Sök
Adam Brodecki är tillbaka i Brynäs.
Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån
SHL

Tillbaka i favoritlaget: "När Brynäs hör av sig lyssnar man"

Han riktade kritik mot klubben när han lämnade för tre år sedan. Nu är Adam Brodecki tillbaka i favoritlaget Brynäs – redo att ta sig an en större roll än under sin förra sejour i klubben.
– Under framförallt förra säsongen i Linköping visade jag att jag kan ha en stor roll och göra skillnad för ett lag, säger Brodecki till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)
Brynäs har valt att plocka hem flera av sina tidigare spelare till den här säsongen. Bland andra Greg ScottSamuel ErssonAnton Rödin och Adam Brodecki. Den sistnämnde kom till Brynäs som junior från SDE Hockey 2011, men 2016 valde han och Brynäs att gå skilda vägar.
– Jag hade jättebra år här och dom fostrade mig till SHL-nivå. Sedan gick det tungt senaste säsongen här, berättar Adam Brodecki då vi ses i solen utanför Gavlerinken där Brynäs just avslutat ett träningspass.
– Efter det fick jag en bra chans i Växjö som var ett väldigt bra lag. Det gick helt okej och jag fick avsluta med ett SM-guld där. Det var en väldigt bra tid där också.

RIKTADE KRITIK MOT BRYNÄS

Hockeysverige.se träffade Adam Brodecki hemma i Vaxholm i april 2016 då det stod klart att han inte skulle bli kvar i Brynäs. Han berättade då om hur han såg på att det inte blev någon fortsättning i klubben efter det att Thomas "Bulan" Berglund tog över som tränare:
– Jag fick inget konkret nej från Brynäs, men dom ville se vad som händer med alla killarna i laget först. Växjö hörde av sig ganska tidigt men det var ganska många klubbar som visade intresse. Samtidigt kände jag att ett miljöombyte vore det bästa eftersom på det sättet Brynäs har förändrats kanske inte är det bästa för mig.
– Jag hade en väldigt bra kontakt med Ove (Molin) och (Andreas) Dackell. Dom var väldigt duktiga på att snacka med oss unga. Det försvann lite när ”Bulan” (Thomas Berglund) kom in

Du låter besviken över hur tiden i Brynäs har utvecklats för dig?
– Jag är inte besviken, men jag är fundersam över vad Brynäs håller på med just nu. Jens Lööke, Mattias Nörstebö och jag försvinner. Alla vi tre är egentligen brynäsare och har varit med från J18 och hela vägen upp. Brynäs har alltid jobbat så med oss unga, att vi ska vara med hela vägen upp och ta med oss den klubbkänslan man får genom det.
– Sedan var inte min förra säsong bra, men jag kan tycka att Brynäs skulle ha lite mer tålamod med oss unga spelare. Det kanske inte alltid går spikrakt uppåt och det här med morgondagens brynäsare har i princip försvunnit.
– Just Ove Molin var väldigt duktig med oss unga spelare. Han pratade mycket och tränade extra med oss för att vi skulle hålla en hög nivå hela tiden, men sedan blev det annorlunda. Det finns ganska mycket folk idag i Gävle som undrar vad som försiggår i Brynäs just nu.
– Jag tror inte att jag hade fått vara kvar i Brynäs, men om jag hade fått vara kvar kanske det ändå inte varit det bästa för min utveckling. Om Brynäs sedan gör rätt eller fel är det ingen som idag vet.

"DÄRFÖR JAG VILLE KOMMA TILLBAKA"

Tre år senare ser han det med samma ögon, men kanske även lite ur en annan synvinkel.
– Det var så jag kände då, hur man jobbade med talangerna, vilket också var Brynäs framgångssaga som gjorde att dom fick fram många unga spelare.
– Senaste säsongen jag spelade här kom det in nytt folk som kanske inte tog vara på det lika bra som det hade varit innan. Nu är många av dom borta och många av dom gamla är tillbaka. Om det kommer bli bättre eller inte vet man inte, men det dom kommer in med igen är vad Brynäs står för och har gjort under en längre tid.
– Det var också därför jag ville komma tillbaka eftersom jag tror att det kommer passa mig samtidigt som det är väldigt härliga människor att ha och göra med här. 

Du fick en annan roll då Thomas Berglund kom in i laget 2016, hur ser du på din roll i Brynäs nu då du är tillbaka i laget?
– Det har gått fyra år sedan dess och jag har lagt på mig rutin. Under framförallt förra säsongen i Linköping visade jag att jag kan ha en stor roll och göra skillnad för ett lag.
– Om jag får samma roll som jag hade här tidigare vet jag inte, men jag kommer nog få en större roll eftersom jag byggt på mig rutin. 

brodecki-1-1567159873.jpgAdam Brodecki.Foto: Ronnie Rönnkvist

Var det nyttigt för dig att komma ifrån Gävle ett tag?
– Ja, jag tror det. Jag fick se Brynäs med andra ögon samtidigt som jag fick en erfarenhet. Speciellt då jag fick komma till en så framgångsrik organisation som Växjö, se hur dom bästa spelarna i Sverige agerar och vad som krävs för att vara ett framgångsrikt lag. 

Har det alltid funnits i tanken att en dag återvända till Brynäs?
– Ja, såklart. Brynäs är en klubb jag följt under hela mitt liv. Mina föräldrar är från Gävle och printade direkt in Brynäs i mig, säger Brodecki med ett leende och fortsätter:
– Att få spela med det laget jag hejar på, har följt och hade mina gamla idoler i, det är få förunnat. När Brynäs hör av sig lyssnar man. 

Vilka var dina idoler i Gavlerinken under uppväxten?
– Jag kommer ihåg när Nicklas Bäckström kom upp som junior. Han var en av dom första juniorerna som slog igenom.
– Tom BissettOve Molin… Det är dom gubbarna jag kommer ihåg mest från den tiden.

VANN SM-GULD MED VÄXJÖ

Nu återförenas alltså Adam Brodecki med Ove Molin och Andreas Dackell som båda betydde mycket för den nu 24-åriga forwarden då han var junior.
– Klart att det påverkade mitt val av att komma tillbaka hit. Dom vet hur jag fungerar som människa samtidigt som jag vet hur dom är. Vi har fungerat bra tillsammans tidigare.
– Dom har format mig som spelare då jag var junior. Vi kan vara öppna mot varandra. Är det något dom inte tycker är okej så kan dom säga åt mig utan att jag tar illa upp eller jag kan komma till dom om det är någonting. Det är en trygghet. 

En annan ledare som Adam Brodecki vill hylla är Växjös tränare, Sam Hallam.
– Jag tycker även Sam Hallam var jätteduktig. Sedan kanske han är på ett sätt ut mot media, väldigt politiskt korrekt. Han kan även ryta till i omklädningsrummet, vilket krävs för att det ska bli bra. Även Henrik Evertsson är enormt skicklig på sitt jobb. 

Under sin tid i Växjö fick Adam Brodecki vara med om att vinna ett SM-guld.
– Alla säger nog samma sak när dom vinner guld, det första jag tänker på är hur sammansvetsat laget blev…

Är inte det nyckeln till att gå hela vägen?
– Det blir sammansvetsat om det går bra, så är det ju, säger Brodecki med ett skratt och fortsätter:
– Vi vann i stort sett alla matcher den säsongen. Även fast vi vann var vi ändå inte nöjda. Vi fokuserade hela tiden på processen istället för resultaten. I slutspelet vann vi sedan 4-1, 4-0, 4-0 i matcher. Det var inget snack

Hur var festen efteråt?
– Bra och väldigt kul. Det vill jag göra om igen (skratt).

180422zo006-1567159975.jpgAdam Brodecki vann SM-guld med Växjö 2018.Petter Arvidson/Bildbyrån

TRE KRONOR-DEBUTERADE I VÅRAS

Trots SM-guld med Växjö valde Adam Brodecki inför förra säsongen skriva på för Linköping.
– Jag fick inte lira offensivt i Växjö som jag själv ville. Då dök det upp en chans i Linköping som kändes bra. Med facit i hand var det ett bra val eftersom jag fick en lite större roll där. I slutet av säsongen fick jag även göra Tre Kronor-debut.
– Flytten till Linköping var mer för min egen skull och utveckling även om jag trivdes bra i Växjö. 

Hur var det att dra på sig landslagströjan?
– Vi var i Ungern, vilket är ett speciellt ställe att vara på. Det var jättekul att dra på sig riktiga Tre Kronor-dressen. Jag har spelat i Juniorlandslaget tidigare, men Tre Kronor är en annan grej. Det var ett skönt kvitto att få efter den tunga avslutningen vi hade i Linköping. 

Vad betyder det för självförtroendet att ha fått chansen i Tre Kronor?
– Framförallt vet jag idag att jag klarar att spela på en internationell nivå. Det är steg till. Även om det inte var bästa nationerna som vi mötte så var det en bra nivå. 

Finns Tre Kronor med i din målbild även den här säsongen?
– Absolut, men det är enormt många duktiga spelare i SHL den här säsongen med tanke på vilka som dessutom kommit hem. Det kommer vara en sjuk hård konkurrens om platserna, men jag vill vara med där och nosa på en plats. 

Du berättade då vi sågs i Vaxholm för några år sedan att din mamma var Börje Salmings frisör. Nu har han flyttat från Vaxholm, vem är det som ser till att han håller sig snygg i håret numera?
– (Skratt) Jag tror det är hans nya fru som klipper honom nu, avslutar Adam Brodecki. 

Tisdag 19:00
Djurgårdens IF - Brynäs IF
1 1.69
X 4.60
2 4.45
Tisdag 19:00
IK Oskarshamn - Färjestads BK
1 4.10
X 5.15
2 1.69
Tisdag 19:00
IF Malmö Redhawks - Linköping HC
1 2.00
X 4.20
2 3.40
Tisdag 19:00
Växjö Lakers HC - Luleå HF
1 2.90
X 4.00
2 2.30
Tisdag 19:00
Rögle BK - Örebro HK
1 1.83
X 4.40
2 3.80
Tisdag 19:00
Skellefteå AIK - HV 71
1 2.10
X 4.20
2 3.15
Tisdag 19:00
Frölunda Indians - Leksands IF
1 1.37
X 5.85
2 7.50
Du kanske även vill läsa: Efter kritiken – Tre Kronor-forwarden klar för återkomst Han är kritisk till Brynäs efter klubbytet: ”Fundersam över vad de håller på med just nu” Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten