Carl Lindbom stod för en stormatch mot Kanada.
Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån
World Under-17 Hockey Challenge

Djurgårdstalangens storspel – räddade 50 skott mot Kanada

ANNONS
Sverige har fått en riktigt bra start i den inofficiella VM-turneringen för U17-landslag. I natt vann man mot Kanada efter att Djurgårdens Carl Lindbom räddat 50 av 52 skott. 

Vilken smakstart för Sverige i storturneringen World Under-17 Hockey Challenge, som också kallas för inofficiella U17-VM. Förbundskapten Anders Eriksén kan inte vara annat än nöjd när Sverige nu har vunnit båda sina matcher hittills i turneringen. 

Sverige följde upp 6-4-segern från i söndags med att vinna mot Kanada Röd under måndagsnatten. 

Efter en mållös första period kom Sverige igång och var i 2-0-ledning efter två mål på 47 sekunder av Växjös Victor Stjernborg och Timråtalangen Oskar Larsson. Kanada kom dock tillbaka och reducerade och kvitterade inom loppet av bara 14 sekunder och ställningen var 2-2 inför den tredje. 

Kanada står för ett massivt tryck mot Sveriges mål och sköt 52 skott allt som allt i matchen. Den svenska målvakten Carl Lindbom, till vardags i Djurgården, stod dock på huvudet och släppte bara två puckar förbi sig. Lindbom har en tre år äldre bror, Olof Lindbom, som är JVM-aktuell. Målvakten utnämndes senare till matchens lirare.

SÄKRAT GRUPPSEGERN

Med bara drygt två minuter kvar att spela av matchen sköt AIK:s Oliver Moberg in 3-2 för Sverige och efter det kunde Frölundatalangen Ludwig Persson avgöra matchen i tom kasse. Fabian Lysell, som stod för ett hattrick i premiären, passade fram till två mål i nattens match och har nu gjort fem poäng på bara två matcher.

I och med segern säkrade Sverige därför gruppsegern i World Under-17 Hockey Challenge. Under natten till tisdag spelas den sista gruppspelsmatchen mot Ryssland, en match som Sverige därför kan spela av och eventuellt vila några spelare. 

Den här artikeln handlar om: