Sök
Joel Gistedt har imponerat under säsongsupptakten.
Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

"Skönt att bevisa att jag fortfarande klarar av att spela på den här nivån"

Efter tre säsonger i Hockeyettan är Joel Gistedt tillbaka i det hockeyallsvenska rampljuset igen. Efter två inledande förluster har Kristianstad nu tagit två raka segrar – med två raka nollor som facit för den tidigare SHL-målvakten.
– Man får rida på den här vägen så länge det går och se vart det bär hem, säger Gistedt till hockeysverige.se.

Med en aning stukat självförtroende efter en mellansäsong med BIK Karlskoga i Hockeyallsvenskan valde den tidigare Frölunda- och Tre Kronor-meriterade målvakten Joel Gistedt att ta klivet ner i Hockeyettan.

28 år gammal behövde målvakten en nystart i karriären. Lösningen blev att han tog sitt pick och pack, lämnade Karlskoga för att istället flytta till nordöstra Skåne för spel i storsatsande Hockeyettan-klubben Kristianstad.
– Anledningen till att jag tog det klivet ner var för att jag ville spela så mycket matcher som möjligt. Kristianstad var väldigt tydliga med att de ville gå upp och satsade väldigt hårt och det var en resa jag ville vara med på. Jag fick vara med och gå upp med Rögle till SHL, dock utan att spela så mycket, kanske, men jag fick ändå vara med om den där känslan att gå upp, säger Gistedt till hockeysverige.se.

170413pa017-1569670259.jpgJoel Gistedt.Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

"KÄNDES NÄSTAN MANUSSKRIVET"

Resan som Gistedt gjorde med Ängelholmslaget 2012 inspirerade honom att flytta tillbaka till Skåne för att försöka sig på en liknande resa med Kristianstad.
– Det var en sån resa jag ville göra med Kristianstad också. Det var mycket som kändes rätt. Vi har väldigt goda förutsättningar här nere och det har varit fantastiskt roligt att vara med på den här resan och gå upp i allsvenskan.

Efter att ha misslyckats med att nå målsättningen om uppflyttning under Gistedts två första år i klubben lyckades klubben slutligen med sitt mål i våras. På ett nästan så dramatiskt vis som möjligt säkrade Kristianstad uppflyttningen i kvalseriens sista omgång i den tuffa bortamatchen mot Almtuna.
– Det var precis så bra som jag hade föreställt mig. Speciellt med tanke på sättet det gick till också, med avgörandet i den tionde omgången, mot det allsvenska laget och ett avgörande i förlängningen. Det kändes nästan manusskrivet som det avgjordes på, skrattar Gistedt.
– Det var helt otroligt. Jag brukar tänka tillbaka på det ibland och får fortfarande ett litet leende på läpparna.

TVÅ RAKA NOLLOR

Den första tiden i Hockeyallsvenskan har gått över förväntan för nykomlingen. Efter att ha förlorat de två inledande matcherna har man nu tagit två raka segrar – med två raka nollor som facit för Joel Gistedt. Totalt har 31-åringen hållit pucken på rätt sida mållinjen under de senaste 126 minuter och 17 sekunder han spelat.
– Självklart är det jättekul att det gått så pass bra. Det höjer så klart självförtroendet, speciellt när det varit så pass jämna matcher som det varit i inledningen. Då har det behövts att vi håller nollan, vilket gör att de här nollorna känns extra mycket värda, eller vad man ska säga. Det är skönt att bevisa att jag fortfarande klarar av att spela på den här nivån, säger Gistedt.
– Sen är det svårt att hålla nollan utan den hjälpen jag fått av mina lagkamrater. Vi krigar verkligen för att hålla den här defensiven som vi gjort och det krävs nog under de resterande 40 plus matcherna som vi ska spela i vinter.

Totalt står Kristianstad på sju inspelade poäng på fyra matcher, en poängnotering som gör att nykomlingen parkerar på fjärdeplatsen i Hockeyallsvenskan efter fyra spelade omgångar.
– Jag tyckte att vi spelade riktigt bra redan i premiären mot Tingsryd och att vi faktiskt borde vunnit den matchen. Det gav oss nog ändå lite självförtroende, men sen mot Karlskoga hade vi inte riktigt samma skärpa. De två senaste matcherna (mot AIK och Västervik) har vi vuxit in i det och lärt oss lite från de två tidigare matcherna. 

”KRÄVS VÄLDIGT MYCKET FÖR ATT JAG SKA LÄMNA”

Steget upp från Hockeyettan till Hockeyallsvenskan är märkbart, men även inspirerande för Gistedt.
– Det har blivit en liten annan motivation i år, just för att jag fått vara med och göra den här resan med Kristianstad och gå upp i allsvenskan. Det är väldigt roligt att spela hockey just nu.
– Allt går liksom upp en nivå. Mediebevakningen steppas ut, man möter stora lag, som exempelvis AIK… Man känner att allt är lite mer rejält, både på och utanför isen. Det finns lite mer pengar i allsvenskan än vad det gör i ettan och jag tycker att man märker av en väldigt stor skillnad i intresset för ligan.

bb190414zo029-1569611429.jpgJoel Gistedt var med och förde upp Kristianstad till Hockeyallsvenskan.Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Under sina år i Hockeyettan var Gistedt klubbens odiskutable förstamålvakt. Totalt spelade Gistedt 143 matcher för Kristianstad under de tre säsonger han spenderade med klubben i Hockeyettan.
– Jag fortfarande att det är väldigt roligt att utvecklas och bli bättre, det är något jag jobbar med hela tiden. Vi har haft målvaktstränare här nere och jag tycker att jag lär mig mycket nya saker hela tiden. Jag tycker att jag är en bättre målvakt i dag än vad jag var sista året i allsvenskan. Det är skönt för mig själv också att känna att jag fortfarande lär mig saker och att utvecklingen går framåt, trots att jag inte är någon ungdom längre, menar 31-åringen.

Faktum är att Kristianstad är den klubb som den Arizona-draftade målvakten representerat längst av alla klubbar han representerat på seniornivå.

Vad är det som gjort att du trivs så bra i Kristianstad?
– Vi har blivit väldigt väl omhändertagna här nere. Sen började jag jobba lite på sidan av hockeyn under förra säsongen och det är sådana saker man börjar värdera lite högre när man blir lite äldre.
– Sen är vi ett gött gäng här nere med ett par spelare som varit med ett par år nu, som ”Hasse” (Fredrik Hansson) och ”Limpan” (Fredrik Lindblom). Jag har inte fått något annat som har varit bättre än vad jag haft det här och när jag fått spela så mycket som jag gjort så då har jag känt att det krävs väldigt mycket för att jag ska lämna den här klubben. 

KOMMER VÄXA IN I DEN ALLSVENSKA KOSTYMEN

Säsongen är alltjämt väldigt ung och trots att laget fått en bra start på säsongen är det mycket som kan hända innan grundserien ska summeras i början av mars. Med den goda starten i ryggen är det en entusiastisk Joel Gistedt som tar sig an utmaningen att hålla Kristianstad på rätt sida kvalstrecket framåt vårkanten.
– Det är en fantastiskt rolig utmaning vi har framför oss. Det är nog inte många som riktigt vet vilka vi är, nästan. Det är lite mer spännande än vad det har varit i ettan de senaste åren, där vi alltid haft favoritskapet på oss. Nu när vi fått spela de här matcherna i början och känna att vi verkligen hänger med så ger det så klart en liten ”boost”. Jag tror absolut att vi kommer växa in i den allsvenska kostymen ju längre säsongen går.

Även om det kanske inte är direkt hållbart att hålla nollan varannan match siktar så klart 31-åringen att hålla uppe sitt fina spel mellan stolparna under fortsättningen av den hockeyallsvenska säsongen.
– Man får rida på den här vågen så länge det går och se vart det bär hem. Det är självklart roligt att känna att man inte släpper några billiga puckar, utan att man hänger med fortfarande. Jag känner verkligen att jag håller på den här nivån fortfarande.

Idag 15:15
Frölunda Indians - IF Malmö Redhawks
1 1.74
X 4.50
2 4.35
Idag 15:15
Linköping HC - Färjestads BK
1 3.10
X 4.40
2 2.05
Idag 15:15
Rögle BK - HV 71
1 1.83
X 4.45
2 3.90
Idag 15:15
Timrå IK - HC Vita Hästen
1 1.91
X 4.00
2 3.45
Idag 18:00
Djurgårdens IF - Örebro HK
1 2.00
X 4.20
2 3.35
Idag 18:00
Brynäs IF - Luleå HF
1 2.95
X 4.05
2 2.25
Idag 18:00
Växjö Lakers HC - Leksands IF
1 1.65
X 4.80
2 4.70
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten