Sök
Joel Gistedt blev stor hjälte för Kristianstad då han höll nollan för andra matchen i rad.
Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Succémålvakten höll nollan för andra matchen i rad

Sex matcher spelades i kvällens allsvenska omgång. Mora har fortsatt väldigt svårt att göra mål medan Timrås superduo fortsätter att leverera. Joel Gistedt stal dock rubrikerna då han höll nollan för andra matchen i rad för sitt Kristianstad. 

Björklöven – Almtuna 3–2 (2-0,1-2,0-0)

Björklöven: Alexander DeilertAlex HutchingsOskar Stål Lyrenäs.
Almtuna: Hampus HarlestamWilliam Wiå

Björklöven hade inlett på bästa möjliga sätt med tre raka segrar och var tabelletta inför kvällens match. Almtuna å sin sida låg sist efter att ha förlorat alla tre inledande matcher. Det var även Umeåklubben som fick en smakstart på kvällens match. De gick upp till 2-0 tidigt efter dubbla powerplaymål. Därefter tappade serieledarna och släppte tillbaka Uppsalalaget in i matchen. 

Almtuna gjorde två mål på drygt tre minuter och matchen var utjämnad. Björklöven tog dock återigen ledningen vilket gjorde att Almtuna fick jaga i den tredje perioden.

De fick också ett jätteläge att kvittera då Brian Cooper i Umeålaget drog på sig ett matchstraff för clipping (bentackling) med drygt sex minuter kvar av matchen. Almtuna lyckades dock aldrig få hål på Mattias Pettersson som vaktade Björklövens kasse och matchen slutade 3-2. 

Lagen stannar därmed på sina positioner, Björklöven är fortsatt serieledare medan Uppsalaklubben är tabelljumbo. 

Karlskoga – Tingsryd 5–3 (0-0,3-0,2-3)

Karlskoga: Fredrik ForsbergGustaf ThorellFredrik HöggrenJesper KokkonenOliver Eklind.
Tingsryd: Filip Owesson 2, Simon Norberg.

Karlskoga repade sig efter bottennappet senast mot Vita Hästen. Då förlorade de med 4-0 och nu vann Boforslaget med 

Efter en mållös första period kom topplaget igång i den andra, vann skotten med 15-4 och sköt tre raka mål. Snyggast var Fredrik Forsbergs mål då han pricksköt in pucken i krysset bakom Andreas Ljunggren i Tingsrydsmålet. 

Vid ställningen 3-0, och senare 4-1, såg matchen ut att vara färdig men man ska aldrig räkna bort detta Tingsryd. Smålandslaget, som hade tio raka segrar innan de förlorade i förra omgången, kom tillbaka till 4-3 efter att Filip Owesson gjort två raka mål, det ena genom ett straffslag. 

Närmare än så kom dock inte Tingsryd då Karlskoga kunde punktera matchen i tom kasse. Bofors har nu tre segrar av fyra möjliga medan smålänningarna har förlorat två raka matcher efter att ha inlett med två vinster. 

Karlskrona – Timrå 2–4 (0-1,1-0,1-3)

Karlskrona: André NordstrandLukas Enqvist.
Timrå: Albin Lundin 2, Jonathan DahlénMorten Madsen

Ny succé av Timrås heta anfallsvapen Albin Lundin och Jonathan Dahlén. Duon sköt tre av lagets fyra mål i segermatchen mot Karlskrona. 

Det satt dock hårt inne. Dahlén gav Timrå ledningen i den första perioden men Blekingelaget kom tillbaka och efter en händelserik start på den tredje perioden stod det 2-2. Matchen såg ut att gå till förlängning men då klev Albin Lundin fram.

Med 88 sekunder kvar att spela satte han 3-2-målet och en minut senare satte han även sitt andra mål genom att lägga in pucken i tom kasse. 

Lundin leder alltjämt skytteligan med sina sex mål på fyra matcher medan Jonathan Dahlén är i poängligaledning med tio poäng hittills, detta då han även noterades för en assist i kvällens match. 

Mora – Västerås 1–2 (1-1,0-0,0-1)

Mora: Emil Bejmo.
Västerås: Alexander LunsjöIsac Skedung

Två revanschsugna lag ställdes mot varandra i Dalarna. Båda klubbarna kom från två raka förluster där Mora hade fått den värsta käftsmällen efter att ha förlorat med 7-1 mot Modo. 

Mora har dock fortsatt alldeles för svårt att göra mål. På de första fyra matcherna har dalaklubben bara lyckats få fyra puckar i nät. Det var också det som kostade segern i kvällens drabbning.

Det enda som räddade kvar dem var att målvakten Olof Lindbom återigen stod för en stark insats. Han räddade 33 av 35 skott men det hjälper ju knappast när Mora bara lyckas få iväg 16 skott mot VIK-kassen. 

I den tredje perioden var det Isac Skedung som klev fram och avgjorde med knappt fem minuter kvar att spela. 

Västervik – Kristianstad 0–2 (0-0,0-1,0-1)

Västervik: – 
Kristianstad: Daniel AnderssonGustav Willman Borvik

Västervik var fortfarande obesegrade inför kvällens drabbning. På tre matcher hade de tagit tre segrar men ställdes mot en hungrig nykomling som fått massvis av energi efter att ha tagit sin första vinst någonsin i allsvenska sammanhang. 

Då var det Joel Gistedt som höll nollan mot AIK, nu gjorde han det återigen. Mot AIK räddade han 21 skott. Nu var han ännu värre och stoppade alla 30 skott som han fick på sig och har nu alltså hållit nollan i över 120 minuters spel. 

Målvakten, som tidigare har spelat i SHL med Frölunda, Leksand och Brynäs, säkrade därmed Kristianstads andra raka seger.

Västervik åkte dock på sin allra första förlust den här säsongen.

Lördag 15:15
Djurgårdens IF - IF Malmö Redhawks
1 1.91
X 4.20
2 3.65
Lördag 15:15
Luleå HF - HV 71
1 1.83
X 4.15
2 4.15
Lördag 15:15
Frölunda Indians - Färjestads BK
1 2.05
X 4.55
2 3.10
Lördag 15:15
Örebro HK - Rögle BK
1 2.20
X 4.25
2 2.95
Lördag 15:15
Linköping HC - Växjö Lakers HC
1 2.75
X 3.90
2 2.40
Lördag 15:15
Skellefteå AIK - Brynäs IF
1 1.80
X 4.45
2 3.95
Lördag 15:15
BIK Karlskoga - Karlskrona HK
1 1.62
X 4.70
2 4.30
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten