Fabian Lysell.
Bildbyrån
World Under-17 Hockey Challenge

Drömstart på storturneringen - hattrick av Frölundaspelaren

ANNONS
Sverige har fått en kanonstart på inofficiella VM för U17-landslag. I natt premiärslog de Finland med 6-4. Fabian Lysell gjorde hattrick.

Sverige jagar sin tredje turneringsseger i World Under-17 Hockey Challenge, som också kallas för inofficiella U17-VM. Anders Erikséns manskap fick sannerligen en fin start på storturneringen.

Sverige vann med 6-4 mot Finland i premiären och kan framför allt tacka en Frölundaspelare för det. Fabian Lysell var nämligen matchens stora gigant och blev den svenska matchvinnaren efter att ha gjort hattrick i målkalaset. Han satte 2-1, 4-3 och matchavgörande 5-3 i premiärsegern. Lysell har haft en strålande säsong, med 11+14 på bara nio matcher i Frölundas U18-lag. Han väntas kunna gå tidigt i draften 2021.

FYRA MÅL PÅ EN PERIOD

Finland ledde med 1-0 efter den första perioden men i den andra vände svenskarna på steken genom att göra fyra mål. Förutom Lysells två mål i mittakten kom kassarna från Örebros Marcus Limpar Lantz och Skellefteås Simon Robertsson.

I slutperioden fullbordade Fabian Lysell som sagt sitt hattrick och sen avslutade Växjötalangen Victor Stjernborg målskyttet för svensk del. 

I natt spelar Sverige mot ett av de kanadensiska lagen som deltar i turneringen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL