Adam Brodecki.
Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån
SHL

Brynäsforwarden om påhoppen: "Det är över gränsen"

ANNONS
Philip Samuelssons crosschecking på Adam Brodecki i lördagens rivalmöte mellan Brynäs och Leksand blev omdebatterad. Samuelsson fick matchstraff för tilltaget samtidigt som Brodecki anklagades för att ha förstärkt situationen. Nu berättar Brynäsforwarden att han fått meddelanden från privatpersoner efter lördagens händelse.
– När det går till personangrepp och folk söker upp en och skriver privata meddelanden då tycker jag det är över gränsen, säger Brodecki till Gefle Dagblad.

Det var i den andra perioden som den uppmärksammade situationen inträffade. Adam Brodecki var framme och nosade på en målvaktsretur när Leksandsbacken Philip Samuelsson kom och satte en crosschecking över bröstet på Brynäsforwarden.

Brodecki föll till isen i samband med smällen, samtidigt Samuelsson fick matchstraff för tilltaget. I samband med matchstraffet anklagades Brodecki i sin tur för att ha överdrivit situationen. Nu slår Brodecki ifrån sig filmningsanklagelserna.
– Jag vet ju själv att jag inte gör det. Och folk får väl egentligen tycka vad de vill. Men när Wikegård sitter i studion och säger att man förstärker, går ju folk igång på det såklart, säger Brodecki till Gefle Dagblad.

"FOLK TROR MAN SKA TA ALLTING"

För tidningen berättar Brodecki att personer under helgen har hört av sig till honom personligen med mindre trevliga meddelanden angående situationen.
– Att folk skriver på twitter och sånt där, det kollar jag inte ens. Men när man söker upp en privat, och skickar meddelanden, det har jag aldrig varit med om förut. Det är lite över gränsen, menar Brodecki.

Brodecki berättar vidare att han påverkats av den starka kritiken han fått riktad mot sig.
– Klart att man blir påverkad och blir lite nere. Det är ett stort problem vi har idag med sociala medier, det är också lite den här machokulturen som finns – att folk tror man ska ta allting. Klart att man ska ha kritik om man gör någonting fel. Men när det går till personangrepp och folk söker upp en och skriver privata meddelanden då tycker jag det är över gränsen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL