Sök
Martin Karlsson redo för GävleDala-derby
Bildbyrån|Ronnie Rönnkvist
SHL

Leksandskaptenen: "Känner ett jäkla sug efter att vinna"

I kväll väntar ett svenskt klassikermöte i SHL. Leksand ställs mot Brynäs i säsongens första GävleDala-derby.
— Det kommer säkert bli mycket folk och bra fart på matchen så det ska bli väldigt kul att spela, säger Leksands lagkapten Martin Karlsson. 

SHL:s två nykomlingar, Oskarshamn och Leksand, har satt färg på inledningen av SHL. Oskarshamn leder mycket överraskande tabellen medan Leksand tagit några fina skalper på hemmais och ligger i dag femma. Ikväll ställs Leksand mot Brynäs i en klassikermatch. Brynäs å sin tur har inlett med en blandad kompott och ligger inför kvällens match på elfte plats.

Martin Karlsson från Smedjebacken är Leksands kapten även den här säsongen.
— Jag tycker inledningen är helt okej, eller rättare sagt bra. Däremot från förlusterna (Oskarshamn och HV71) kunde vi haft med oss ett par poäng till. Spelmässigt tycker jag ändå att vi spelat bra. Framförallt i spelet fem mot fem, säger Karlsson som också är imponerad av den andra nykomlingen i SHL, Oskarshamn.
— Oskarshamn är ett bra lag och det visste vi om innan. De lirar pucken och är duktiga på att vända spelet. Nu leder de serien efter fyra omgångar så då är det väl bevisat att det är ett bra lag.

Är du förvånad över det?
— Både ja och nej. Oskarshamn är nykomlingar, men samtidigt spelar de sitt spel och en bra hockey.
— Kanske att jag är lite förvånad över att de leder serien, men det är, som sagt var, ett bra hockeylag. 

Leksand inledde hemma mot Malmö, en match som masarna vann, vilket också kan ha en viss betydelse när det handlar om självförtroendet för fortsättningen av serien.
—Klart att det betydde mycket. I första matchen är framförallt andra halvan riktigt bra, när vi vände matchen. Det var bra för självförtroendet och visade att vi är på rätt väg. Sedan har vi byggt vidare på det på slutet.  

Var det också ett kvitto på att ni räcker till i SHL?
— Det visste vi om redan innan. Vi har ett bra lag och självklart kommer vi bygga vidare på det under säsongen. Inget lag är klart ännu och jag tycker att vi visat att vi är på väg i rätt riktning.

Martin Karlsson har inlett serien med att svara för en assist på fyra matcher. Inledningsvis har han spelat i en kedja med David Rundqvist och Jon Knuts.
— Varje match har varit rolig att spela. Jag känner bara att det varit positivt att vara tillbaka i SHL. Jag märker givetvis av att det är ett par snäpp högre än Hockeyallsvenskan. Alla lag i SHL har egentligen bara bra spelare och det blir tuffa matcher.
— Vår lina ska vara jobbiga att möta. Självklart vill vi skapa chanser framåt. Vi kör på och vill sätta press på motståndarlagen. Därifrån har vi skapat en del bra lägen också även om jag tycker att vi kunnat trycka dit några puckar till.

Leksand har också haft vissa svårigheter att göra mål i matcherna, men det är inget som tycks oroa tränarna eller spelarna.
— Vi har inte pratat så mycket om det direkt. Jag tycker att vi skapar lägen vilket är det viktigaste till att börja med. Sedan gäller det att trycka dit puckarna och vinna matcher.
— Det handlar om lite mer fokus och få lite mer stolpe in. Då tror jag det kommer att släppa där också för lägen, tycker jag i alla fall, att vi har.

Kan det inledningsvis handla om att ni kommer från en lägre serie?
— Nej, jag tror inte att det har någonting med det att göra. Jag har svårt att svara på vad det är, men puckarna har inte riktigt studsat in.

SKADEDRABBAD BACKSIDA 

Leksand har drabbats hårt av skador på backar i säsongsinledningen. Redan innan serien drog igång skadade sig Mattias Karlsson. Under första matchen mot Malmö var det Johan Fransson som fick kliva av och mot HV71 fick Daniel Gunnarsson bryta. Tre spelare med meriter från spel i Tre Kronor.
— Det har varit kul att se våra unga spelare som istället klivit in och gjort det hur bra som helst. Vi spelar hela tiden med dom som är tillgängliga för dagen och jag tycker alla som spelat gjort det väldigt bra. Jag tycker inte att det har märkts så mycket ändå.

Har ni behövt justera något i spelet tack vare de här tunga skadorna?
— Nej, absolut inte. Vi har det spel vi har och kör utefter det varje dag. Sedan har vi det lag vi har och som jag sa så tycker jag de som kommit in har gjort det hur bra som helst, både unga som gamla.

mattias-karlsson-kolan-8-1569314963.JPGMattias "Kolan" Karlsson fortsatt skadad. Foto: Ronnie Rönnkvist

Ikväll ställs Leksand mot Brynäs i en förmodligen välfylld Tegera Arena, en match som Leksandskaptenen ser fram emot mycket.
— Vi har mött Brynäs två gånger på försäsongen. Det är ett bra lag och har några spelare som är riktigt spetsiga. Det ska bli väldigt kul och eftersom vi torskat mot dom två gånger så är det dags att vi vinner nu.

Betyder försäsongsresultaten mot Brynäs något när ni går in i den här matchen?
— Jag tycker inte att det spelar någon roll. Förut var det försäsongen och nu är det serie och matcher hela tiden så det påverkar ingenting.

Vilka förväntningar har du på matchen?
— Jag känner ett jäkla sug efter att vinna. Det kommer säkert bli mycket folk och bra fart på matchen så det ska bli väldigt kul att spela.

Vad är ditt bästa minne från tidigare matcher mot Brynäs?
— I och för sig var jag inte med och spelade just den matchen, men när vi vann J20-guldet 2010 slog Leksand Brynäs i finalen. Det är ett ganska bra minne. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten