Sibners doldisar: Filip Hronek, Roope Hintz och Ryan Strome är spelare att hålla koll på.
Foto: Bildbryån/USA Today Sports
NHL
SIBNER: Random intressanta NHL-doldisar att hålla ögonen på – del 1

I dag är det exakt en vecka tills NHL-klubbarna drar igång sina träningsläger. Här nere i Tampa tog ju hockeysäsongen slut redan i mitten av april, så det har varit en sjukt seg väntan. Det har gått så långt att jag numera är stormförtjust i baseball. Vi pratar inte mer om det... 

Eftersom jag ägnade två år som redaktör för Pro Hockey åt att bara skriva texter om superstjärnor, så tänkte jag publikfriande nog bjuda på en lista i två delar som inte innehåller en enda regelrätt NHL-stjärna. Vill ni läsa om superspännande rookies som Jack Hughes eller Kaapo Kakko så uppmanar jag er helt enkelt att söka klarhet på annat håll.

I stället tittar jag närmare på tio spelare som ingen annan i Sverige lär skriva särskilt mycket om. Rubriken hade faktiskt kunnat vara just det. 

Detta är ingen ranking. Det finns inga som helst vettiga kriterier för urvalet. Jag har bara plockat fram ett gäng spelare som fångat mitt intresse men inte så många andras, men vars framsteg och vedermödor ska bli intressanta att följa under den här säsongen.

rocco-1567623463.jpgFoto: Christopher Hanewinckel-USA TODAY Sports

Rocco Grimaldi, Nashville Predators

Ja, det är kanske så att det fortfarande är jätteroligt för oss gubbar i 40-årsåldern när någon heter Rocco. Men när jag blev fascinerad av Grimaldi redan under JVM 2013 var det av rakt motsatta skäl: han var så himla liten.

Den typen av spelare har jag alltid älskat att titta på. På alla nivåer. Från Joakim ”Myggan” Andersson i Boro/Vetlanda till Anders Söderberg i SHL och Theo Fleury i NHL. Små män sägs ibland uppvisa irriterande komplex i det civila livet, men som motpart till tvåmetersmonster på skridskor är de alltid ett himla käckt inslag.  

Nashville nämns som ett topplag i år igen, men det finns ändå frågetecken i närminnet. De vann sin division i kraft av en mycket, mycket stark höst. Under andra halvan av säsongen var de ofta ett väldigt blekt och skadedrabbat lag som kombinerade blött krut i bössorna med en del märkliga defensiva sammanbrott. Deras powerplay var en enda lång plåga att titta på. Att de vann divisionen berodde mest på att Winnipeg föll ihop på liknande vis, och att de sedan rök ut i slutspelet i första rundan var ingen jätteöverraskning. 

Men det var överraskande att den kanske bästa forwarden i de matcherna var Rocco Grimaldi.

Nu har Nashville stärkt upp den offensiva stjärnglansen i truppen, men kul detalj: de är likväl ligans kortaste lag i år igen. Eftersom storleken inte tycks ha någon betydelse hoppas jag Grimaldi kan få chansen i en tredjekedja med typ Nick Bonino och Craig Smith

Han lär nog inte ösa in poäng, men hans speed och kreativitet är fantastiskt underhållande och han tycker det är så sjukt kul att spela hockey! Därför tror jag han kan bli mycket nyttig.

Filip Hronek, Detroit Red Wings

Den 21-årige tjecken flög till Nordamerika så snart han draftats 2016, men det dröjde till i vintras innan han slog sig in i NHL. Efter två fina JVM och imponerande säsonger i både OHL och AHL är han ingen doldis för de som gillar talanger och juniorhockey, men i ett hav av unga superbackar födda 1997 till 2000 är han knappast särskilt omskriven utanför Tjeckien och Detroit. 

Red Wings lär inte få så mycket nationella rubriker i år. Och eftersom Hronek inte heller är rookie får han ju inte vara med i Uffes kommande ranking över dessa. Så någonstans måste ju pojken få ett omnämnande.

Jag började lägga märke till honom runt jul, ungefär när jag flyttade till USA och mer frekvent började följa Detroit eftersom de ofta var motståndare till andra lag jag verkligen ville se. Hronek blev omedelbart en stor favorit, eftersom jag tyckte det var så otroligt roligt att höra kommentatorerna gång på gång utbrista ”Roenick” i en TV-sändning igen.

Det slog mig också att här har vi en riktigt, riktigt läcker back i vardande. 

Hronek snittade en halv poäng per match och klockade ofta en bra bit över 20 minuter under sina första 46 NHL-matcher. När nu Niklas Kronwall lagt skridskorna på hyllan borde det finnas en solklar plats för honom i toppfyran hos Red Wings. Jag skulle bli förvånad och besviken om inte Yzerman och Blashill fortsätter ge honom en massa förtroende, för vad har Detroit mer än framtiden att fokusera på just nu?

Ryan Strome, New York Rangers

Miljöombyte förnöjer, sägs det. Ofta stämmer det inte i NHL. Men kanske för familjen Strome? 

Ryan Strome blev ingen hit i Edmonton, i synnerhet inte sett i ljuset av att Jordan Eberle som han trejdades mot genast gick in och hade en fin säsong för Islanders. Trots det förlängde klubben kontraktet med honom förra sommaren. Klang och jubel och miljoner på kontot. Men resten av tiden i Alberta blev en mardröm rakt igenom. 

Jag såg Strome i tre matcher på plats i Edmonton i höstas, och det var en spelare helt utan gnista, totalt utan kreativ glans. Ingenting fungerade och han såg inte ut som en NHL-forward alls. Det började nästan lukta Schweiz. Hans första poäng för säsongen kom inte förrän den 6 november och en dryg vecka senare var den forna supertalangen bortbytt till New York Rangers. 

Ryan fick kanske inte samma omedelbara boost i Rangers som lillebror Dylan fick i Chicago, men framförallt efter trading deadline klev han fram som en av lagets bästa forwards och såg ut att vara en betydligt gladare människa. Under sin tid i New York hade han faktiskt ett bättre poängsnitt än vad Jordan Eberle hade ute i Brooklyn. 

Nu ser Strome ut att få en spännande omgivning med spelare som Kaapo Kakko eller Pavel Butjnevitj på en av sina kanter. Dessutom går han in på sista säsongen av sitt kontrakt, och det borde vara motivation nog för att på allvar återuppväcka karriären och visa att han hör hemma i den Topp 6-roll i NHL han spelade sig till som rookie i Islanders. 

HELT omöjligt att säga hur det går, för jag blir inte klok på Ryan Strome. Till sommaren kan han sitta på Broadway med 60 poäng och ett nytt, fett kontrakt. Eller på en flygplats på väg till Ryssland.

carlsod-1567623607.jpgFoto: Ron Chenoy-USA TODAY Sports

Carl Söderberg, Arizona Coyotes

OK, det är nog lite skevt att kalla en 35-åring med nästan 500 NHL-matcher på meritlistan och ett kontrakt värt nära fem miljoner dollar för en doldis. Alla i Sverige känner till honom. Han kanske inte alls ska vara med på den här listan. 

Men jag tycker han är värd ett hedersomnämnande. Här borta i Nordamerika får Söderberg otroligt lite uppmärksamhet, särskilt i förhållande till många spelare av snarlik kaliber men mer blixtrande personlighet. 

Våren 2017 kom han till VM i Köln helt utan självförtroende med en mardrömssäsong i bagaget. Två år senare gör han vid 33 års ålder sin bästa säsong i karriären och skjuter 23 mål för samma klubb. Colorado liksom Söderberg har genomgått en imponerande metamorfos.

Söderberg har på karriärens höst återupprättat sitt rykte som en utmärkt tvåvägsspelare och en åtråvärd tredjecenter i nästan vilket NHL-lag som helst. Men under tio proffsår utanför NHL var han sitt lags stora anfallsstjärna. Därför ska det bli intressant att se vilken position han tar i ett lurigt Arizona. Nick Schmaltz såg spännande ut när han kom till klubben i fjol, men Derek Stepan rosade inte marknaden och för första gången i NHL-karriären är Söderberg i en position där har inte alls har en eller två givna centerstjärnor framför sig i hierarkin.

Roope Hintz, Dallas Stars

Här har vi ju i viss mån en elva år yngre och mer valpig, men aningen snabbare variant av Carl Söderberg. En storvuxen leftare med bra spelsinne som kan göra mål på egen hand eller hålla i pucken och spela fram lagkamrater. 

När jag såg Hintz i Dallas i höstas var han inte alls särskilt imponerande och försvann snart ner i AHL. Jag tror inte jag såg honom spela en enda hockeymatch mellan november och slutet av februari. Men under den så sjukt tighta slutspurten inför slutspelet var Dallas högintressanta att följa, och den förut lite bortkomne finländaren var plötsligt överallt på isen. På ett bra sätt. Bortsett från Oskar Sundqvist var han av vårens allra kaxigaste doldisar att titta på. Dallas var en hårsmån ifrån att gå till konferensfinal, Hintz var lagets bästa spelare utanför förstafemman och fick floder av beröm.

Dallas som lag ser intressant ut i år igen. Hintz ser ut att kunna få en roll som forward bredvid Joe Pavelski. Det luktar glass och ballonger, det.

IMORGON: Fler doldisar!

Du kanske även vill läsa:
SIBNER: Kronwall från Järfälla, hej! Vi lärde oss mycket av dig
SIBNER: Kronwall från Järfälla, hej! Vi lärde oss mycket av dig
Arizona Coyotes: En motvillig frälsare
Arizona Coyotes: En motvillig frälsare
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 26 januari
18:00 Leksand - Modo SDHL
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Luleå - Rögle SHL
19:00 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 Örebro - Oskarshamn SHL
19:00 Malmö - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Växjö SHL
19:00 Brynäs - Timrå SHL
fredag 27 januari
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Boston Bruins NHL
01:00 Washington Capitals - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Minnesota Wild - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - New Jersey Devils NHL
02:00 Winnipeg Jets - Buffalo Sabres NHL
03:00 Colorado Avalanche - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - St Louis Blues NHL
03:00 Calgary Flames - Chicago Blackhawks NHL
18:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:30 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
lördag 28 januari
01:00 Carolina Hurricanes - San Jose Sharks NHL
01:00 Florida Panthers - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators NHL
01:00 New York Islanders - Detroit Red Wings NHL
02:30 Dallas Stars - New Jersey Devils NHL
04:00 Seattle Kraken - Calgary Flames NHL
04:00 Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets NHL
15:15 Malmö - Brynäs SHL
15:15 Timrå - Linköping SHL
15:15 HV 71 - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
18:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 Södertälje - AIK Hockeyallsvenskan
18:00 Leksand - Örebro SHL
18:00 Oskarshamn - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 HV 71 - AIK SDHL
19:45 Davos - Zug National League
21:00 Colorado Avalanche - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
söndag 29 januari
01:00 Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks NHL
01:00 Ottawa Senators - Montreal Canadiens NHL
01:00 Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Minnesota Wild - Buffalo Sabres NHL
04:00 Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Seattle Kraken - Columbus Blue Jackets NHL
04:30 Anaheim Ducks - Arizona Coyotes NHL
14:40 Leksand - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Björklöven Hockeyallsvenskan
15:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - SDE SDHL
18:00 Östersund - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Modo - Västerås Hockeyallsvenskan
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
23:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
måndag 30 januari
19:00 Linköping - Djurgården SDHL
19:00 Brynäs - Luleå SDHL
tisdag 31 januari
02:00 Winnipeg Jets - St Louis Blues NHL
19:00 Rögle - Leksand SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Färjestad SHL
19:00 Växjö - Örebro SHL
19:00 Brynäs - Skellefteå SHL
onsdag 01 februari
01:00 Montreal Canadiens - Ottawa Senators NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Washington Capitals NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings NHL
18:00 Luleå - Modo SDHL
19:00 Södertälje - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan
torsdag 02 februari
01:30 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:30 Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes NHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Brynäs SHL
19:00 Örebro - Frölunda SHL
19:00 Leksand - Rögle SHL
19:00 Malmö - Växjö SHL
19:00 Luleå - Linköping SHL
19:00 Skellefteå - Oskarshamn SHL
fredag 03 februari
19:00 Modo - Luleå SDHL
19:00 Västervik - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten