Daniel Winge.
Foto: Ronnie Rönnkvist
SHL

SHL-domaren lägger pipan på hyllan

ANNONS
Efter 15 år i SHL väljer nu en av SHL:s mest rutinerade domare att lägga pipan på hyllan. Vid årsskiftet kommer Daniel Winge att satsa på ett civiltjobb före domarsysslan.
– Ja, jag har kommit fram till det beslutet. Jag har kämpat länge för att komma till SHL och har trivts oerhört bra. Men nu har jag fått ett civilt jobb som jag vill satsa på, säger han till Sportbladet.

Daniel Winge började som linjedomare i SHL för 15 år sedan. De senaste fem säsongerna har 43-åringen varit huvuddomare i ligan och sedan 2015 är har han varit domare på heltid i SHL.

 

Nu är domarkarriären snart över för Winge. Vid årsskiftet kommer han att lägga pipan på hyllan, berättar han för Sportbladet.
– Ja, jag har kommit fram till det beslutet. Jag har kämpat länge för att komma till SHL och har trivts oerhört bra. Men nu har jag fått ett civilt jobb som jag vill satsa på, säger han.

Winge har tidigare dömt JVM-turneringar och jubilerade i våras, då han dömde sin 500:e SHL-match.
– Man kan ju inte döma hur länge som helst. Man kan kanske hänga med till man är 50 år. Sedan brukar det vara över. Jag är glad över de minnen jag har med hockeyn, säger Winge.

Den här artikeln handlar om: