Thomas Chabot
Bildbyrån
NHL

Vill förlänga med backstjärnan - redan nu

ANNONS
Ottawa har förlorat ett gäng stjärnor det senaste året. Men med Thomas Chabot har de redan börjat diskutera en förlängning.

– Vi förstår hur viktigt det är att behålla vår unga kärna så länge vi kan, säger GM Pierre Dorin enligt TSN.

Erik Karlsson, Mark Stone, Matt Duchene, Ryan Dzingel... Stjärnorna Ottawa förlorat det senaste året är många. Men sina nuvarande unga stjärnor tänker de inte slarva bort. Förra veckan skrev Colin White på ett nytt sexårskontrakt med klubben och nu hoppas man komma överens även med backstjärnan Thomas Chabot.

Chabot har ett år kvar på sitt rookiekontrakt och gjorde redan förra säsongen 55 poäng. Från och med första juli har Erik Karlssons arvtagare och Ottawa fått förhandla om ett nytt avtal och enligt kanadensisk media ska parterna ha gjort just det. Diskussionerna ska ha varit "lovande".

"Har haft diskussioner"

Den här sommaren går ju flera unga superstjärnor utan kontrakt, med bara veckor kvar till träningslägren drar igång. Den sitsen vill Ottawa uppenbarligen inte hamna i med lagets nya storstjärna Thomas Chabot.

– Vi tror inte det kommer något gott ur att prata om kontraktsförhandlingar utåt, oavsett om det handlar om Chabot eller någon annan. Men vi förstår hur viktigt det är att behålla vår unga stjärna så länge vi kan, säger GM Pierre Dorion enligt TSN.

Han vill inte gå in på detaljer men bekräftar att samtal förts under sommaren.

– Vi kommer hålla det tyst. Vi har haft diskussioner och jag tror inte jag ska säga mer än så.


Den här artikeln handlar om: