Kan Johnny Gaudreau och Calgary Flames resa sig efter bakslaget i slutspelet?
Foto: USA Today Sports
NHL

Calgary Flames: Luftslott eller Stanley Cup-utmanare?

En spektakulär grundserie följdes av ett kort och mediokert slutspel. Inför säsongen 2019/20 är frågan vilken version av Calgary Flames som är den verkliga. Uffe Bodin ser saker som talar emot att laget kommer att vara lika bra som i fjol. 

107 poäng i grundserien – Calgary Flames bästa facit sedan man vann Stanley Cup 1989 – och sedan en fem matcher kort slutspelsserie mot Colorado Avalanche innan säsongen hastigt och olustigt var över.

Säsongen 2018/19 blev en förvirrande upplevelse för Flames fans. Det lag som spelade ihop flest poäng i hela Western Conference åkte alltså ut med huvudet före ur Stanley Cup-slutspelet. Och detta efter att stjärnspelarna till stor del varit helt osynliga.

Oroväckande?

Det väcker åtminstone en del frågor som den här säsongen sannolikt kommer att besvara. Om Calgary Flames är närmare det topplag man såg ut som i grundserien, eller om det var en överprestation. Det finns tveklöst en del frågetecken att ta itu med här.

16-1-37780075-1562184846.jpegMikael Backlund.Foto: Patrick Gorski/Icon Sportswire

POÄNGKUNGEN

Johnny Gaudreau

99 poäng i grundserien och den ledande spelaren i en av NHL:s bästa formationer med Elias Lindholm och Sean Monahan. Men också mer eller mindre osynlig i slutspelet, där Gaudreau överglänstes rejält av motståndarstjärnor som Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen i Colorado. Gaudreau börjar komma till det stadiet i karriären när hans storhet inte kommer att mätas så mycket i vad han gör under grundserien som vad han gör i slutspelet. Kan han höja sig där?

MÅLVAKTSETTAN

David Rittich

Den 27-årige tjecken var länge ett av NHL:s stora utropstecken på målvaktssidan innan han under slutet av säsongen återvände till en mer normal nivå i sitt spel. Hans arbetsprov i NHL är fortfarande för litet för att vi ska kunna veta vad han egentligen är, men det skulle komma som en stor överraskning om han överträffade fjolåret. Om det sedan blir Rittich eller nyförvärvet Cam Talbot som tar förstaspaden här återstår att se, men det är inte direkt en målvaktsuppställning som inger några stora förhoppningar. 

BACKESSET

Mark Giordano

Vid 35 års ålder fick den odraftade veteranen slutligen kvittot på sin storhet i form av en välförtjänt Norris Trophy. Giordano satte personbästa med 74 poäng och var en kugge som levererade i båda ändarna av isen. När det kommer till tvåvägsbackar finns det inte många som är mer pålitliga än Flames kapten. Det är svårt att se att han ska lyckas göra över 70 poäng igen, men trots att han snart fyller 36 år känns det som han har ett par goda år kvar i kroppen.

GENOMBROTTSMANNEN

Rasmus Andersson

Flames har gått varsamt framme med svensken, gett honom till att mogna och utvecklas till en back som är på väg att bli riktigt bra. Den i ung ålder offensivt endimensionelle Andersson växte enormt under säsongen i fjol och visade inte minst i slutspelet att han är redo att få mer ansvar. Det är bara en tidsfråga innan han är en av lagets topp fyra-backar och får mer utrymme för att visa upp sin offensiva begåvning i powerplay.

SVENSKARNA

Rasmus Andersson

Se genombrottsmannen

Oliver Kylington

Här börjar Flames tålamod också ge utdelning. Kylington flyttade över Atlanten i tidig ålder och har fostrats till en NHL-back via närmare 200 AHL-matcher. Är inte given i laguppställningen på en daglig basis, men ser ut att vara på väg dit. Finske talangen Juuso Välimäkis olyckliga skada under sommaren ökar sannolikt Kylingtons chanser till mer speltid än i fjol.

Elias Lindholm

Vilket lyft flytten från Carolina till Calgary blev! Lindholm fann kemi med Gaudreau och Monahan i toppkedjan, vilket resulterade i att han satte personbästa med 33 poängs marginal och blev bäste svensk i NHL med sina 78 poäng. Imponerande! Nu är det högst oklart om han kommer att få fortsatt förtroende i toppkedjan. Det ryktas om att coachen Bill Peters vill använda Lindholm som center. Det skulle sannolikt få hans produktion att dala en smula. Men gör han över 60 poäng får det ändå anses vara riktigt bra.

Mikael Backlund

Pålitligheten själv. 30-åringen är lite i tysthet en av de viktigaste spelarna i laget på så vis att han kan erbjuda lite av allt. Stod för över 20 mål förra säsongen trots att han matchats hårt i en rätt defensiv roll med många zonstarter i den egna änden av isen. Håller på att bli en kulturbärare i Calgary. Hade antagligen burit ett "C" på tröjan om det inte vore för Giordano.

DRAFTVALET

Jakob Pelletier

Pelletier, en liten hal vänsterforward, valdes som 26:e spelare i första rundan efter att ha gjort 89 poäng på 65 matcher med Moncton Wildcats i QMJHL förra säsongen. Var desto mer anonym under U18-VM i Örnsköldsvik och Umeå i våras där det bara blev två assist på sju matcher. Åsikterna om Pelletier går isär. Vissa scouter och talangutvärderare tyckte inte att han var en spelare för första rundan medan andra ser fin potential i franskkanadensaren. Lär behöva ett par år på sig för att komma till NHL.

COACHEN

Bill Peters

En av Mike Babcocks gamla protegé från Detroittiden. Peters hade ingen större lycka under sin tid som head coach för Carolina Hurricanes, men var högst delaktig i att Calgary fick ett lyft i fjol. Har, i likhet med Babcock, en ledarstil som inte alltid gör honom populär bland spelarna, men står för en positiv hockey som oftast är publikfriande och rolig att titta på. Allmänt respekterad, men skulle verkligen behöva en slutspelsframgång.

PROGNOSEN

Det var ofta en fröjd att beskåda Calgary Flames frejdiga spel förra säsongen. Bara Tampa Bay Lightning sköt fler än Flames 289 mål under grundserien. Och det var just offensiven som lade grund för framgångarna under säsongens 82 första matcher. Laget hade inte mindre än fem spelare som gjorde 70 poäng eller fler.

Kanske maskerade det lite av de brister som fanns där. Inte minst då avsaknaden av ett målvaktsspel av högre klass. Även om David Rittich stundtals var riktigt bra avslutade Flames grundserien med en räddningsprocent på 91,75 i spel fem mot fem, en bit under genomsnittet i ligan.

I slutspelet var målvaktsspelet emellertid lagets minsta problem. Mike Smith tog över ansvaret och stod på huvudet i ett par av matcherna mot Colorado Avalanche. Där blev laget exponerat av en mycket mer explosiv och kvick motståndare. Flames blåstes av banan av ett hungrigare och betydligt mer påslaget lag. 

Fem slutspelsmatcher är inte ett tillräckligt stort arbetsprov för att döma ut ett lag som gjorde en stark grundserie över 82 matcher. Men det finns orosmoln.
  
* För det första kändes det som väldigt många spelare satte personbästa på alla plan under fjolåret. Kan spelare som Elias Lindholm och Mark Giordano verkligen upprepa det? 
  
* För det andra känns målvaktsparet Rittich och Talbot spontant inte som en duo som kommer att kunna leda Flames långt. Kan de ens ge Flames genomsnittligt målvaktsspel?

* För det tredje är nyckelspelaren Matthew Tkachuk fortfarande utan kontrakt. Det skulle vara en enorm förlust om de tvingas inleda säsongen utan honom på isen. 

* För det fjärde: vad i hela friden ska Flames med Milan Lucic till? James Neal, som han trejdades emot, var visserligen ett praktfiasko i fjol, men hans chanser att studsa tillbaka efter en blek säsong känns betydligt bättre än Lucics möjligheter att studsa tillbaka efter flera bleka år.

Calgary Flames är tack vare sina offensiva spjutspetsar och stjärnbackar ett säkert slutspelslag för mig. Men jag har samtidigt svårt att se att de ska vara lika bra som i fjol. Eller att de ska kunna vara en utmanare till Stanley Cup.

ishockey-nhl-26-1562181062.jpegRasmus Andersson.Foto: Candice Ward-USA TODAY Sports

IN OCH UT   

Nyförvärv: Cam Talbot, mv, Philadelphia, Brandon Davidson, b, Chicago, Andrew MacDonald, b, Philadelphia (try-out), Byron Froese, fw, Philadelphia, Milan Lucic, fw, Edmonton, Devante Smith-Pelly, fw, Washington (try-out), Tobias Rieder, fw, Edmonton (try-out), Zac Rinaldo, fw, Nashville (try-out).

Förluster: Mike Smith, mv, Edmonton, Oscar Fantenberg, b, Vancouver, Dalton Prout, b, San José, Michael Stone, b, klubblös, Garnet Hathaway, fw, Washington, Curtis Lazar, fw, Buffalo, James Neal, fw, Edmonton. 

CALGARY FLAMES TRUPP 2019/20  

MÅLVAKTER
#33
David Rittich (G)271992Jihlava, CZE19192L20/21$2,750,000
#39
Cam Talbot (G)321987Caledonia, ON, CAN19389L19/20$2,750,000
BACKAR
#4Rasmus Andersson (D)221996Malmö, SWE18297R19/20$755,833
#7
T.J. Brodie (D)291990Chatham, ON, CAN18583L19/20$4,650,400
#5
Mark Giordano (D)   “C”351983Toronto, ON, CAN18390L21/22$6,750,000
#24
Travis Hamonic (D)291990St. Malo, MB, CAN18893R19/20$3,857,143
#55
Noah Hanifin (D)221997Boston, MA, USA19193L23/24$4,950,000
#58
Oliver Kylington (D)221997Stockholm, SWE18384L19/20$730,833

Andrew MacDonald (D)321986Judique, NS, CAN18586LTry-out
#8
Juuso Välimäki (D)  201998Nokia, FIN18793L20/21$894,166
FORWARDS
#11Mikael Backlund (C)   “A”301989Västerås, SWE18490L23/24$5,350,000
#93
Sam Bennett (C/LW)231996East Gwillimbury, ON, CAN18591L20/21$2,550,000
#27
Austin Czarnik (C/RW)261992Washington Township, MI, USA17573R19/20$1,250,000
#29
Dillon Dubé (C/LW)211998Golden, BC, CAN18083L20/21$778,333
#67
Michael Frolik (RW)311988Kladno, CZE18588L19/20$4,300,000
#13
Johnny Gaudreau (LW)261993Salem, NJ, USA17575L21/22$6,750,000
#77
Mark Jankowski (C)241994Hamilton, ON, CAN19392L19/20$1,675,000
#28Elias Lindholm (C/RW)241994Boden, SWE18487R23/24$4,850,000
#17
Milan Lucic (LW)311988Vancouver, BC, CAN191107L22/23$5,250,000
#23
Sean Monahan (C)   “A”241994Brampton, ON, CAN19188L22/23$6,375,000

Tobias Rieder (RW/LW)261993Landshut, GER18085LTry-out

Zac Rinaldo (LW/RW)291990Hamilton, ON, CAN17887LTry-out
#10
Derek Ryan (C)321986Spokane, WA, USA18077R20/21$3,125,000

Devante Smith-Pelly (RW)271992Scarborough, ON, CAN18397RTry-out

RESTRICTED FREE AGENTS

19) Matthew Tkachuk, fw
88) Andrew Mangiapane, fw

Du kanske även vill läsa:
Anaheim Ducks: Omstart med näbbar och klor
Anaheim Ducks: Omstart med näbbar och klor
Arizona Coyotes: En motvillig frälsare
Arizona Coyotes: En motvillig frälsare
Boston Bruins: Orkar veteranerna brumma en sista gång?
Boston Bruins: Orkar veteranerna brumma en sista gång?
Buffalo Sabres: Hög tid att bli kvitt loser-stämpeln
Buffalo Sabres: Hög tid att bli kvitt loser-stämpeln
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games
fredag 10 februari
01:00 Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers NHL
01:00 Florida Panthers - San Jose Sharks NHL
01:00 New Jersey Devils - Seattle Kraken NHL
01:00 Detroit Red Wings - Calgary Flames NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Vancouver Canucks NHL
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Västervik - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 11 februari
01:00 Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 New York Rangers - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Wolves - Arizona Coyotes NHL
04:00 Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Finland - Tjeckien Beijer Hockey Games
14:00 Tre Kronor Legends - Toronto Maple Leafs Legends Game for Börje
15:00 AIK - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Västerås Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Schweiz Beijer Hockey Games
18:00 Detroit Red Wings - Vancouver Canucks NHL
18:00 Vita Hästen - Djurgården Hockeyallsvenskan
18:30 Ottawa Senators - Edmonton Oilers NHL
18:30 Montreal Canadiens - New York Islanders NHL
18:30 Philadelphia Flyers - Nashville Predators NHL
18:30 Buffalo Sabres - Calgary Flames NHL
19:00 Dallas Stars - Tampa Bay Lightning NHL
21:30 Boston Bruins - Washington Capitals NHL
00:00 Florida Panthers - Colorado Avalanche NHL
söndag 12 februari
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
02:00 St Louis Blues - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - New Jersey Devils NHL
04:00 Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Schweiz - Tjeckien Beijer Hockey Games
15:00 Södertälje - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 Östersund - Björklöven Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Finland Beijer Hockey Games
18:30 Montreal Canadiens - Edmonton Oilers NHL
19:00 Philadelphia Flyers - Seattle Kraken NHL
19:30 Washington Capitals - San Jose Sharks NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
måndag 13 februari
19:00 Kristianstad - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Västervik Hockeyallsvenskan
tisdag 14 februari
01:30 Ottawa Senators - Calgary Flames NHL
02:00 Nashville Predators - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - Florida Panthers NHL
04:00 Vancouver Canucks - Detroit Red Wings NHL
04:30 Los Angeles Kings - Buffalo Sabres NHL
19:00 Djurgården - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Oskarshamn - Örebro SHL
19:00 Timrå - Luleå SHL
19:00 Färjestad - Malmö SHL
19:00 Leksand - Växjö SHL
19:00 Linköping - Brynäs SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
19:00 Frölunda - HV 71 SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten