Sök
Flytten från Djurgården till Växjö ska innebära ett stort kliv framåt för Marcus Davidsson.
Foto: Bildbyrån
SHL

"Växjö ger mig bättre möjligheter att utvecklas"


Efter att ha tillbringat nästan hela sin karriär i Djurgården valde Marcus Davidsson att lämna tryggheten i Stockholm för nya utmaningar i Växjö. 
För hockeysverige.se. berättar han nu om klubbytet om hur det ska hjälpa honom att ta nästa kliv i karriären.
– Det klaffade inte riktigt i Djurgården sista året där, berättar 20-åringen. 

Nu är SHL äntligen igång och flera nyförvärv var i farten direkt i premiäromgången som spelades i lördags. 

Ett av dessa nytillskott är Växjös Marcus Davidsson som även fick bli målskytt i sin första SHL-match med Smålandsklubben.
– Väldigt kul, det är ju det här man har gått och väntat på och tränat för. Kul att det äntligen drar igång på riktigt, säger 20-åringen om premiären när hockeysverige.se når honom. 

Davidsson har spelat i Djurgården under nästan hela sin professionella karriär. Under sommaren valde dock Stockholmaren att lämna tryggheten bakom sig för att samla på sig nya erfarenheter i en helt ny omgivning. 
– Jag kände att jag behöver ta steg i min personliga utveckling. Jag har varit i Djurgården under flera år och jag var nöjd med min tid där men jag kände att det var dags att ta nya steg, flytta hemifrån och komma till en ny miljö där det är lite annorlunda, berättar centern. 

"Känner att jag får en större roll här"

Han berättar även att hans roll i laget spelade en stor roll. Växjö kunde erbjuda Davidsson en större roll än vad Djurgården kunde. Han gjorde 27 poäng förra säsongen vilket var en förbättring från de 21 som han stod för året innan. Det var dock inte riktigt det hoppet som han hade hoppats på. 
– Det var en magkänsla som jag fick, att jag inte skulle få en stor roll i Djurgården. Det klaffade inte riktigt i Djurgården sista året där. Jag hade ju fortfarande en bra säsong men jag vill ta nästa kliv. Nu i inledningen känns det som att Växjö ger mig bättre möjligheter att utvecklas. Jag har även flera bra vänner här nere, än så länge trivs jag bra, säger han och fortsätter: 
– Jag känner absolut att jag får en större roll här. När jag har pratat med Sam (Hallam) så får jag känslan av att om jag bara spelar bra och tar för mig ute på isen så kommer jag att bli belönad med ännu mer istid. Det är något som är väldigt skönt att veta, jag är väldigt taggad på att prestera i varje match och visa vad man går för.

bb190402ow080-1568649972.jpgCentern var trots sina 27 poäng inte riktigt nöjd med säsongen i Djurgården och söker därför ett lyft.Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Var det vemodigt att lämna en klubb som du ändå varit i under så lång tid?
– Det är som i arbetslivet. Folk byter arbetsplats efter flera år på samma ställe, det är samma sak här. Jag har haft samma tränare ett tag och ser alltid samma människor, man vet hur allting funkar. Då kan det vara bra att komma ut ur den trygghet och lära sig mer om sig själv samt nya grejer. Det har jag gjort här nere. Det har känts rätt även om det kanske kändes lite oschysst mot Djurgården först men de förstod min situation helt. Jag lämnade inte med sura miner från något håll utan vår relation är fortfarande bra, säger Davidsson.

"Kommer att prestera bättre i år"

Med en större roll så höjs även förväntningarna. Marcus Davidsson hoppas kunna ta flera steg framåt i sin utveckling och bli en bättre spelare. Göra mer mål och står för fler poäng. 
– Det känns lite som en nystart. Jag kommer till en helt ny miljö och får se hockey på ett lite annat sätt. De spelar på olika sätt och tränarna tänker på olika grejer. Jag tänker absolut att jag kommer att prestera bättre i år. Jag tror att jag kommer att ta för mig ännu mer och kunna ta flera kliv framåt.
– Jag tycker att min första tid här har varit riktigt bra. Jag stortrivs i laget och med det spelet som Växjö har. Allting känns bra såsom anläggningen och staden. Jag ångrar verkligen inte det här.

2017 draftades Davidsson av Buffalo Sabres i andra rundan av NHL-draften. Därefter har han varit iväg på deras development camp ett par gånger och han har konstant kontakt med klubben. Flytten till Växjö ska hjälpa honom att ta kliv mot NHL. Han har skrivit ett två årskontrakt med Växjö men om han gör tillräckligt stor succé så kanske han åker över till Nordamerika redan nästa sommar.
– Det är definitivt målet att åka över och spela där. Jag siktar helt klart på att göra det i framtiden men sedan om det sker nästa år eller om två år, det får vi får se. Det beror på hur redo jag känner mig och vad jag vill göra. Jag har inte heller superbråttom med att åka över. Jag stressar inte utan när mitt spel är så pass bra att jag har en chans att ta en tröja då blir det aktuellt.

bb190914se020-1568649967.jpgDavidsson nätade direkt i sin Växjödebut och hoppas på fler mål än de tio han satte i fjol. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Just nu är storebror Davidsson, Jonathan, över i Nordamerika och spelar med sin NHL-klubb Ottawa Senators. Det är något som sporrar lillebror Marcus ännu mer. 
– Det är klart att man tänker på det när han är där, att jag också vill åka dit och göra som han gör nu. Just nu har jag mitt fokus här. Det får komma när det kommer och jag hoppas ju såklart att allting går bra för ”Jonte” där borta.

Ställs mot sin förra klubb

Första SHL-matchen med Växjö är redan avklarad, nästa "första" för Marcus Davidsson blir hemmapremiären i Vida Arena. Då blir det ett kärt återseende. Det är nämligen Djurgården som kommer på besök, något som gör 20-åringen extra laddad. 
– Det kommer att bli jäkligt kul. Jag är väldigt taggad inför matchen. Det kommer att bli lite speciellt för egen del. Jag känner ju halva laget samt coacherna. Det kommer bli roligt och jag hoppas verkligen kunna göra en riktigt bra match, avslutar Marcus Davidsson.

Du kanske även vill läsa: Rögle gick på knock – sänkte HV71 redan i första perioden Växjö Lakers: Vässade för framgång efter fjolårets misslyckande Lämnar Djurgården för konkurrenten: ”En av SHL:s mest spännande centrar” SHL-panelen: Experternas dom inför säsongen Växjövärvningen avslöjar framtidsplanerna: ‘Då vill jag åka över’ Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten