Oliver Ekman Larsson stod för två poäng i segermatchen.

Svenskarna glänste när Arizona studsade tillbaka

Oliver Ekman Larsson stod för två assist och Carl Söderberg noterades för en passningspoäng när Arizona kunde bortabesegra Winnipeg Jets med 4–2 i natt.

Efter att ha övertidsförlorat mot Colorado på bortaplan under natten till söndag kunde Arizona Coyotes i natt studsa tillbaka på vinnarspåret.

Detta trots att man hamnade i ett 0–1-underläge tidigt i nattens match mot Winnipeg. Mycket av segern låg lagets svenskar bakom, då Oliver Ekman Larsson var med i förarbetet till både Conor Garlands kvitteringsmål i slutsekunderna av den första perioden samt Christian Dvoraks 2–1-mål i den andra perioden.

NHL-DEBUT FÖR GUSTAFSSON

Även Carl Söderbergskrev in sig i poängprotokollet för Coyotes, då han hade en passningspoäng på Nick Schmaltz 3–1-mål i mittperioden.

Coyotes kunde till slut vinna matchen med 4–2 efter att Dvorak skjutit sitt andra mål för matchen innan Winnipegstjärnan Kyle Connor kunde reducera i den tredje perioden.

David Gustafsson fick spela sex minuter i sin NHL-debut för Winnipeg, men noterades varken för någon poäng eller något skott på mål i sin debutmatch.

Winnipeg Jets – Arizona Coyotes 2–4 (1–1, 0–3, 1–0)