Sök
Christoffer Rifalk
Bildbyrån
SHL

En succé som inte vill ta slut

Han är bara 23 år - men har redan hunnit med mycket under sin hockeykarriär. Christoffer Rifalk har tagit den långa vägen till SHL, där han nu gör succé och är bäst i ligan.

– Det är klart man får ta sig lite tid och verkligen tänka att "jag är här nu", säger succékeepern till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Hockeysverige.se möter Christoffer Rifalk när han precis åkt på sin första SHL-förlust i karriären. Han gjorde en stormatch och räddade 31 av 33 skott, men kunde inte hindra Brynäs storstjärna Anton Rödin från att avgöra för hemmalagets favör i förlängningen.

Trots den nya kalasinsatsen från Christoffer Rifalk går det att ta på hans besvikelse efter förlusten.

– Äh, det var väl helt okej. Det optimala hade ju varit att vinna. Men tyvärr förlorade jag min kamp mot deras forward på målet i förlängningen, suckar 23-åringen och fortsätter:

– Det är bara för oss att kasta den här matchen i papperskorgen och se tillbaka på de bra matcherna vi gjort, säger han med ett leende.

För egentligen har han ju en hel massa anledningar att le. Han var, tillsammans med torsdagens motståndare Samuel Ersson och sin tidigare kollega Adam Åhman, HockeyAllsvenskans bästa målvakt förra säsongen. Han tog upp Oskarshamn till SHL. Han fick visa upp sig på Calgarys träningsläger. Och nu har han varit bäst även i SHL och tagit Rögle till serieledning, även om de i torsdags tappade den till Frölunda.

"Försöker nöta extra"

Allt som hänt har varit svårt att ta in för Christoffer Rifalk.

– Det är lite både och det där. Det är klart man får ta sig tid och verkligen tänka att "jag är här nu". Jag måste försöka njuta av det här, men samtidigt inte ta något för givet för att det gått bra ett tag nu. Men det är klart, det var ju jäkligt kul att få gå upp i våras och att få spela mot Sveriges bästa spelare nu. Jag försöker njuta för varje dag.

Vad är förklaringen till att du lyckats behålla din form så pass länge som du gjort nu?

– Bra fråga! Det är såklart många grejer som spelar in. Jag försöker som sagt inte ta något för givet, utan jag tar hand om kroppen så bra jag kan. Och finns det ett tillfälle där jag kan nöta extra på något så försöker jag göra det varje dag. Sen måste jag ju lägga till att jag har haft ett grymt försvar som hjälpt mig mycket där ute.

Christoffer Rifalk.Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Upplever redan en utveckling

Hittills har han en räddningsprocent på 95.48 och han släpper bara in 1,28 mål i snitt per match. Han toppar båda målvaktsligorna. Även om SHL-karriären varit kort upplever Christoffer Rifalk att han redan nu hunnit utvecklas som målvakt under sin tid i Rögle. 

– Ja, det tycker jag. Jag kan hålla mitt fokus på en bättre nivå jämfört med tidigare. Jag har fått bort de där enkla puckarna som går in. Jag känner också att jag har kunnat anpassa mitt spel till en snabbare nivå, en högre nivå.

Fanns det någon oro för att du inte skulle klara av att ta steget?

– Nej, egentligen inte. Jag har känt hela tiden att jag var redo för det här nu.

Christoffer Rifalk är ung men har redan hunnit ta en ganska lång väg till SHL. Han gjorde ett par år i HockeyEttan innan han tog klivet till Oskarshamn i slutet av säsongen 17/18. Nu gör han succé även i SHL. Han har aldrig tvivlat på att han skulle kunna ta sig dit han är idag.

– Jag skulle inte säga att jag har tvivlat på mig själv längs vägen. Det är klart att man har haft lite tuffare perioder och så, men jag har alltid varit målmedveten och sådär. Jag har alltid siktat uppåt.

Christoffer RifalkChristoffer Rifalk har snabbt blivit en publikfavorit i Ängelholm.

Behåller fötterna på jorden

I somras, redan innan SHL-debuten, fick han alltså även visa upp sig för Calgary Flames.

– Det var kul! Då fick man se hur det ser ut och fungerar där borta också, och träffa deras organisation. Det var lärorikt.

Har ni haft någon dialog även under säsongen?

– Det är mest fokus på säsongen i Rögle nu. Allt annat får man ta senare.

Rifalk storspelade i lördags, inför ögonen på assisterande förbundskapten Marcus Ragnarsson. Den tidigare stormålvakten Petter Rönnqvist lyfte dessutom fram Kalix-sonen som ett namn han vill se i Johan Garpenlövs landslagstrupp som presenteras i dagarna, under torsdagens Hockeystudion i C More. Men själv tror han inte på något landslagsspel.

– Nej, jag har inte hört något (skratt). Det är mitt första år här så det tror jag inte. Jag försöker bara göra varje match så bra jag kan och så får vi ta det bra härifrån.

Men du kan väl inte vara missnöjd med din start i SHL i alla fall?!

– Nej, såklart inte. Jag har vunnit fem av mina sex matcher så det går inte att klaga. Det är bara kul att det gått så bra här i början.

Man kan inte anklaga Christoffer Rifalk för att sväva iväg, i alla fall. Han håller båda fötterna på jorden.Du kanske även vill läsa: Löftets första SHL-seger: "Herregud, den satt långt inne" Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten