Matias Myttynen blev hjälte direkt i Malmö-debuten.
Foto: Christian Öhrnberg/Bildbyrån
SHL

Nyförvärvets succé direkt i SHL-debuten

ANNONS
Fyra raka förluster. Det var Malmös facit inför kvällens match. Skillnaden är att de nu har Matias Myttynen i laget. Nyförvärvet såg till att bli hjälte direkt i sin debut i Malmö-tröjan. 

Matias Myttynen presenterades av Malmö i går och gjorde då sin första träning med laget. Nu, bara drygt ett dygn senare, var det just han som sköt segern till sin nya klubb. 

Finländaren noterades för sin första SHL-poäng i den andra perioden av kvällens match mot Oskarshamn. Han spelade fram till Tobias Ekbergsom satte Malmös första mål i matchen. 

Vid ställningen 2-1, i den tredje perioden, klev nyförvärvet fram igen men den här gången nätade han. 29-åringen gled in framför Tex Williamsson i Oskarshamns mål och kunde stöta in pucken i mål efter att ha framspelats av kaptenen Fredrik Händemark. Det målet fastställde slutresultatet 3-1. 

Snacka om att presentera sig. Ett mål och en assist i sin debut och han låg därmed bakom två av Malmös tre mål i matchen. 

Myttynen såg därmed till att Malmö bröt sin fyra matcher långa förlustsvit. Oskarshamn hade sju raka förluster inför förra omgången men lyckades då vinna. Nu är nykomlingen dock tillbaka på förlorarstigen. I bortalaget gjorde dock Nichlas Torp debut. 

Malmö – Oskarshamn 3–1 (0-0,2-0,1-1)

Malmö: Tobias EkbergMax GörtzMatias Myttynen.
Oskarshamn: Henrik Nilsson.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL