Patrik Laine.
NHL

"Andra lag har hört av sig till Laine – kan erbjuda ett offer sheet"

ANNONS

Patrik Laine står fortfarande utan kontrakt och parterna sägs vara långt ifrån varandra i förhandlingarna. Detta öppnar för att andra lag kan försöka sajna stjärnan under näsan på Winnipeg Jets. Enligt TSN:s Pierre LeBrun ska flera lag se över möjligheten att erbjuda Laine ett offer sheet. 

Med endast en dryg vecka kvar till NHL-premiären ser det ut som att Winnipeg Jets tvingas inleda den nya säsongen utan sin stora stjärna Patrik Laine. Uppgifter fortsätter strömma in som säger att parterna inte ens är nära en lösning om ett nytt kontrakt. 

Den mest troliga lösning uppges vara ett brokontrakt men klubben och 21-åringen ska inte vara överens när det kommer till hur mycket kontraktet ska vara värt. 

"KAN ERBJUDA OFFER SHEET – ELLER EN TREJD"

TSN:s Pierre LeBrun säger nu i Insider Trading att flera andra NHL-klubbar kan försöka utnyttja detta och sno åt sig Laine under näsan på Jets. Detta ses även som en möjlighet då finländaren tidigare har öppnat för att han skulle kunna lämna Winnipeg.
– I nuläget har jag hört att andra lag har hört av sig till Laines läger, ledda av agenten Mike Liut, under veckan. De kollar läget för att se över om ett potentiellt offer sheet skulle fungera, eller kollar de om de skulle kunna försöka få till en trejd för Laine så länge Winnipeg går med på det. Jag säger inte att något av det kommer att hända men flera lag är nyfikna över situationen, säger LeBrun. 

Winnipeg Jets sitter i en väldigt klurig situation, inte bara med Patrik Laine. De har även stjärnan Kyle Connor som är restricted free agent samt nyckelspelaren Dustin Byfuglien som har tagit ledigt från hockeyn och uppges fundera kring sin framtid i NHL.

Klubben har stängt av Byfuglien vilket gör att hans cap hit inte räknas till deras lönetak. Detta gör att klubben har 23 miljoner dollar i löneutrymme, vilket skulle kunna vara tillräckligt för att sajna både Laine och Connor till rättvisa kontrakt. Allt detta beror dock på hur stjärnbacken gör och Jets tvingas sitta och vänta på hans beslut innan de kan agera. 

MYCKET HÄNGER PÅ BYFUGLIEN

Enligt TSN:s Darren Dreger hänger mycket av Winnipeg Jets beslut på hur backen väljer att göra. 
– Byfuglien är avstängd och detta kan fortsätta under en längre period. Jets skulle då kunna tänka sig att riva kontraktet med honom vilket skulle vara väldigt klurigt att lösa och känslan är att ligan skulle behöva kliva in och hjälpa till i sådana fall, säger Dreger i Insider Trading om Byfuglien och fortsätter:
– Klubben diskuterar med andra NHL-lag om potentiella trejder (kring Laine och Connor) men med situationen med Byfuglien fortfarande inte löst är det svårt för Jets att göra någonting. 

Winnipeg Jets har tre av sina bästa spelare som just nu inte är spelklara för säsongen som ligger runt hörnet. Så som läget är just nu verkar det osannolikt att spelarna skulle återvända innan NHL-premiären.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL