Sök
Tobias Sandberg i Mariestad-kassen.
Mikael Mjörnberg
Hockeyettan
MJÖRNBERG: Vilken nolla håller längst?

Två av de riktigt stora målvaktsprofilerna i Hockeyettan har fortfarande inte släppt in något mål.

Hudiksvall har landat två raka 5-0-segrar (mot Sollentuna och Vallentuna) och rutinerade Magnus Åkerlund mellan stolparna har stoppat sammanlagt 36 skott.

Mariestad har å sin sida vunnit med 6-0 mot nykomlingen Linden och följt upp med 3-0 mot svårspelade Forshaga. Hyllade Tobias Sandberg har stoppat 42 skott så här långt.

Nu snackar vi förstås om två riktigt bra lag som förväntas ligga i topp, vinna många matcher, släppa till lite chanser och överlag spela ett bra försvarsspel, så att det är just hos dessa gäng målvakterna spikat igen är kanske inte så konstigt. Men att öppna säsongen med två raka nollor är imponerande vilka man än spelar med och vilka man än möter.

Åkerlund och Sandberg tillhör seriens allra bästa keeprar och inför fortsättningen finns det en fråga som är intressantare än alla andra.

Vilka nolla håller längst?

* * *

Apropå Linden så tycks det som att nykomlingens tränare Joakim Lundholm varit frånvarande i säsongsupptakten på grund av att han varit bortrest...

Det får man väl säga är ett....ehrm, lite oortodoxt upplägg för en nykomling som ska visa upp sig på en ny nivå.

Men på något sätt också uppfriskande att vad som helst kan hända i Hockeyettan.

* * *

Apropå vassa målvakter. Tidigare Mora-keepern Christian Engstrand tränar med Skövde för tillfället.

Men nej, han ska inte spela med laget. Tränaren Johan Hellström förklarar varför här.

* * *

Vi har redan sett den interna poängligasegraren Sean McGovern (nu i Tranås) och poängligatrean Anthony Paskaruk (nu i Kiruna IF) ta klivet från division 2-gänget Åmål till Hockeyettan. Nu står det klart att även tvåan i den där interna poängligan får chansen att slå sig in i tredjeligan då Borås bestämt sig för att titta närmare på Zach Doerring.

Steget från Åmål till Hockeyettan tycks aldrig ha varit kortare.

* * *

Det har varit en hel del turer fram och tillbaka, men tillslut blir det i alla fall så att den rutinerade backen Andreas Frisk spelar den här säsongen i Mörrum.

Det höjer tempen därnere i laxlandet ytterligare och med tanke på hur försvarsspelet sett ut i Mörrum under seriens två första matcher kan en rutinerad och robust back som Frisk vara precis vad laget behöver.

* * *

När jag snackade med Strömsbros offensive sportchef Johan Wennberg för några veckor sedan satt han och väntade på att säsongens tilltänkte ”toppback” skulle bestämma sig för om det fanns motivation nog att köra eller inte.

Det fanns det uppenbarligen för igår kunde Strömsbro presentera att David Deutsch kommer lira för moderklubben i vinter.

21-åringen har haft ett år ledigt från hockeyn, men kommer nu tillbaka och får så klart en hel del förväntningar på sig. Med sena värvningar av Deutsch och spetsige Joakim Axman ser Strömsbros lagbygge riktigt intressant ut. De förtjänar jokerstämpeln många satt på dem.

* * *

Örnsköldsvik gick in i säsongen med en oerhört bred trupp, men nu börjar det trots allt tunnas ut i leden. Norrmannen Even Engjom fick beskedet att han inte fick vara kvar precis innan seriestart och nu står det även klart att backen William Cederstam ”tappat motivationen” och lämnar föreningen.

Sen återstår det väl att se om det blir någon vidare avstängning på Nicklas Nordenberg, den där tacklingen han satte i huvudet på Bodens Marcus Sandström senast var inte direkt vacker.

* * *

Jag blev uppmärksammad på en ganska lustig sak via Twitter igår kväll.

Nybro har så här långt gjort fem mål på sina två matcher. Fabian Ilestedt har noterats för assist på samtliga.

Vikingarna kan uppenbarligen känna sig ganska lyckliga över att han inte fick något fortsatt förtroende i AIK.

* * *

Ikväll är det stor galapremiär i Hockeyallsvenskan med full omgång, men skulle det vara så att ni tycker att Hockeyettan känns mer intressant (en klart rimlig åsikt) står två klart lockande matcher på schemat.

Rivalmöte mellan Visby/Roma och Huddinge i den östra serien samt ett möte mellan två skilda verkligheter i Jönköpingstrakten. HC Dalen med två raka förluster i bagaget tar emot Troja/Ljungby med två raka väldigt stabila segrar på kontot. Man kan väl knappast säga annat än att det är gästerna som kliver in som favoriter.

* * *

Apropå Hockeyallsvenskan och Hockeyettan förresten. Igår kom ”Hela Sveriges hockeybibel” där jag svarat för analyser och betyg på samtliga lag i ettan ut i butik.

En gedigen liten lunta på 164 sidor med ett gäng fina reportage och väldigt mycket skönt tyck om de två rock'n'roll-ligorna.

Den borde ni leta upp och läsa.



Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten