Sök
Kevin Hayes.
Foto: Brian Fluharty-USA TODAY Sports
NHL

Skrev monsterkontrakt i somras – nu ska han leverera: "Jag är på en ny nivå"

I somras skrev han ett sjuårskontrakt med Philadelphia Flyers värt 490 miljoner kronor. Nu ska Kevin Hayes göra skäl för den lönen. I kväll debuterar han för sin nya klubb mot Chicago Blackhawks i Prag. Sixten Funqvist träffade amerikanen inför sin premiären.
– Jag tar på mig mer ansvar, säger Hayes till hockeysverige.se:s Sixten Funqvist.

PRAG (HOCKEYSVERIGE.SE)

Philadelphia Flyers har precis avslutat sin träning. Bakom oss hör vi fansen sjunga Jakub Voraceks namn. De mycket rymliga omklädningsrummen i arenan är öppna och till bredden fylld med mediarepresentanter.  I mitten på en bänk står Claude Giroux omringad av kameror och reportrar. Bredvid, på ena hörnet, kastar Kevin Hayes av sig armbågsskydden och sätter sig ner. 

En Flyerskeps på huvudet och ett andetag. 

En nick. 

Nu. 

Under fem år var Kevin Hayes New York Rangers-fansen gunstling. Under större delen av dessa fem år svarade han under tränaren Alain Vigneault. Vigneault fick lämna tränarposten i Rangers efter säsongen 2017/18. I februari 2019 lämnade även Hayes, som då blev trejdad till Winnipeg Jets. Där spelade han säsongen ut innan han som free agent kritade på för Flyers – och återförenades med Vigneault, som med start den här säsongen ska styra Flyers mot nya, efterlängtade framgångar. 

Hayes har tidigare vidhållit att Vigneault gjorde honom till den spelare han är idag, en forward som tar ansvar över hela isen. Vad kan vi då förvänta oss av deras återupptagna samarbete i Flyers?
– Mycket av detsamma, så klart. Nu är jag på en ny nivå. Vi har varit ifrån varandra i ett helt år och jag har vuxit som person både på och utanför isen. Jag tar på mig mer ansvar. Han kommer att fråga mig om samma saker som i Rangers men nu med kravet att jag ska göra allt bättre.

Hur mycket pratade du med Vigneault innan du skrev på för Flyers?
 Vi pratade några gånger. Han ringde mig och berättade hur laget skulle se ut och var jag skulle spela. Det kändes spännande och i slutändan var det det som gjorde att jag ville komma hit. 

"ALLA GILLAR EN VINNARE"

Trejden till Winnipeg Jets i fjol och den uppbrutna säsongen till trots förra året stod 27-åringen för sin poängmässigt bästa säsong i karriären med 19 mål och 36 assist på 71 matcher. Det var första gången han passerade 50-poängsgränsen efter att för det mesta hovrat omkring 45 poäng på en säsong. 
– Jag sätter inga mål när det gäller mina egna poäng. Det enda som betyder något är lagets två poäng. Alla gillar en vinnare och jag vill bidra med allt jag kan för att vi ska vinna. Jag kan bidra offensivt och spela defensivt också. För mig handlar det om att göra en jämn och bra insats varje kväll för laget och i slutändan för fansen. 

På tal om fansen. Som en före detta ”Ranger”, hur har det varit att komma till Philadelphia?

Han skrattar. Det är som att han har väntat på frågan. 
– Det har varit fint!  Det var aldrig roligt att komma till Philadelphia och spela matcher. De har några härdade fans och det var ett tag sedan laget vann. Det hoppas vi kunna ändra på. 

Flyers har visserligen spelat slutspel tre av de senaste sex säsongerna men samtliga har slutat med uttåg i den första rundan. Våren 2012 var senaste gången man passerade första rundan, då gick laget till konferens-final. Senast de tvåfaldiga mästarna (1974 och 1975) spelade i en final var 2010.  

Vägen tillbaka är lång men Hayes är positiv:
– Vi kommer att ha en fantastisk säsong. Vi har en ny coach och ett nytt system och han har fått alla att dra åt samma håll. Alla köper in på det, jag tror att det kommer att bli jättebra. 

Det jagas framgångar. Det är press. Hur tacklar du det? Hur kopplar du bort hockeyn?
– Här i Europa har jag utforskat mycket. Det har varit fantastiskt. Sedan är det business när vi är vid rinken. 

Hemma då, hur är det då?
– Jag älskar att kolla på andra sporter. Jag har familjen nära och många collegekompisar i området. När jag inte är vid rinken försöker jag att inte tänka på hockey men när jag är där är det fullt fokus på det.

bb190421bb007-1562179579.jpegKevin Hayes.Foto: USA Today Sports

SOCIALA MEDIER ”FARLIGT”

Vårt samtal skiftar fokus. Tidigare under året gästade Kevin Hayes podden Spittin Chiclets, och jag är nyfiken på hur han ser på medverkan i sådana satsningar.  Han förklarar att just den podden är väldigt speciell:
– Jag har känt ”Whit” (Ryan Whitney) sedan jag var fem och vi golfar tillsammans. Det var en rolig konversation, det är skoj att se hur det har vuxit.  De är goda vänner allihop, så det är speciellt. 

Tiden börjar rinna ifrån oss lite men jag hinner med en sista fråga.

Poddar är ett medium. Hur ser du på sociala medier generellt? Är sådana kanaler viktiga för dig?
Han blir tyst en kort stund. Men han har ett svar laddat och klart. 
– För mig är det inte viktigt med sociala medier, men jag förstår att det är viktigt för fansen. Jag använder sociala medier för att visa fansen vad jag gör och vad som händer i mitt liv men sociala medier är inte bra i dagens värld. Folk utnyttjar det och det är oerhört mycket mobbning på nätet. Det är för jävligt, säger han och fortsätter: 
– Jag tycker sociala medier, speciellt inom sportens värld, ska fungera för att få folk med olika bakgrund att komma samman genom gemensamma intressen. Men sociala medier har gått överstyr på sistone. För mig är det roligt, jag visar fansen vad jag gör – jag har visat en del från resan nu till exempel. Det är positivt och negativt. Jag har sett både och. Tyvärr. 

Vårt samtal är slut. Han gör sig i ordning för en dusch och en sista utforskning av Prags gator och torg. 
– Från middag ikväll och framåt är det business igen. I morgon är det match. Då spelar det ingen roll var vi är. 

För även om det är i Prag så är det NHL-hockey som ska spelas. Två poäng står på spel. 
Och för Kevin Hayes är det allt som betyder något. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten