Jack Hughes är ett av skälen till att tro på New Jersey Devils den här säsongen.
Foto: Rich Graessle/Icon Sportswire
NHL

New Jersey Devils: NHL:s mest förbättrade lag?

Det mediokra fjolåret är ett minne blott. Efter att ha värvat P.K. Subban, Nikita Gusev, Wayne Simmonds och draftat supertalangen Jack Hughes ser New Jersey Devils ut som NHL:s mest förbättrade lag. Uffe Bodin tror att det leder till slutspel.

De gick från att ha varit ett av NHL:s mest underhållande lag till ett av de mest profillösa.

Givetvis hängde det nästan till hundra procent ihop med Taylor Halls frånvaro. Stjärnforwarden, som fick Hart Trophy som ligans mest värdefulla spelare 2018, missade 49 matcher i grundserien på grund av en knäskada. Utan sin stora stjärna var Devils hopplöst efter och slutade hela 26 poäng från den sista wild card-platsen i Eastern Conference.

"Oacceptabelt", tyckte general manager Ray Shero, och iscensatte en förändring av lagbygget som gjort Devils trupp betydligt sexigare på pappret. Han hade givetvis turen på sin sida när han för andra gången på tre säsonger vann draftlotteriet och kunde välja Jack Hughes med förstavalet. Men han var även aggressiv på trejd- och free agent-marknaden och såg till att förstärka truppen med P.K. SubbanWayne Simmonds och Nikita Gusev.

Det är värvningar som gör att man ser på Devils med helt andra ögon. Slutspelsögon...

bb181019bb013-1562179592.jpeg

POÄNGKUNGEN

Taylor Hall

MVP för två säsonger sedan – borta större delen av förra säsongen på grund av skada. Till råga på allt hänger "free agent-frågetecknet" kring 27-åringen. Kommer han att förlänga kontraktet med Devils eller testa free agent-marknaden 2020? Ray Shero har i alla fall sett till att omge Hall med en hel del fina pjäser som borde ge honom tron tillbaka på laget efter fjolårets misslyckande. Om Hall får vara frisk den här säsongen är det inte omöjligt att han landar på 90-100 poäng. 

MÅLVAKTSETTAN

Cory Schneider

Det största frågetecknet i Newark finns fortfarande mellan stolparna. Cory Schneider har inte varit sig lik efter sina skadebekymmer, men blev mer och mer bekväm mellan stolparna ju länge säsongen led. Om inte han kan studsa tillbaka fullt ut har Devils lovande Mackenzie Blackwood i sin pipeline. 22-åringen gjorde ett starkt intryck under de 23 matcher han fick förra säsongen. Kanske är han rent av mogen att axla förstaspaden nu.

BACKESSET

P.K. Subban

Är det något New Jersey Devils har saknat på senare år är det en utpräglad stjärnback. Det får man i P.K. Subban, en spelare man plockade upp för ett oväntat billigt pris från Nashville Predators i samband med draften. Subban kommer från en av sina sämsta NHL-säsonger och bör vara rejält revanschsugen. Både på grund av fjolåret och det faktum att Nashville reade ut honom för att ha råd att plocka in Matt Duchene. En frisk Subban kommer att göra stor skillnad för Devils.

GENOMBROTTSMANNEN

Jesper Bratt

Skadorna tog udden av vad som borde ha varit en genombrottssäong redan i fjol. Bratt missade både inledningen och avslutningen av säsongen på grund av olika skador. Till råga på det blev han sedan skadad på VM också. När han väl spelade var han väldigt effektiv. 21-åringen snittade 2,27 poäng per spelad timme i fem mot fem. Bara Taylor Hall hade ett högre snitt av spelarna i Devils (2,6) och bara tre svenskar – Viktor Arvidsson, Elias Pettersson och Andreas Johnsson – noterades för bättre siffror. Får Bratt vara frisk och spela i en någorlunda framträdande roll i ett förstärkt Devils ska 45-50 poäng inte vara uteslutet. Men det finns samtidigt inga garantier för en topp sex-roll efter sommarens alla värvningar. 

SVENSKARNA

Jesper Bratt

Se genombrottsmannen.

Jesper Boqvist

Den speedige forwarden från Hedemora fick sitt genombrott med Brynäs i SHL i fjol och bör stå på gränsen till NHL-spel redan nu. Konkurrensen om en plats som vänsterforward försvårades av att Devils värvade Nikita Gusev från Vegas sent omsider, men Boqvist har lämnat ett positivt intryck på både lagledning och lagkamrater under det pågående träningslägret. Om han inte tar plats i NHL är tanken att han återvänder till Sverige för ytterligare en säsong med Brynäs. 

Övriga svenskar i organisationen:
Ludvig Larsson, fw
Fabian Zetterlund, fw

DRAFTVALET

Jack Hughes

Draftettan kommer att gå rakt in i laguppställningen. Rimligen som andracenter bakom Nico Hischier tills han anses mogen att ta över förstafiolen. Hughes är liten, speedig och otroligt skicklig. Det finns många som ifrågasätter om han verkligen är fysiskt redo för att kliva in i ligan redan nu, men som Elias Pettersson (och många andra innan honom) har visat är dagens NHL i mycket större utsträckning skapt för snabba, tekniska spelare. Jag är helt övertygad om att Hughes klarar av omställningen och växer in i kostymen. Får givetvis räknas som en av de stora förhandsfavoriterna till Calder Trophy som årets rookie. 

COACHEN

John Hynes

Progressiv tänkare som, trots fjolårets bakslag, varit med om att leda Devils i rätt riktning efter ett par tuffa år. Omtyckt av spelarna även om han kan ha hårda nypor. Bra på att kommunicera och spelar med öppna kort. Får ett betydligt bättre spelarmaterial att jobba med den här säsongen, vilket borde leda till en tydlig uppryckning.

PROGNOSEN

NHL:s mest förbättrade lag lyder rubriken – och ja, det är väl möjligtvis New York Rangers som kan konkurrera med New Jersey Devils på den punkten. Laget har gått från en ganska grå massa till en regnbågslysande palett av färger.

Framför allt har Devils fått in en förstaback som har potential att vara en av de bästa i ligan på sin position i P.K. Subban. Det har klubben antagligen inte haft sedan Scott Niedermayers dagar. Mycket hänger på Subbans hälsa, men om hans frekvent publicerade träningsvideor på Instagram är någon indikation ser han ut att vara återställd.

Offensivt ger Jack Hughes i första hand laget center som på sikt kommer att kunna vara en dominant spelare i NHL. Redan nu kan man smyga in honom i en andrakedja och låta honom bli bekväm i ligan innan man höjer kraven. I och med att Nico Hischier redan finns i laget behöver man inte stressa Hughes. Det känns betryggande.

Exakt vad Devils får i Nikita Gusev och Wayne Simmonds är mer oklart. Den förstnämnde vann KHL:s poängliga i överlägsen stil i fjol och har varit en gångbar spelare på internationell nivå i flera år. Det skulle förvåna om han inte är tillräckligt bra för att bli åtminstone en topp sex-forward i NHL. Simmonds karriär har befunnit sig i utförsbacke de senaste säsongerna, men nu ska han, enligt egen utsago, vara återställd från de skador som hämmat honom. Kan han bidra i powerplay med sitt starka spel runt kassen är det gott nog.

I slutändan finns det ändå två andra saker som mer än någonting annat avgör om Devils kan bli ett slutspelslag i det getingbo som Metropolitan Division har utvecklat sig till:

* Taylor Halls hälsa – och free agent-status.
För det första måste han vara hel och för det andra får inte alla spekulationer kring stjärnans framtid bli en distraktion i omklädningsrummet.

* Målvaktsspelet
Cory Schneider och/eller MacKenzie Blackwood måste ge Devils åtminstone genomsnittligt målvaktsspel.

Kan man väva ihop de här två sista punkterna med stabila prestationer från de nya ansiktena ska det här räcka till slutspel. New Jersey Devils är så pass mycket bättre i år i mina ögon.   

bbim41143712-1-1568973868.jpgJesper Boqvist.Foto: Rich Graessle/Icon Sportswire

IN OCH UT   

Nyförvärv: Gilles Senn, mv, Davos, P.K. Subban, b, Nashville, Matt Tennyson, b, Buffalo, Wayne Simmonds, fw, Nashville, Nikita Gusev, fw, Vegas, Jesper Boqvist, fw, Brynäs, John Hayden, fw, Chicago, Michail Maltsev, fw, SKA Sankt Petersburg, Ben Street, fw, Anaheim, Fabian Zetterlund, fw, Färjestad.

Förluster: Jegor Jakovlev, b, Metallurg Magnitogorsk, Steven Santini, b, Nashville, Jeremy Davies, b, Nashville, Eric Gryba, b, klubblös, John Quenneville, fw, Chicago, Kurtis Gabriel, fw, Philadelphia, Stefan Noesen, fw, Dallas (try-out), Kenny Agostino, fw, Toronto, Nick Lappin, fw, St. Louis, Blake Pietila, fw, Anaheim, Drew Stafford, fw, Minnesota,(try-out).

NEW JERSEY DEVILS TRUPP 2019/20  

MÅLVAKTER
#29
Mackenzie Blackwood (G)221996Thunder Bay, ON, CAN193102L19/20$697,500
#35


Cory Schneider (G)331986Marblehead, MA, USA19191L21/22$6,000,000
BACKAR
#8
Will Butcher (D)241995Sun Prairie, WI, USA17886L21/22$3,733,333
#5
Connor Carrick (D)251994Orland Park, IL, USA18088R20/21$1,500,000
#6
Andy Greene (D)   “C”361982Trenton, MI, USA18086L19/20$5,000,000
#25
Mirco Müller (D)241995Winterthur, SUI19195L19/20$1,400,000
#28
Damon Severson (D)251994Brandon, MB, CAN18893R22/23$4,166,666
#76
P.K. Subban (D)301989Toronto, ON, CAN18395R21/22$9,000,000
#45
Sami Vatanen (D)281991Jyväskylä, FIN17984R19/20$4,875,000
FORWARDS
#90Jesper Boqvist (LW)201998Falun, SWE18282L21/22$925,000
#63Jesper Bratt (LW/RW)211998Stockholm, SWE17979L19/20$749,167
#20
Blake Coleman (C/W)271991Plano, TX, USA18091L20/21$1,800,000
#97
Nikita Gusev (LW)271992Moskva, RUS18082R20/21$4,500,000
#9
Taylor Hall (LW)   “A”271991Calgary, AB, CAN18593L19/20$6,000,000
#15
John Hayden (RW/LW)241995Chicago, IL, USA191101R19/20$750,000
#13
Nico Hischier (C)201999Brig, SUI18679L19/20$925,000
#86
Jack Hughes (C)182001Orlando, FL, USA17977L21/22$925,000
#21
Kyle Palmieri (RW)   “A”281991Smithtown, NY, USA18084R20/21$4,650,000
#16
Kevin Rooney (C)261993Canton, MA, USA18886L19/20$700,000
#17
Wayne Simmonds (RW)311988Scarborough, ON, CAN18884R19/20$5,000,000
#44
Miles Wood (LW)241995Buffalo, NY, USA18888L21/22$2,750,000
#37
Pavel Zacha (C/LW)221997Brno, CZE19195L21/22$2,250,000
#19
Travis Zajac (C)341985Winnipeg, MB, CAN18984R20/21$5,750,000
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 14 maj
11:20 Danmark - Kazakstan VM
11:20 Sverige - Österrike VM
15:20 Schweiz - Italien VM
15:20 Tjeckien - Storbritannien VM
19:20 Slovakien - Tyskland VM
19:20 Lettland - Finland VM
22:30 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning NHL
söndag 15 maj
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
11:20 Italien - Kanada VM
11:20 Norge - Storbritannien VM
15:20 Frankrike - Kazakstan VM
15:20 Österrike - USA VM
19:20 Danmark - Schweiz VM
19:20 Tjeckien - Sverige VM
01:00 New York Rangers - Pittsburgh Penguins NHL
måndag 16 maj
03:30 Calgary Flames - Dallas Stars NHL
15:20 Lettland - Norge VM
15:20 Slovakien - Kanada VM
19:20 Finland - USA VM
19:20 Frankrike - Tyskland VM
tisdag 17 maj
15:20 Tjeckien - Österrike VM
15:20 Italien - Danmark VM
19:20 Sverige - Storbritannien VM
19:20 Schweiz - Kazakstan VM
onsdag 18 maj
15:20 Norge - Österrike VM
15:20 Frankrike - Italien VM
19:20 Finland - Sverige VM
19:20 Schweiz - Slovakien VM
torsdag 19 maj
15:20 Storbritannien - USA VM
15:20 Tyskland - Danmark VM
19:20 Tjeckien - Lettland VM
19:20 Kanada - Kazakstan VM
fredag 20 maj
15:20 Tyskland - Italien VM
15:20 Storbritannien - Finland VM
19:20 Lettland - Österrike VM
19:20 Kazakstan - Slovakien VM
lördag 21 maj
11:20 USA - Sverige VM
11:30 Danmark - Frankrike VM
15:20 Kanada - Schweiz VM
15:20 Österrike - Finland VM
19:20 Italien - Slovakien VM
19:20 Norge - Tjeckien VM

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten