Anton Olsson sköt två mål i förlustmatchen mot Ryssland.
Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån
World Under-17 Hockey Challenge

U17-landslaget avslutade gruppspelet med förlust

ANNONS
Det svenska U17-landslaget var redan klara för avancemang inför nattens avslutande gruppspelsmatch mot Ryssland i inofficiella U17-VM. Då föll Anders Erikséns mannar med 4–5. Nu väntar kvartsfinal mot Tjeckien.

Efter två inledande segrar i gruppspelet av World Under-17 Hockey Challenge, även kallat det inofficiella U17-VM, hade Anders Erikséns mannar säkrat avancemang till slutspelet redan innan nattens drabbning mot Ryssland.

Därför gjorde det mindre när man i natt förlorade den avslutande gruppspelsmatchen mot ryssarna, som efter att ha skjutit det avgörande målet med mindre än fyra minuter kvar av den tredje perioden kunde gå segrande ur matchen med 5–4.

51 RÄDDNINGAR

De svenska målen gjordes av Marcus Limpar Lantz (Örebro), Fabian Lysell (Frölunda) samt två mål av Anton Olsson (Malmö). Den svenska kassen vaktades av HV71-målvakten William Jupiter som stoppade 51 av 56 skott som han ställdes emot.

Nu drar slutspelet igång för Sverige, där man under natten till fredag ställs mot Tjeckien som slutade sist i grupp A. 

Sverige – Ryssland 4–5 (0–0, 3–2, 1–3)
Sverige:
Anton Olsson (2), Marcus Limpar Lantz, Fabian Lysell

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL