Sök
Bildbyrån och Pixabay
utland

Så har säsongen startat för europasvenskarna

Säsongen har rullat igång här på hemmaplan. Men också ute i Europa har tävlandet med puck och klubba startat upp och nedan får ni en sammanställning ur blågult perspektiv gällande de större ligorna.

KHL

KHL-säsongen drog igång redan 1 september och där har de hunnit 9-12 matcher in på säsongen och man kan börja skönja strukturer i tabellen. Den stora överraskningen i ligan är Vityaz Podolsk som har nio segrar (varav tre på övertid) och endast en förlust efter full tid. De är faktiskt bäst i hela KHL för stunden. Imponerande med tanke på att de bara tagit sig till slutspel två gånger sedan 2013. Man har målvakten Alexander Samonov att tacka för mycket. På sina fem matcher har 24-åringen en imponerande räddningsprocent på 97,8.

Ur svensk synvinkel så har backen Mikael Wikstrand fått en pangstart med nio poäng på lika många matcher i sin klubb Ak Bars Kazan. Linus Omark fortsätter sin vana trogen att producera poäng för Salavat. Två mål och sex assists har det hittills blivit.

Målvakten Henrik Karlsson, som numera går under kazakhiskt flagg, ligger tvåa i målvaktsligan med 96,8 i räddnigsprocent. Han har bara vaktat kassen i fyra av Barys nio matcher.

Svenskligan topp tio:

#PLAYERTEAMGPGATP
1. Mikael Wikstrand (D)Ak Bars Kazan9369
2.Linus Omark (LW)Salavat Yulaev Ufa9268
3.André Petersson (RW/LW)Dynamo Moskva9347
4.Malte Strömwall (RW)HK Sochi8246
5. David Rundblad (D)SKA St. Petersburg10246
6. Robert Rosén (C)HK Sochi9235
7. David Ullström (C/W)Dinamo Riga9235
8.Anton Lander (C)Lokomotiv Yaroslavl9235
9.Jacob Berglund (C/LW)Dinamo Riga8314
10.Dennis Rasmussen (C/LW)Metallurg Magnitogorsk10134

NLA

Biel-Bienne och Geneve-Servette har tagit täten i NLA under de inledande omgångarna. Det ska tilläggas att det är en ruskigt haltande tabell för stunden och lagen har spelat tre till sex matcher. Strax bakom toppduon skuggar Zürich med Rikard Grönborg vid rodret.

Ser vi till svenskarna så är Zürichs Fredrik Pettersson den som tagit täten poängmässigt med två mål och fyra assists. Han snittar därmed en poäng per match och det gör även Zugs Carl Klingberg. Sex assists på honom hittills. Även NHL-värvningen Oscar Lindberg har fått en bra start med två mål och två assists på fyra matcher för Zug.

Svenskligan topp tio:

#PLAYERTEAMGPGATP
1.Fredrik Pettersson (RW)ZSC Lions6246
2.Carl Klingberg (RW)EV Zug6066
3.Erik Thorell (LW/RW)EV Zug5314
4.Oscar Lindberg (C/LW)EV Zug4224
5.Henrik Tömmernes (D)  Genève-Servette HC4044
6.Daniel Brodin (RW)HC Fribourg-Gottéron3123
7.Mattias Tedenby (LW)HC Davos3123
8.Viktor Stålberg (LW/RW)HC Fribourg-Gottéron3112
9.Jonas Junland (D)Lausanne HC4112
10.Linus Klasen (LW)HC Lugano2022

Liiga

Det är svensktätt så det förslår i de tusen sjöarnas land. Inte mindre än 17 svenskar befinner sig i den finska högstaligan denna säsong. Bäst har det startat för Lukkos Ponthus Westerholm och TPS Anton Holm. De båda har gjort fem poäng vardera i säsongsupptakten.

Bäst som lag har Tappara gått. De leder Liiga fyra poäng före tvåan Kärpät och Tammerfors-gänget har bara tappat en poäng. Laget innehåller en svensk: Alexander Ytterell som gjort ett mål hittills.

Svenskligan topp tio:

#PLAYERTEAMGPGATP
1.Ponthus Westerholm (RW)Lukko5325
2.Anton Holm (LW/RW)TPS4235
3.Edwin Hedberg (LW/RW)Ässät4314
4.John Persson (LW/RW)SaiPa6314
5.Sebastian Dyk (RW)HIFK5134
6.Robin Press (D)Lukko5134
7.Filip Windlert (D)TPS3123
8.Fredric Weigel (C)Jukurit4202
9.Alexander Ytterell (D)Tappara6101
10.Simon Åkerström (D)Ässät3011

DEL

Red Bull München har fått en rivstart på säsongen och tronar överst i tabellen med fyra raka segrar. Lika bra går det inte för de regerande mästarna Mannheim. En helt okej start förvisso med sex poäng på fyra matcher, men de har släppt in 14 mål och den svenske målvakten Johan Gustafsson har fått en lite halvjobbig start på säsongen med en räddningsprocent på 75,6.

Svenskligan:

#PLAYERTEAMGPGATP
1.Andreas Thuresson (LW/RW)Schwenninger Wild Wings4145
2.Alexander Johansson (LW/RW)Grizzlys Wolfsburg4112
3.Fredrik Eriksson (D)Straubing Tigers4011
4.Victor Svensson (C)Düsseldorfer EG4000
5.Alexander Urbom (D)Düsseldorfer EG4000

Extraliga

När vi hunnit ända hit så undrar ni säkert hur det går för nykomlingen, Jaromir Jagrs Kladno. Svaret är: Inte så bra. Laget har hittills bara plockat en ynka poäng på de fyra inledande matcherna och Jagr har bara spelat två matcher och producerat ett mål.

Inte heller Plzen har börjat jätteövertygande. Men det har däremot deras offensive stjärna och tillika SHL-bekantingen Milan Gulas gjort. Den förre Färjestadsspelaren har på fyra matcher gjort tolv poäng. Tre svenskar finns i ligan och av dessa är Johan Harju den ändå som hittills hittat in i poängprotokollet.

Svenskligan:

#PLAYERTEAMGPGATP
1.Johan Harju (LW)HC Dynamo Pardubice3011
2.Oscar Eklund (D)HC Dynamo Pardubice4000
3.Rickard Palmberg (C/RW)Berani Zlin4000

NLB

Den schweiziska andraligan tillhör förvisso kanske inte de större europeiska ligorna. Men det kan vara värt att notera ett par saker från säsongsinledningen även där. Forwarden Victor Backman visar nämligen även i år att han trivs i alplandet. Ni minns säkert att hans poängsuccé ifjol för GC Küsnacht Lions ledde till 16 matcher i Zürich. Där fortsatte han leveransen. I år har han inlett strålande med åtta poäng på fem matcher och frågan är om det inte kommer bli så att han snart är tillbaka i högstaligan. Backman är just nu femma i den totala poängligan.

Klassikerklubben Kloten tränas av Pelle Hånberg och i laget finns också Robin Figren. Laget har fått en lite halvknackig start, men vann senast mot Winterthur med hela 7-1. Robin Figren gick mållös från sina tre första matcher, men har nätat i de två senaste.

Fredrik Söderströms Olten ligger tvåa, fem poäng bakom suveränen Ajoie. Målvakten Viktor Östlund, som tillhör Ambri-Piotta, har fått en kanonstart i Ticino Rockets och ståtar med en räddningsprocent på 94,1 efter två spelade matcher.

Svenskligan:

#PLAYERTEAMGPGATP
1.Victor Backman (W/C)GC Küsnacht Lions5448
2.Philip Åhlström (D)HC La Chaux-de-Fonds5044
3.Robin Figren (RW)EHC Kloten5202
4.Adam Rundqvist (C)HC Thurgau5022


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten