Sök
Jerome Leduc.
Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Backens poängsuccé fortsätter – sänkte AIK på Hovet

Jerome Leduc hämtades in sent av Västerås efter att man tappat Josef Ingman till Brynäs. Leduc har haft en strålande säsongsinledning och stod för tre poäng i Västerås bortaseger mot AIK. I övrigt blev det segrar för BIK Karlskoga, Kristianstad, Mora och Timrå under söndagens tidiga allsvenska matcher.

Nedan följer ett kort svep från söndagens tidiga allsvenska matcher.

AIK – Västerås 4–5 (0–2, 2–2, 2–1)
AIK: John Henrion (2), Sam Marklund (2)
Västerås: Daniel ÖhrnAlexander LunsjöMarcus BergmanJimmie Jansson (2)

Västerås ser ut att ha gjort ett riktigt backfynd i kanadensaren Jerome Leduc. Inför dagens drabbning borta mot AIK hade den 27-årige backen tolv poäng på 13 matcher. Efter söndagens match var den noteringen 15 poäng på 14 matcher, efter att han stått för ytterligare tre passningspoäng i 5–4-segern mot AIK.

Gästerna såg ut att ha allt under kontroll, då man gick ifrån till en 4–0-ledning i den andra perioden. AIK vaknade dock och hämtade upp till 3–4 innan Jimmie Jansson sätta spiken i AIK-kistan med sitt 5–3-mål. Målet kom efter att AIK-backen mycket oturligt stött in pucken bakom Johannes Jönsson i AIK-målet. 

Sam Marklund ordnade ytterligare en reducering för AIK, men närmare än så kom man inte.

AIK ligger alltjämt sist i Hockeyallsvenskan, medan Västerås ligger kvar på femteplatsen i tabellen.

Timrå – Vita Hästen 6–5 efter straffar (1–1, 2–2, 2–2,0–0, 1–0)
Timrå: Jonathan Dahlén (3, inkl. avgörande straff), Sebastian Hartmann (2), Tim Wahlgren
Vita Hästen: Kevin Elgestål (2), Erik BorgOliver NordbergIstván Bartalis

Publiken i NHK Arena bjöds på en minst sagt svängig historia denna söndagsafton. Lagen bytte ledningar med varandra kors och tvärs, men i slutändan såg det ut som att Vita Hästen skulle sno med sig samtliga tre poäng hem till Norrköping efter att Istvan Bartalis gjort 5–4 till gästerna med åtta minuter kvar att spela.

Då klev Sebastian Hartmann fram och ordnade en kvittering med två minuter kvar att spela och räddade således en poäng åt hemmalaget. Efter en mållös förlängning kunde sedan Jonathan Dahlén skjuta extrapoängen till Timrå efter att han överlistat Oscar Masiello två gånger om i straffläggningen. I och med det stod Dahlén för tre mål i matchen och står nu noterad för 24 poäng på 14 matcher.

BIK Karlskoga – Almtuna 5–2 (2–0, 3–1, 0–1)
BIK Karlskoga: Tor Immo (2), Fredrik ForsbergJesper KokkonenGustaf Thorell
Almtuna: Filip HasaVictor Aronsson

BIK Karlskoga hittade tillbaka på vinnarspåret igen efter fredagens förlust borta mot Modo. Mot ett Jonas Arntzen-förstärkt Almtuna var det aldrig något snack vilket lag som skulle ro hem de tre poängen, då hemmalaget hade en klar 5–1-ledning efter två spelade perioder.

Slutresultatet skrevs till 5–2 efter att bland annat Tor Immo skjutit sitt tredje och fjärde mål för säsongen. Victor Aronsson sköt Almtunas tröstmål i den avslutande perioden.

Tingsryd – Kristianstad 2–3 e. sd. (1–0, 1–2, 0–0, 0–1)
Tingsryd:
 William FranssonGustav Olhaver
Kristianstad: Johan LundgrenMarcus SylvegårdJakob Bondesson

Det blev SHL-lånen som såg till så att Kristianstad kunde gå segrande ur bortamatchen mot Tingsryd denna söndag. Efter att ha hamnat i ett 0–2-underläge i den andra perioden kunde den allsvenska nykomlingen vända till likaläge efter mål av Johan Lundgren och Växjö-lånet Marcus Sylvegård. 

Efter en mållös tredjeperiod fick sedan Tingsryd chansen att avgöra matchen i förlängningen, då man tilldömdes ett straffslag. Filip Owesson kunde dock inte överlista Antti Lehtonen i Kristianstadsmålet. Istället lyckades Jakob Bondesson avgöra matchen när han noterades för 3–2-målet och således sköt extrapoängen till Kristianstad, som nu har tre raka 3–2-segrar i bagaget.

För Tingsryd var detta tredje förlusten på de fyra senaste matcherna.

Mora – Södertälje 4–3 (1–1, 0–2, 3–0)
Mora:
 Emil BejmoMåns CarlssonJesper Ylivainio, Johan Persson
Södertälje: Hugo Gustafsson,Nick OlesenSebastian Bengtsson

Skellefteå-lånet Adam Wilsby hade en fin afton i Mora denna söndag. Den 19-årige backen som krigar för en plats i Tomas Monténs JVM-trupp stod för tre passningspoäng när hans Södertälje tappade en 3–1-ledning i den tredje perioden till förlust 3–4. 

Måns Carlsson prickade in 2–3-reduceringen efter bara 42 sekunder i den tredje perioden och en minut senare kvitterade Jesper Ylivainio genom sitt första allsvenska mål i karriären. Stor matchvinnare för Mora blev sedan Johan Persson som prickade in det matchavgörande 4–3-målet med drygt sju minuter kvar att spela. 

I och med förlusten är Södertälje alltjämt under det negativa kvalstrecket. Mora å sin sida klättrar upp på en åttondeplats i den hockeyallsvenska tabellen.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten