Kan Elias Pettersson och Brock Boeser lyfta Vancouver ytterligare en nivå den här säsongen?
Foto: Marc DesRosiers-USA TODAY Sports
NHL

Vancouver Canucks: Hur långt kan Elias show bära?

Elias Petterssons explosiva rookiesäsong gjorde att optimismen återvände till Vancouver Canucks organisation. Nu står klubben inför en spännande säsong där det unga gardet är redo att lyfta laget en nivå till. Uffe Bodin undrar ändå om inte bristen på tålamod kommer att bita Canucks i svansen.

Två svenska legendarer kliver av – en annan svensk kommer in och axlar deras mantel. Tvillingarna Sedins avsked som följdes av Elias Petterssons magnifika inträde i NHL var som ett välskrivet manus. 

Pettersson var en omedelbar succé i Vancouver och skapade en hockeyfeber i staden som inte hade skådats sedan Sedinarnas fornstora dagar. Det räckte inte till slutspel, men optimismen som finns kring laget och deras unga spelare går inte att ta miste på.

För att ge Pettersson, Brock BoeserQuinn Hughes och de andra unga spelarna en bättre omgivning jobbade general managern Jim Benning hårt i somras för att förstärka laget. På free agent-marknaden plockade han bland annat upp backen Tyler Myers och forwarden Micheal Ferland. Och via en omdebatterad trejd med Tampa Bay Lightning hämtade han in J.T. Miller.

Det är värvningar som gör Canucks bättre här och nu, men är de tillräckligt bra för att det ska räcka hela vägen till slutspel?

16-209-1562230733.jpegJacob Markström.Foto: Icon Sportswire

POÄNGKUNGEN

Elias Pettersson

Vilken rookiesuccé det blev! Varje morgon efter att Vancouver Canucks hade spelat matcher inväntade man spänt de senaste highlightklippen med Elias Pettersson. Klipp som ofta ackompanjerades av gåshud. Nu är det givetvis med tillförsikt man ser fram emot vad ynglingen från Ånge ska ställa till med under sin andra NHL-säsong. Han har jobbat hårt på fysiken i sommar och har säkert en och annan läckerbit i rockärmen, redo för allmän beskådan lagom till säsongsstarten. Det är svårt att sia om vilken sorts produktion man ska förvänta sig. Men det är absolut inte orimligt att förvänta sig poäng-per-match-tempo.

MÅLVAKTSETTAN

Jacob Markström

Säsongen man har väntat på så länge kom till sist. Markström levererade sitt hittills bästa spel i NHL vid 29 års ålder och gav ett försvarssvagt Canucks ett målvaktsspel som höll dem kvar i matcher de inte borde ha varit kvar i. Med en säsong kvar på kontraktet skulle ännu en stark säsong sätta svensken i ett utmärkt förhandlingsläge inför nästa avtal. Antingen blir han kvar i Vancouver eller så tar han chansen på free agent-marknaden. I nuläget finns det ingen anledning till att Canucks inte skulle vilja behålla honom, men talangen Thatcher Demko lurar i vassen och kan vara redo att utmana Markström. 

BACKESSET

Alexander Edler

Efter drygt 800 matcher i Vancouver Canucks tröja såg det inför free agent-perioden ut som om Edler var på väg att lämna klubben. Men trots att det såg mörkt ut ett tag lyckades parterna komma överens om ett nytt tvåårskontrakt värt tolv miljoner dollar. Det gör att Canucks får behålla sin stabilaste backpjäs och ge talangfulle Quinn Hughes en alldeles utmärkt mentor. Edler har, i brist på andra alternativ, fått en hel del speltid i powerplay de sista åren. Med Hughes inträde i laget är det sannolikt att svensken får en mer defensiv roll än tidigare. Och i det här skedet av karriären är det kanske en roll som passar honom bättre.  

GENOMBROTTSMANNEN

Quinn Hughes

Hughes hann spela fem matcher med Canucks i slutet av förra säsongen efter att ha lämnat University of Michigan. 19-åringen hann plocka upp tre assist och såg väldigt trygg ut i NHL-kostymen. Därför kommer det knappast som någon överraskning om han kliver rakt in i den här säsongen och är en av Canucks ledande backar från första nedsläpp. Hans offensiva instinkter i kombination med den fina skridskoåkningen gör att det kommer att bli otroligt spännande att se vilken sorts kemi han kan bygga med Elias Pettersson. Inte minst i powerplay. Hughes får ses som en av de hetaste nykomlingarna i NHL inför säsongen. Kanske till och med en utmanare till Calder Trophy.

SVENSKARNA

Jacob Markström

Se målvaktsettan.

Alexander Edler

Se backesset.

Oscar Fantenberg

Efter att ha etablerat sig i NHL med Los Angeles Kings och trejdats till Calgary Flames förra säsongen får Fantenberg nu fortsätta sitt nordamerikanska äventyr med Canucks. Inleder säsongen på skadelistan efter att ha fått en ful smäll i en försäsongsmatch mot Ottawa Senators, men är rimligen lagets sjundeback när han väl är tillbaka i spel. Kommer att få slåss om speltiden med mer etablerade NHL-spelare, men skador uppstår som bekant alltid.

Elias Pettersson

Se poängkungen.

Loui Eriksson

Tiden i Vancouver har inte alls blivit vad Loui Eriksson hoppades på när han tecknade ett sexårskontrakt med Canucks sommaren 2016. Förra säsongen blev ett lågvattenmärke där han fick se sin istid krympa och vid något tillfälle ställdes han till och med utanför laget. Kommentaren om att han inte drog hundra procent jämnt med coachen Travis Green inför hockey-VM hjälpte bevisligen inte hans aktier med klubben. Canucks har aktivt försökt trejda svensken, men marknaden är svår för en spelare med en lönetaksträff på sex miljoner dollar som inte längre producerar i någon större utsträckning. Ett utköp efter den här säsongen är inte uteslutet om det inte lyfter för 34-åringen. 

Övriga svenskar i organisationen:
-

DRAFTVALET

Vasilij Podkolzin

Många förvånades över att den ryske bulldozern fortfarande fanns tillgänglig när Canucks valde som tionde lag. Det fanns scouter och experter som hade Podkolzin bland de fem första spelarna i draften, men som så ofta när det gäller ryska spelare finns det tvivel hos många NHL-klubbar. 18-åringen tillhör SKA Sankt Petersburg och är kontrakterad en säsong till efter den här. Det gör att Canucks troligtvis får vänta på hans ankomst till Nordamerika. Det behöver inte vara en nackdel då han lär få sina chanser att växa som spelare i KHL. Podkolzin är en aggressiv forward som kompletterar en vass tävlingsinstinkt med skicklighet. Har av vissa jämförts med Jevgenij Malkin tack vare kraftfullheten han visar upp på isen.

COACHEN

Travis Green

Efter att själv ha spelat närmare 1 000 NHL-matcher är Green nu på väg in på sin tredje säsong som huvudtränare för Vancouver Canucks. Han har visat att han är bra på att ge lagets unga spelare utrymme att utvecklas, men har inte haft tillräckligt bra lag för att man ska kunna begära slutspel från hans sida. Men med den satsning som klubben gör den här säsongen kommer kravbilden att förändras. Smekmånaden är över.

PROGNOSEN

Det råder delade meningar om vilken metod som fungerar bäst. Att låta ett lag växa organiskt med hjälp av draftval och unga spelare man han tillskansat sig via trejder. Eller genom att försöka snabba på processen med hjälp av free agent-spelare.

Sanningen ligger, som vanligt, någonstans mitt emellan alternativen.

Allt handlar givetvis om tillfälle och tajming. Är man New York Rangers och plötsligt får chansen att krydda en talangfull laguppställning med Artemij Panarin, då tackar man inte gärna nej till det. Men om man är Vancouver Canucks, är verkligen Tyler Myers, Micheal Ferland eller J.T. Miller spelare man plockar in för att ta nästa steg?

Jag förstår general managern Jim Bennings drag ur ett kortsiktigt perspektiv. Här och nu gör de här spelarna Canucks till ett bättre lag. Men det är viktigt att minnas att åtminstone Myers sitter på ett kontrakt som kan visa sig bli problematiskt över tid.

Canucks ska ha beröm för sin förmåga att välja rätt spelare i draften. Men samtidigt känns det som om klubben gör sig själva en otjänst genom att försöka stressa fram framgång via framför allt free agent-marknaden. Sommaren 2018 plockade man in Jay Beagle och Antoine Roussel, spelare som man verkligen kan ifrågasätta om det fanns ett behov för. Nu gör man samma sak igen och det kan få konsekvenser.

Det är bara två år kvar till dess att Elias Pettersson och Quinn Hughes ska förhandla fram sina nya kontrakt. Fortsätter de spelarna att utvecklas i väntad takt kommer notan att landa på mellan 17-20 miljoner dollar per säsong, bara för dessa herrar. Att då sitta med Myers lönetaksträff på sex miljoner dollar i ytterligare tre säsonger kan bli ödesdigert för utvecklingen av resten av laget.

Tålamodet är inte stort i Vancouver och jag tror att det kommer att stå dem dyrt en vacker dag.

När det gäller den här säsongen finns det en liten slutspelschans. Framför allt tack vare att Pacific Division är så pass svag just nu. Ska man lyckas kommer mycket att handla om vilken nivå Elias Pettersson kan lyfta laget till. Han tappade av förklarliga skäl fart under rookiesäsongen i fjol och hade det tuffare efter nyår. Om han kan hålla svackorna till ett minimum och ge Canucks en 90-poängssäsong samtidigt som Jacob Markström levererar mellan stolparna finns det en chans här.

Allt är med andra ord som vanligt i Vancouver – det är upp till svenskarna.

16-235-1562230446.jpegAlexander Edler. Foto: Icon Sportswire

IN OCH UT   

Nyförvärv: Jordie Benn, b, Montréal, Tyler Myers, b, Winnipeg, Oscar Fantenberg, b, Calgary, J.T. Miller, fw, Tampa, Micheal Ferland, fw, Carolina. 

Förluster: Luke Schenn, b, Tampa, Derrick Pouliot, b, St. Louis, Ben Hutton, b, Los Angeles, Ryan Spooner, fw, Lugano, Brendan Gaunce, fw, Boston, Tanner Kero, fw, Dallas, Markus Granlund, fw, Edmonton. 

VANCOUVER CANUCKS TRUPP 2019/20  

MÅLVAKTER
#35


Thatcher Demko (G)231995San Diego, CA, USA19387L20/21$1,050,000
#25Jacob Markström (G)291990Gävle, SWE19789L19/20$3,666,667
BACKAR
#4
Jordie Benn (D)321987Victoria, BC, CAN18890L20/21$2,000,000
#55
Alex Biega (D)311988Montréal, QC, CAN17890R19/20$825,000
#23Alexander Edler (D)   “A”331986Östersund, SWE19296L20/21$6,000,000
#5Oscar Fantenberg (D)271991Ljungby, SWE18493L19/20$850,000
#43
Quinn Hughes (D)191999Orlando, FL, USA17877L20/21$916,667
#57


Tyler Myers (D)291990Houston, TX, USA203104R23/24$6,000,000
#51
Troy Stecher (D)251994Richmond, BC, CAN17884R19/20$2,325,000
#8
Christopher Tanev (D)   “A”291989East York, ON, CAN18889R20/21$4,450,000
FORWARDS
#83
Jay Beagle (C)331985Calgary, AB, CAN19095R21/22$3,000,000
#6
Brock Boeser (RW)221997Burnsville, MN, USA18594R21/22$5,875,000
#47
Sven Bärtschi (LW)261992Bern, SUI18086L20/21$3,366,666
#21Loui Eriksson (LW/RW)341985Göteborg, SWE18781L21/22$6,000,000
#79
Micheal Ferland (LW/RW)271992Swan River, MB, CAN18598L22/23$3,500,000
#88
Adam Gaudette (C)221996Braintree, MA, USA18577R19/20$916,667
#77
Nikolaj Goldobin (RW/LW)231995Moskva, RUS18289L19/20$900,000
#53
Bo Horvat (C)   “A”241995London, ON, CAN18398L22/23$5,500,000
#17
Josh Leivo (LW/RW)261993Innisfil, ON, CAN18887R19/20$1,500,000
#10
J.T. Miller (C/W)261993East Palestine, OH, USA18699L22/23$5,250,000
#64
Tyler Motte (C/W)241995Port Huron, MI, USA17887L19/20$975,000
#70
Tanner Pearson (LW)271992Kitchener, ON, CAN18591L20/21$3,750,000
#40Elias Pettersson (C)201998Sundsvall, SWE18880L20/21$925,000
#26


Antoine Roussel (LW)291989Roubaix, FRA18090L21/22$3,000,000
#59
Tim Schaller (C/W)281990Merrimack, NH, USA18893L19/20$1,900,000
#20


Brandon Sutter (C)   “A”301989Huntington, NY, USA19086R20/21$4,375,000
#18

Jake Virtanen (RW)231996New Westminster, BC, CAN186103R19/20$1,250,000
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 17 maj
15:20 Tjeckien - Österrike VM
15:20 Italien - Danmark VM
19:20 Sverige - Storbritannien VM
19:20 Schweiz - Kazakstan VM
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 18 maj
03:30 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
15:20 Norge - Österrike VM
15:20 Frankrike - Italien VM
19:20 Finland - Sverige VM
19:20 Schweiz - Slovakien VM
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
torsdag 19 maj
03:30 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL
15:20 Storbritannien - USA VM
15:20 Tyskland - Danmark VM
19:20 Tjeckien - Lettland VM
19:20 Kanada - Kazakstan VM
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
fredag 20 maj
03:30 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
15:20 Tyskland - Italien VM
15:20 Storbritannien - Finland VM
19:20 Lettland - Österrike VM
19:20 Kazakstan - Slovakien VM
lördag 21 maj
02:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
04:30 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL
11:20 USA - Sverige VM
11:30 Danmark - Frankrike VM
15:20 Kanada - Schweiz VM
15:20 Österrike - Finland VM
19:20 Italien - Slovakien VM
19:20 Norge - Tjeckien VM
söndag 22 maj
02:00 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
15:20 Storbritannien - Lettland VM
15:20 Kazakstan - Tyskland VM
19:20 Sverige - Norge VM
19:20 Schweiz - Frankrike VM
19:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
21:30 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
måndag 23 maj
02:00 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL
15:20 USA - Tjeckien VM
15:20 Kazakstan - Italien VM
19:20 Österrike - Storbritannien VM
19:20 Kanada - Danmark VM
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
tisdag 24 maj
03:30 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
11:20 Sverige - Lettland VM
11:20 Tyskland - Schweiz VM
15:20 USA - Norge VM
15:20 Slovakien - Danmark VM
19:20 Finland - Tjeckien VM
19:20 Kanada - Frankrike VM

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten