Andreas Engqvist avslutar karriären.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
SHL

Beskedet: Djurgårdscentern avslutar karriären

ANNONS
Djurgårdens stjärncenter Andreas Enqvist tvingas avsluta hockeykarriären. Efter sviterna av hjärnskakningarna meddelar nu 31-åringen via Djurgårdens hemsida att hans spelarkarriär är över. 
– Jag mår inte tillräckligt bra för att kunna spela hockey och just nu kan jag inte ens leva ett fullt normalt liv, säger Engqvist till Djurgårdens hemsida.

För två säsonger sedan återvände Andreas Engqvist till Djurgården efter sju säsonger utomlands. Tiden i Stockholmsklubben har dock präglats av skadeproblematik och förra säsongen kom Engqvist bara till spel i två matcher innan han var tvungen att kasta in handduken för resten av säsongen.

Engqvist har försökt att kämpa sig tillbaka från smällen mot Rögle i SHL:s andra omgång förra säsongen, men nu kommer beskedet att spelarkarriären är över för 31-åringen.
– Jag har fortfarande problem i vardagen. Därför känns det omöjligt att fortsätta. Jag mår inte tillräckligt bra för att kunna spela hockey och just nu kan jag inte ens leva ett fullt normalt liv, säger Engqvist till Djurgårdens hemsida.

FORTSÄTTER ATT JOBBA I FÖRENINGEN

I stället för att komma tillbaka på isen igen kommer nu Engqvist att fokusera enbart på att må bra igen. Under de närmaste två månaderna kommer 31-åringen arbetsträna tio timmar i veckan runt Djurgårdens SHL-lag.
– Djurgården har hjälpt mig väldigt mycket och varit ett stort stöd. De vet att jag behöver något att komma till på dagarna. Det betyder mycket för mig. Att få känslan att göra något vettigt, att kunna hjälpa till och bidra med något. Det känns skönt att Djurgården ställer upp för mig och att jag kan känna mig delaktig trots att jag inte är på isen, säger Engqvist.

Under sin karriär hann Engqvist med, förutom sina sju säsonger i Djurgårdströjan, att spela två säsonger i Nordamerika, där han noterades för 15 NHL-matcher för Montreal. Centern spelade även fem säsonger i KHL där han representerade Atlant, CSKA Moskva och Salavat Juljaev. 

Du kanske även vill läsa:
Storstjärnan sjukskrivs – borta året ut
Storstjärnan sjukskrivs – borta året ut
”Vi har rätt att plocka bort honom oavsett om han mår bra eller dåligt”
”Vi har rätt att plocka bort honom oavsett om han mår bra eller dåligt”
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL