Albin Lundin har varit en succévärvning för Timrå.
Foto: K-G Z Fougstedt/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

"Kan tänka mig att det redan finns SHL-klubbar som är intresserade"

ANNONS

Förra säsongen hade Albin Lundin svårt att få plats i både Djurgården och Skellefteå. Nu har han tagit klivet ner i HockeyAllsvenskan och det har blivit en enorm succé och 23-åringen leder poängligan. Då kan en återkomst till SHL bli aktuell för centern.
– Jag kan tänka mig att det redan nu finns SHL-klubbar som är intresserade, säger Timrås sportchef Kent "Nubben" Norberg till ST.

Albin Lundin har blivit en succévärvning utan dess like för Timrå. Inför årets säsong hade han som bäst gjort 16 poäng på 51 matcher i HockeyAllsvenskan. Efter endast åtta matcher den här säsongen har centern gjort osannolika 18 poäng, något som ger ett poängsnitt på över två per match. Hans nio mål gör även att han leder stort i den allsvenska skytteligan. 

Den stora succén kunde inte ens Timrås sportchef Kent "Nubben" Norberg ha hoppats på när han värvade Lundin till klubben.
– Poängmässigt är det klart över förväntan, det är inget att hymla om. Det här hade nog inte ens han själv räknat med. Spelmässigt så hade jag förhoppningar att han skulle ligga där han ligger, det måste jag säga, säger Norberg till Sundsvalls Tidning.

"KLART ATT JAG KOMMER PRATA MED HONOM"

Framgången har gjort att "Nubben" redan nu börjar kolla på att säkra upp Lundin på ett nytt kontrakt. Detta i ett försök att hindra 23-åringen från att lämna för spel i SHL.
– Det är ganska meningslöst att prata förlängning med dem som går bra. Visst kan man binda upp dem, men de kan ändå alltid gå till SHL om vi blir kvar i Hockeyallsvenskan. Men jag är rätt säker på att Albin trivs bra och jag tror inte han flyttar till något annat allsvenskt lag. I så fall är det uppåt med tanke på rollen och hur bra det gått, säger "Nubben" och fortsätter:
–  Det är klart jag kommer prata med honom den närmsta tiden. Det jag kommer tillbaka till då är ju den roll han kan få här och att vi som klubb har ambitioner. Jag kan tänka mig att det redan nu finns SHL-klubbar som är intresserade.

Lundin skrev ett kontrakt som sträcker sig över den här säsongen. Enligt Norberg kan det dock bli aktuellt att skriva ett längre kontrakt med stjärncentern i hopp om att behålla honom ifall Timrå avancerar upp till SHL den här säsongen. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch