in i sargen på ett något oortodoxt vis, för att kort därefter träffas av en puck från Erik Gustafsson.

Skadeläget kring Crosby var efter matchen oklart. Det enda tränaren Mike Sullivan delade med sig av till media var att det handlade om en underkroppsskada och att mer information borde komma under måndagen.

Jake Guentzel, som stod för ett mål under ordinarie matchtid och ytterligare ett i straffläggningen, talade om sin skadade kapten efter matchen.
– Crosby är världens bästa spelare, så om han blir borta så kommer det att behövas att vi andra kliver fram. Vi får se vad som händer, säger Guentzel till nhl.com.

Pittsburgh Penguins – Chicago Blackhawks 3–2 efter straffar (0–0, 1–2, 1–0, 0–0, 1–0)