Kommer Simon Önerud och hans HV71 att få bättre utdelning i år?
Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson
SHL

HV71: Laget har liret – men har de avslutarna?

HV71 var lite av lirarnas lag i SHL i fjol. Men trots att man hade störst puckinnehav av alla lag i ligan räckte det inte längre än till kvartsfinal. Nu är frågan om årets lag är bättre utrustat för att hantera spelövertaget man hade i matcherna. Uffe Bodin är tveksam.

En åttondeplats i grundserien och förlust i kvartsfinalen mot Färjestad – trots bra spel ska tilläggas. Säsongen 2018/19 var ingenting som HV71:s supportrar kommer att se tillbaka på med positiva ögon.

Ny säsong, nya möjligheter. 

Årets upplaga av HV71 har fått in en del spännande förstärkningar i form av Eric MartinssonJohannes Kinnvall och Emil Johansson på backplats medan Linus SandinAxel HolmströmAnthony CamaraJuuso IkonenLinus Fröberg och Christian Sandberg har hämtats in framåt. På minuskontot märks spelare som Martin FehérváryMikko LehtonenMattias TedenbyMarkus LjunghIsac BrännströmRobin Figren – och i värsta fall även David Gustafsson.

Gör de här förändringarna laget bättre? 

Det finns vissa frågetecken som kommer att behöva rätas ut om laget ska sluta topp sex den här säsongen...

bb190308bb372-1562181686.jpegMartin Thörnberg.Foto: Bildbyrån/Stefan Persson

POÄNGKUNGEN  

Simon Önerud

Kaptenen har utvecklats till en pålitlig poängspelare i SHL. Så länge han får ha hälsan i behåll kan man räkna med att han skjuter uppåt 20 mål och gör minst 30 poäng. Hans riviga och uppoffrande spelstil gör honom värdefull som mer än bara en producerande spelare. Önerud gör lite av allt och gör det otroligt bra. Har en vass utmanare i Linus Sandin, nyförvärvet från Rögle som jag tror kan ta ytterligare ett stort steg i vinter.

MÅLVAKTSETTAN

Jonas Gunnarsson

Vann förstaspaden i konkurrens med Felix Sandström i fjol. Nu kliver han in som obestridd etta, uppbackad av juniormålvakten Hugo Alnefelt till dess att Adam Åhman kan göra comeback efter sin höftoperation. Mycket press kommer därmed att falla på Gunnarsson att leverera ett ännu stabilare målvaktsspel än i fjol då han rimligtvis kommer att behöva starta ännu fler matcher. Gunnarsson är en topp fem-målvakt i ligan i sina bästa stunder. Nu kommer han att behöva vara det mer frekvent än i fjol.

BACKESSET  

Eric Martinsson

HV71:s kanske tyngsta tapp inför den här säsongen är förlusten av den finske VM-backen Mikko Lehtonen. Finländaren loggade tunga minuter i alla spelformer och levererade både offensivt och defensivt. Det finns kanske inte given ersättare för Lehtonen i årets trupp, men flera intressanta nyförvärv med potential att kliva fram. Eric Martinsson är tveklöst en som har det. I sina bästa SHL-stunder har han varit en landslagsman. Nu återstår det att se var han står efter en brokig säsong med en kort sejour i AHL följt av en tid i Schweiz hämmad av en otäck skada. Två andra utvecklingsbara nyförvärv i Emil Johansson och Johannes Kinnvall blir också intressanta att följa.   

PROFILEN  

Martin Thörnberg

Bara tio grundseriematcher i fjol på grund av den elaka ryggskada han drogs med. Thörnberg kämpade sig igenom plågorna, kom tillbaka och gjorde ett förvånansvärt bra slutspel sett till sina förutsättningar. Förhoppningen är att kroppen ska hålla den här säsongen. Det är antagligen inte rimligt att förvänta sig att han är ombytt i samtliga 52 omgångar, men Thörnberg kan ses som en gubbe i kliver in och ger laget en boost i viktiga situationer. Hans envisa grinighet i kombination med erfarenheten gör honom till en viktig ledarfigur i det här laget. En kulturbärare som vet vad som krävs för att vinna.

FRÅGETECKNET  

Axel Holmström

Jämnt skägg mellan Holmström och Juuso Ikonen här. Båda två har visat i tidigare SHL-sejourer att de kan hålla hög nivå. Men ingen av dem visade framfötterna i AHL under den senaste säsongen. Holmström har en jobbig historik av knäskador som har hämmat honom efter en otroligt lovande start på karriären. Förhoppningen är at han ska få en nytändning av att komma hem till Sverige och, om möjligt, få en mer framträdande roll än vad som var fallet i AHL. Samma sak gäller Ikonen som är en skicklig playmaker i sina bästa stunder.

GENOMBROTTSMANNEN  

David Gustafsson

Huruvida vi får se Gustafsson i SHL den här säsongen eller inte avgörs först efter Winnipeg Jets träningsläger. Att han redan nu ska ta en plats i NHL kan kännas långsökt, men då ska vi veta att Jets har tappat en hel del spelare under sommaren samtidigt som varken Patrik Laine eller Kyle Connor har fått nya kontrakt än. Det finns med andra ord utrymme för ynglingen från Tingsryd att vinna ett jobb. Att han dessutom sett riktigt vass ut under försäsongen gör antagligen inte oddsen sämre. Men om vi jobbar utifrån teorin att han återvänder till SHL så tror jag att han blir en av juniorerna som är mest framträdande i ligan den här säsongen. David Gustafsson är en 19-åring i en fullt utvecklad mans kropp.

COACHEN  

Stephan Lundh

"Lillis" tog över laget efter Johan Lindbom i november i fjol och fick bra effekt på spelet. Men även om det blev en uppryckning efter tränarbytet var säsongen totalt sett ingen framgång eftersom ett lag som HV71 alltid har större krav på sig än att "bara" gå till slutspel. Veterantränaren står för en offensiv hockey med stort puckinnehav. Den stora utmaningen för Lundh och HV är att spetsa till anfallsspelet ytterligare. Inte minst då i special teams. I numerärt överläge var man ett av SHL:s sämsta lag i fjol. Även boxplay har varit ett område HV behöver slipa till.

PROGNOSEN  

Inget SHL-lag hade bättre underliggande siffror än HV71 förra säsongen. Laget kontrollerade drygt 55 procent av avsluten under grundserien – men slutade ändå bara åtta i tabellen och åkte ut i kvartsfinal. Inte godkänt.

Vad var det som gick fel? 

För det första gjorde HV71 för lite mål sett till sitt spelövertag. Det grundade sig i ett mediokert powerplay-spel och lite för få målskyttar. 

Är det något som man har åtgärdat till den här säsongen? 

Det återstår givetvis att se hur nyförvärven kan påverka spelet i numerärt överläge. Men sett till hur laget är komponerat känns offensiven i bästa fall som ett nollsummespel jämfört med i fjol. Linus Sandin och Linus Fröberg känns på förhand som de mest intressanta nyförvärven framåt, två spelare med landslagsmeriter på väg i rätt riktning. Om Juuso Ikonen, Axel Holmström och Anthony Camara kan ta rygg ser det genast ljusare ut. I fallen med Ikonen och Holmström är det svårt att veta var de står efter varsin tveksam säsong i Nordamerika. Camara sköt 23 mål i tyska ligan. Det gör honom spännande men ändå ett osäkert kort eftersom framgång i DEL långt ifrån alltid konverteras till framgång i SHL.

Jonas Gunnarsson blir en annan spelare som det kommer att krävas mycket av. Han stoppade 91 procent av skotten för HV i fjol. Det är en siffra som behöver bli högre.

På backsidan saknas kanske den där riktiga härföraren, men sportchefen Johan Hult har plockat in flera skickliga spelare med rätt profil för att ge HV71 ett bättre försvar. 

När jag tittar på årets upplaga av HV har svårt att se att det här laget ska kunna bland sig i guldstriden i slutändan. Men fortsätter "Lillis" Lundh att hitta ett vägvinnande spel kommer det att öka möjligheterna till en bättre placering än i fjol. Det skulle vara en bra början, men knappast tillfredsställande för en klubb som alltid förväntas vara en guldkandidat.

IN OCH UT     

Nyförvärv: Johannes Kinnvall, b, Timrå, Jesper Williamsson, b, Rögle, Emil Johansson, b, Boston, Eric Martinsson, b, Genéve-Servette, Linus Sandin, fw, Rögle, Anthony Camara, fw, Iserlohn,  Axel Holmström, fw, Detroit, Linus Fröberg, fw, Växjö, Juuso Ikonen, fw, Washington, Christian Sandberg, fw, AIK.

Förluster: Felix Sandström, mv, Philadelphia, Alexander Ytterell, b, Tappara, Mikko Lehtonen, b, Jokerit, Kristofer Berglund, b, Dinamo Riga, Martin Féhérvary, b, Washington, William Fransson, b, Tingsryd, Anton Bengtsson, fw, Rögle, Isac Brännström, fw, Luleå, Sebastian Wännström, fw, Leksand, Andreas Thuresson, fw, Schwenninnger, Max Wennlund, fw, Bik Karlskoga (lån), Mattias Tedenby, fw, Davos, Markus Ljungh, fw, Admiral Vladivostok, David Gustafsson, fw, Winnipeg, Robin Figren, fw, Davos, Anton Heikkinen, fw, Kristianstad.

bb190815co032-1566814869.jpgDavid Gustafsson.Foto: Bildbyrån/Christian Örnberg

HV71:s TRUPP 2019/20    

MÅLVAKTER

30) Hugo Alnefelt
37) Jonas Gunnarsson
70) Adam Åhman

BACKAR

3) Markus Lauridsen
6) Christoffer Persson "A"
8) Nils Andersson
9) Didrik Strömberg
17) Emil Johansson
21) Helge Holmstrand
28) Johannes Kinnvall
34) Jesper Williamsson
64) Eric Martinsson

FORWARDS

10) Martin Thörnberg "A"
11) Simon Önerud "C"
13) Oscar Sundh
18) Joakim Andersson
19) Filip Sandberg
20) Linus Sandin
25) Axel Holmström
27) David Gustafsson
36) Anthony Camara
41) Jonas Johnsson 
61) Juuso Ikonen
67) Christoffer Törngren
71) Linus Fröberg 

Tränare: Stephan Lundh

UFFE BODINS SHL-RANKING  

1) Frölunda HC: Götaplatsen tur och retur? 

2)

3) Djurgårdens IF: En guldkandidat – om målvaktsspelet funkar

4) Färjestads BK: SHL:s bästa offensiv – men vem täcker tomrummet?

5)

6)

7) HV71

8) Brynäs IF: Obalans i bygget – men x-faktorerna kan ge ett lyft

9)

10)


11)

12)


13)

14)

Du kanske även vill läsa:
Brynäs IF: Obalans i bygget – men x-faktorerna kan ge ett lyft
Brynäs IF: Obalans i bygget – men x-faktorerna kan ge ett lyft
Djurgårdens IF: En guldkandidat – om målvaktsspelet funkar
Djurgårdens IF: En guldkandidat – om målvaktsspelet funkar
Färjestad BK: SHL:s bästa offensiv – men vem täcker tomrummet?
Färjestad BK: SHL:s bästa offensiv – men vem täcker tomrummet?
Frölunda HC: Götaplatsen tur och retur?
Plus Frölunda HC: Götaplatsen tur och retur?
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 05 december
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Luleå - Malmö SHL
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
19:45 Kloten - Servette National League
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 11 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Calgary Flames NHL
01:30 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Vancouver Canucks - Minnesota Wild NHL
15:30 Luleå - Brynäs SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
21:00 St Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
00:00 Florida Panthers - Seattle Kraken NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings NHL
måndag 12 december
01:00 Winnipeg Jets - Washington Capitals NHL
01:00 Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Vegas Golden Knights - Boston Bruins NHL
19:00 Västervik - Modo Hockeyallsvenskan
tisdag 13 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Dallas Stars NHL
01:00 Montreal Canadiens - Calgary Flames NHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:30 Ottawa Senators - Anaheim Ducks NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:00 St Louis Blues - Nashville Predators NHL
19:00 Djurgården - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:05 Frölunda - Skellefteå Champions Hockey League

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten