Philip Samuelsson har landat i Sverige.
Foto: Ronnie Rönnkvist
SHL

Sonen går i legendariska pappans fotspår: "Alltid varit leksing"

Efter att ha lämnat sin tjeckiska klubb Hradec Kralove tidigare i höstas fick Philip Samuelsson komma och träna med Leksand. I går stod det klar att den 28-årige backen är klar för spel i Leksand, samma klubb som pappa Ulf spelade i innan sin långa NHL-karriär.
– Jag var tre, fyra dagar med Leksand på isen. Sedan åkte vi hem till USA. Då ringde dom och vi kom överens om ett kontrakt. Det har varit en hel del farande så nu är det skönt att allt är på plats, säger Samuelsson till Hockeysverige.se.

ARLANDA (HOCKEYSVERIGE.SE)

Leksand har haft det tufft med att ha haft tre av lagets mest erfarna backar borta en del i inledningen av säsongen, Jonas AhnelövDaniel Gunnarsson och Mattias Karlsson. Lägg där till att även OS-backen, Johan Fransson, missat tre matcher på grund av en skada. Det här har inneburit att klubbens sportchef, Thomas Johansson, valt att sondera terrängen lite extra och plockat in en back ytterligare i truppen.

Valet föll på 28-åriga Philip Samuelsson som delvis växt upp i Sunnanäng i Leksands utkanter, men också i USA där hans pappa Ulf Samuelsson spelat över 1000 NHL-matcher, men även tillbringat en tid som spelare i just Leksand.
– Det stämmer att jag alltid varit leksing, säger Philip Samuelsson med ett leende då han nyss anlänt till Sverige och Arlanda från hemmet i Boston där han bor tillsammans med sin flickvän och hund.
– Mina första minnen är från just hockeyrinkar där pappa spelade. Vi var bland annat och tittade då han spelade i Rangers. När sedan bröderna (Henrik och Adam) kom blev det mycket innebandy hemma men även matcher utomhus. Det här har styrt mitt liv redan från början och något jag fortfarande får mycket glädje av.

samuelsson-2-1571152938.jpgPhilip Samuelsson.Foto: Ronnie Rönnkvist

INGEN PRESS FRÅN FÖRÄLDRARNA

Det fanns inte heller några andra tankar än att just bli hockeyspelare hos Philip Samuelsson under uppväxten.
– Det var heller inte så från mamma (Jeanette) eller pappas sida att jag skulle inrikta mig åt något speciellt håll. Dom tyckte att vi skulle göra det vi tyckte var kul, men jag blev kär i spelet ganska tidigt.
– Det går inte heller att fortsätta spela om man inte tycker det i roligt och det har varit jättekul att fått kunna spela så här länge.

Nu har det inte bara varit hockey som gällt i familjen Samuelsson. På vissa håll där är även hästintresset stort. Även där finns en Leksandskoppling då gamla storbacken Roland Bonds dotter, Maria, faktiskt varit hästskötare åt familjen i USA.
– Mamma tävlade då vi var yngre så på somrarna red vi hästar, men det blev svårare och svårare ju äldre vi blev. Vi höll faktiskt på mycket med det också då vi var yngre.

Kan du själv rida idag?
– Jag vet inte om jag skulle kunna nu, men jag kunde förr i tiden. Om mamma följde med och gav mig några lektioner kanske jag skulle komma på hur man gjorde igen, säger Samuelsson med ett leende.
– Maria, men även några till var över och hjälpte till då vi var småbarn och jag har jättemånga fina minnen med dom.

"VÄLDIGT STOLT ÖVER VAD HAN GJORT"

Under hela Philip Samuelssons karriär har det, helt oundvikligt, varit en hel del snack om hans pappa Ulf. Ibland har det blivit att han fått prata mer om honom än sig själv.
– Jo, så har det blivit, men det är ju av en bra anledning. Pappa har ändå vunnit två Stanley Cup, spelat 1000 NHL-matcher och haft en framgångsrik karriär.
– Det är ingenting jag blir avundsjuk över eller något sådant. Jag är väldigt stolt över vad han gjort samtidigt som jag haft honom som en bra förebild och fått se vad som krävs för att ligga på topp så pass länge. Det har varit jättebra för mig.

28-åringen har inte heller känt några extra förväntningar på sig bara för att det står Samuelsson på tröjan.
– Nej, för mig har det varit jättebra eftersom han är en som kan hjälpa mig eftersom han vet väldigt mycket om sporten. Han är en jag kan prata med om allting och för mig har det inte varit någon press, säger Philip Samuelsson som också tycker att han ser likheter mellan hans och pappa Ulfs spel.
– Ja, lite grann tycker jag faktiskt. Han var lite extrem och spelade väldigt fysiskt och hårt, men båda två är defensiva backar. Sedan är vi båda skickliga med pucken och i passningsspelet.
– När jag tittade tillbaka på min pappas spel då såg jag ”oj, vi är ganska lika vi två”. Det är den sista lilla biten som han hade som jag inte har kunnat utvecklat. Samtidigt var det en annan hockey då pappa spelade.

Vad har fattats för att du ska ha etablerat dig i NHL?
– Man måste ha lite tur och ofta behövs det skador på någon. Tyvärr är det så det funkar för att ta sig in. Sedan måste man prestera bra. Nu fick jag bara spela fyra, fem matcher så det var svårt att göra ett kanonintryck utifrån det.
– Tittar jag bara på mitt spel så fattades då lite i skridskoåkningen om jag ser till ren snabbhet. Man måste vara väldigt kvick för att hänga med i NHL med tanke på alla bra spelare som spelar där. Det här har jag slipat på i stort sett under hela min karriär.

980213pk004-1571153059.jpg"Tuffe Uffe" spelade över 1 000 matcher i NHL.Foto: Peter Krüger/Bildbyrån

INTE GETT UPP NHL-DRÖMMEN

Ulf Samuelsson tränade Modo två säsonger. I klubbens lag fanns även barnen Henrik och Veronica, men det var aldrig aktuellt då för äldsta brodern att spela i Sverige.
– När dom var i Modo gjorde jag min första och andra säsong i Penguins farmarlag. Då tänkte jag inte på Sverige eftersom jag var inriktad på att få spela i NHL. Jag satsade allt på att få vara kvar i truppen där.
– Det är mer senaste åren då jag spelat mycket i AHL som jag tänkt att det kanske skulle varit kul att testa på något annat. Sedan dök det här upp och för mig är det en solklar lösning för att både utvecklas vidare som spelare samtidigt som jag inte gett upp att komma till NHL. Det är vad jag fortfarande vill och jag tror också att jag kan spela på den nivån.

Leksandsbacken har spelat 13 NHL-matcher. Debuten gjorde han redan 2013/14 för Pittsburgh.
– Det var speciellt eftersom min mamma och pappa var där på matchen. Det var många skador i Pittsburgh så det var sju grabbar från AHL som också var där och spelade. Då blev det mycket lättare eftersom det annars är många stjärnor i det laget med (Sidney) Crosby, (Jevgenij) Malkin, (Kris) Letang och så vidare. Det är svårt att vara med dom när man är ung och inte har så mycket erfarenhet.
– Det var en häftig upplevelse och något jag aldrig kommer att glömma. Att få spela i NHL var något jag drömt och kämpat om så länge. Nu har jag spelat i NHL och det är något jag är väldigt stolt över.

Philip Samuelsson var i Leksand och tränade för ett par veckor sedan. Efter det åkte han hem till Boston och det mesta talade för att han skulle spela någon annanstans än i Dalarna, men igår meddelade klubben att man tecknat kontrakt med honom säsongen ut. Leksand är också ett ställe där han känner sig hemma.
– Vi var där nästan varje sommar. Det har blivit ett speciellt ställe för mig eftersom vi flyttat runt så mycket. Då blev det att vi alltid kom hem till Leksand.
– Jag har några kompisar som bor kvar där och vänner som är nära familjen så det ska bli kul att få spendera mer tid med människor som jag kanske inte sett så mycket senaste åren.

KÄNNER NÅGRA SEDAN INNAN

I laget finns också ett par spelare som han är bekant med sedan tidigare.
– Jag har spelat lite med Sebastian Wännström. Sedan känner jag Martin Karlsson. Dessutom var (Jonas) Ahnelöv och (Mattias) Ritola i Modo då pappa var där.
– Det är dom fyra som jag känner innan, men jag har träffat alla i laget och det är kanontrevliga killar allihop. Det ska inte vara några större problem att komma in i det här gänget och bidra.

Hur ofta är du till Fagersta där pappa kommer ifrån?
– Så fort jag är i Sverige åker jag dit. Vi var där för någon vecka sedan och hälsade på min farmor som bor där, men även mina kusiner. Det är sig likt och det är kul att åka dit för att se vad som händer där. Annars har det alltid varit Leksand vi åkt till under somrarna.

Har du speciella känslor för Fagersta också?
– Ja, men inte lika mycket som Leksand. Vi var dit och bodde över hos farmor, var till simhallen och hoppade från hopptorn och sådana grejer. Jag har många fina minnen därifrån eftersom vi spenderat mycket tid där också.

INLEDDE SÄSONGEN I TJECKIEN

Den här säsongsinledningen blev annars inte riktigt vad Philip Samuelsson hade förväntat sig. Han inledde den i tjeckiska Hradec Kralove, men där blev det bara tre matcher innan parterna gick skilda vägar.
– Det var en konstig saga det där (skratt). Jag tyckte att det verkade vara en bra lösning, men det blev helt enkelt inte så. Jag spelade några matcher i Champions League och några i grundserien. Sedan blev det helt plötsligt strul…

På vilket sätt?
– Jag vet fortfarande inte exakt vad det var, men det var något i kontrakten som dom inte var nöjda med men också som vi inte var nöjda med. Då bröt vi och kom överens om att jag skulle gå därifrån. Det var lite taskigt för jag trivdes helt okej där, en okej fin stad och hockeyn verkade bra.
– När det sedan stod klart att jag skulle komma till Leksand känner jag att jag tog rätt beslut.

Tog du kontakt med Leksand eller hur gick allt till?
– Tanken var att jag skulle åka till Leksand och bara köra barmarksträning i väntan på ett nytt kontrakt. Sedan förstod jag på min agent att han skulle ringa Thomas (Johansson) och fråga om jag kunde vara med där och åka skridskor. Det fick jag och det fungerade jättebra.
– Jag var tre, fyra dagar med Leksand på isen. Sedan åkte vi hem till USA. Då ringde dom och vi kom överens om ett kontrakt. Det har varit en hel del farande så nu är det skönt att allt är på plats.
– Nu ska jag fokusera på att prestera på isen och det är något jag ser fram emot att få göra.

Blev du överraskad när samtalet från Thomas Johansson kom eftersom du trots allt hade åkt hem?
– Det var lite speciellt att åka hit och sedan dit, men att resa är något jag är van vid. Nu är det lite sent in i säsongen och jag tycker det är skönt att få komma igång och jag är väldigt lycklig, säger Philip Samuelsson samtidigt som han spricker upp i ett stort leende.

190901bb714-1571050082.jpgPhilip Samuelsson i Hradec Kraloves tröja.Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

"VILL VARA EN TVÅVÄGSBACK ÖVER HELA ISEN"

Så här långt har Philip Samuelsson mest sett glimtar av Leksands matcher och inte hunnit få något helhetsintryck av prestationen.
– Jag har följt med via ”highlights”. Det intryck jag kan ge från träningarna jag varit med på är att det finns mycket talang där och vi har bra tränare. Jag tror att det här är en svacka som man kan rätta till.
– Det är en lång säsong trots allt och Leksand har tagit sig upp från Hockeyallsvenskan. Då är det inte oväntat att det kan gå tungt ibland, men mina förhoppningar är att jag ska komma in och hjälpa laget att vinna matcher. Det är vad jag fokuserar på just nu.

Vad vill du tillföra laget?
– Jag vill hjälpa med det jag kan och det är i första hand att vara bra och stabil defensiv. Sedan har vi många unga backar som jag kanske kan hjälpa lite. Bra defensiv, bra passningsspel och kunna ge pucken till forwards i bra lägen där dom kan göra mål.
– Samtidigt vill jag vara inblandad så det inte bara blir att jag står och hänger där back. Jag vill vara en tvåvägsback över hela isen. Det är vad jag kan bidra med.

En av Philip Samuelssons styrkor är ett bra förstapass, något som han själv håller med om.
– Det är något jag tränat på ganska mycket under åren i AHL. Det går snabbt där. Dom forecheckar hårt så man måste ha lite kyla under press.
– Det här har jag utvecklat mycket under åren från olika coacher, men framför allt från Peter Andersson som nu coachar i Schweiz. Han har varit väldigt positiv för mig och hjälpte min utveckling enormt mycket.

Nya Leksandsbacken räds inte att hålla rent framför egna kassen likt sin far gjorde en gång i tiden.
– Där ska det vara rent och fint. Där tycker jag att man måste få vara lite hårdare och sådana kamper man måste vinna. Behöver man använda fula knep så tycker jag att man får göra det, säger 28-åringen med ett leende.

Om det blir match för honom redan på torsdag är inte klart ännu, men själv känner han sig redo.
– Om det var upp till mig så skulle jag nog vara med, men det är inte mitt beslut. Jag har hållit mig i form och känner mig redo för att kliva in och spela. Om det är aktuellt eller inte får ledarna bestämma, men jag ser fram emot att hoppa med så snabbt som möjligt, avslutar Philip Samuelsson innan vi låter honom testa Leksands matchtröja för första gången. En tröja som han gillar designen på då det gula inslaget kommit tillbaka på ärmar och ok. Precis som då pappa Ulf hade sin storhetstid i Leksand. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 17 maj
15:20 Tjeckien - Österrike VM
15:20 Italien - Danmark VM
19:20 Sverige - Storbritannien VM
19:20 Schweiz - Kazakstan VM
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 18 maj
03:30 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
15:20 Norge - Österrike VM
15:20 Frankrike - Italien VM
19:20 Finland - Sverige VM
19:20 Schweiz - Slovakien VM
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
torsdag 19 maj
03:30 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL
15:20 Storbritannien - USA VM
15:20 Tyskland - Danmark VM
19:20 Tjeckien - Lettland VM
19:20 Kanada - Kazakstan VM
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
fredag 20 maj
03:30 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
15:20 Tyskland - Italien VM
15:20 Storbritannien - Finland VM
19:20 Lettland - Österrike VM
19:20 Kazakstan - Slovakien VM
lördag 21 maj
02:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
04:30 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL
11:20 USA - Sverige VM
11:30 Danmark - Frankrike VM
15:20 Kanada - Schweiz VM
15:20 Österrike - Finland VM
19:20 Italien - Slovakien VM
19:20 Norge - Tjeckien VM
söndag 22 maj
02:00 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
15:20 Storbritannien - Lettland VM
15:20 Kazakstan - Tyskland VM
19:20 Sverige - Norge VM
19:20 Schweiz - Frankrike VM
19:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
21:30 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
måndag 23 maj
02:00 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL
15:20 USA - Tjeckien VM
15:20 Kazakstan - Italien VM
19:20 Österrike - Storbritannien VM
19:20 Kanada - Danmark VM
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
tisdag 24 maj
03:30 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
11:20 Sverige - Lettland VM
11:20 Tyskland - Schweiz VM
15:20 USA - Norge VM
15:20 Slovakien - Danmark VM
19:20 Finland - Tjeckien VM
19:20 Kanada - Frankrike VM
01:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
onsdag 25 maj
03:30 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten