Lucas Sandström.
Europa

Lämnade Almtuna – busen klar för ny klubb

ANNONS
Han var den spelare som drog på sig flest utvisningsminuter i HockeyAllsvenskan i fjol. Nu har Lucas Sandström hittat en ny klubb efter en längre tid som klubblös. Han är klar för spel i England. 

Lucas Sandström fick mycket rubriker i fjol för de många utvisningsminuterna som han drog på sig. Han blev avstängd två gånger, först fick han tre matcher för att ha slagit en domare över skridskorna, och sen fick han ett elvamatchersstraff för att påståtts ha knuffat en domare. 

29-åringen var dock även väldigt produktiv framåt och stod för 28 poäng på 43 matcher i Almtuna som kom näst sist i tabellen. Trots sin fina poängproduktion hade Sandström svårt att hitta en ny klubb. Något som han berättade för hockeysverige.se i mitten av augusti. 
– Jag skulle ljuga om jag sa något annat än att jag trodde det skulle vara klart nu. Man vill ju helst vara klar så tidigt som möjligt. Men marknaden är så här. Det kan bli så här ibland. Det handlar om att ha is i magen, även om det inte är en optimal situation. Men jag kan förstås inte vänta hur länge som helst, sade han då. 

BLIR LAGKAMRAT MED SVENSKE VETERANEN

Nu har Sandström hittat rätt. 

Forwarden från Fagersta är klar för spel i EIHL, den engelska ligan, och Sheffield Steelers.
– Lucas är en tuff tvåvägsforward som spelar med mycket energi. Han har även en fin näsa för målet och borde kunna bidra mycket med sitt starka tvåvägsspel, säger lagets tränare Aaron Fox till klubbens hemsida. 

Sheffield Steelers blev engelska mästare 2017 men har sedan tappat och åkte ut i kvartsfinalen förra året. I laget finns redan svenske veteranbacken Jonas Liwing.

Du kanske även vill läsa:
"Blev många sömnlösa nätter"
"Blev många sömnlösa nätter"
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL