Nylander och Matthews har börjat hitta varandra
Bildbyrån
NHL

Förlust – men Torontos tilltänkta radarpar levererade

ANNONS

De ska leda Toronto Maple Leafs offensiv den här säsongen. I natt visade Auston Matthews och William Nylander att formen är på väg – även om det blev förlust i träningsmatchen mot Ottawa Senators med 4-3.

Under sina hittills unga NHL-karriärer har Auston Matthews och William Nylander ofta fått kampera ihop i samma kedja. Förra säsongen blev däremot hackig. På grund av Nylanders segdragna kontraktsförhandling fick det bara chansen att spela ihop under drygt halva säsongen. Den här hösten är båda med från start och verkar få en god chans att få spela ihop på allvar igen. 

I nattens match mot Ottawa Senators kamperade Matthews  och Nylander med Andreas Johnsson som tredjelänk. Och kedjan visade prov på att det redan nu finns en hel del kemi att ta av.

– Vi försöker jobba hårt varje kväll och bygga upp vår kemi. Vi försöker ha pucken så mycket som möjlig, men också vara bra defensivt, säger Matthews till Toronto Sun efter nattens match.

Mot Senators blev Matthews tvåmålsskytt. Båda gångerna med Nylander som en av arkitekterna bakom målen. Matthews, första som betydde 1-2, kom i powerplay sedan Nylander hittat en cross-passning genom Ottawa-boxen. Via Morgan Rielly letade sig pucken fram till Matthews som från den högra tekningscirkeln sedan hängde upp den i nät.

Matthews andra mål för kvällen betydde 2-3. Andreas Johnsson hittade Nylander i slottet. Svensken sköt men istället för att nå fram till målet studsade pucken till Matthews som slog in den på volley. 

Nu räckte inte kedjans två mål för Leafs som föll med 4-3. Men starten på försäsongen verkar lovande för Torontos stjärnor.

– Jag känner mig bra, det är det många som gör. Den här tiden på året är mer individuell, det är många som försöker visa upp sig och slåss om platser, säger Matthews. 

Toronto-Ottawa 3-4 (0-2, 1-1, 2-1)

Maple Leafs: Matthews 2,Nick Shore
Senators: Max VeronneauConnor BrownTyler EnnisBrady Tkachuk

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL