Sök
Jonatan Berggren.
Ola Westerberg/Bildbyrån
SHL

Redo för revansch – efter skadehelvetet: "Vill visa hur bra jag faktiskt är"

En stressfraktur i ryggen förstörde i stort sett hela den gångna säsongen. Nu är det en revanschsugen och starkare Jonatan Berggren än någonsin som är redo att ta SHL med storm denna säsong.
– Jag vill vara en offensiv kraft att räkna med den här säsongen, säger den 19-årige Skellefteåforwarden till hockeysverige.se.

Förra veckan drog Skellefteå AIK igång sitt träningsmatchande när man ställdes mot Modo på hemmaplan. Efter en sen kvittering signerad förra Skellefteåprofilen Magnus Wernbloms son Lukas kunde Modo sedermera dra det längsta strået i straffläggningen.

Det var i mångt och mycket en efterlängtad match för spelarna i Skellefteå AIK, som efter en lång försäsong äntligen fick skrinna ut på isen för matchspel igen. 

För en spelare i laget var matchen kanske snäppet än mer efterlängtad än för de övriga i laget.

Efter att en stressfraktur i ryggen satte stopp för fortsatt spel redan i november var matchen mot Modo Skellefteåtalangen Jonatan Berggrens första match i Skellefteådressen på drygt nio månader.
– Det var ruggigt kul. Varje gång man har varit på läktaren och sett matcherna under tiden man varit skadad har man längtat efter att få dra på sig Skellefteåtröjan igen, så det var otroligt roligt att vara tillbaka igen. Det har varit en lång väntan, säger Berggren till hockeysverige.se.

HUNDEN CHARLIE VIKTIG UNDER REHABILITERINGEN

Säsongen 2017/18 visade Berggren upp en poängproduktion av sällan skådat slag i Skellefteå. Med sina 57 poäng (18+39) på 38 matcher i SuperElit var Enköpingssonen hästlängder före i poängproduktionen än vad tidigare NHL-exporter från klubben som Viktor ArvidssonOscar Lindberg och Melker Karlsson kunde mäkta med i samma ålder.

Förra säsongen var så tanken att Jonatan Berggren för första gången skulle få göra ett ordentligt avtryck på den stora svenska hockeyscenen. Ryggproblemen plågade dock forwardstalangen under stort sett hela säsongen, och i november fick 19-åringen kasta in handduken.
– Det var en stressfraktur i ryggen som gjorde så att jag inte fick göra speciellt mycket under några månader. Jag vet inte riktigt hur den uppkom, det var nog lite olika faktorer. Det är mycket otur i det där…

Du sa att du inte fick göra speciellt mycket under den här tiden. Vad fick du egentligen göra?
– De första veckorna var det mest bara att ligga i sängen och soffan eller att cykla lite lätt. Det var inte så mycket mer än så, så det var ju lite långtråkigt kan man väl minst sagt säga. Det var ganska tufft, men jag köpte faktiskt en hund, Charlie, under den här tiden och hon tog upp mycket av min tid.

Charlie hade en stor betydelse för Berggren under den långa rehabiliteringstiden.
– Hon är alltid glad när man kommer hem och det är skönt att ha en kompis där hemma. Hon hjälpte mig faktiskt rätt mycket, skrattar Berggren.
– Det är en blandning av en pudel och en lagotto, så det är en lite mindre hund. Jag hade även en pudel när jag var yngre och bodde hemma i Enköping.

Visa det här inlägget på Instagram

Dark knight????

Ett inlägg delat av Jonatan Berggren (@jberggren89)

"TUFFT OCH FRUSTRERANDE"

Den första skadeprognosen sade att Berggren skulle missa drygt tre månaders spel och således vara tillbaka i mars, men matchen mot Frölunda den 13 november blev den sista för säsongen. Men, som ordspråket lyder: inget ont som inte för något gott med sig.
– Det är klart att det var tufft och frustrerande, men nu när man är här idag och kan blicka tillbaka var det inte bara dåligt att vara skadad, eller vad man ska säga. Jag fick tid att bygga upp mig själv sakta men säkert.
– Vi ”steppade” upp träningen långsamt. I början var det mycket cykel, sedan började köra lite bålövningar och sedan tog vi det vidare därifrån. Läkarna och fystränarna här i Skellefteå skötte allting jättebra, så nu känner jag mig i bättre form än någonsin. Det säger jag inte bara heller, utan det visar alla tester som vi gjort också. Något bra förde väl skadan med sig också, menar Berggren.

bb180915zh043-1562183833.jpegJonatan Berggren är i bättre form än någonsin, enligt honom själv.Ola Westerberg/Bildbyrån

19-åringen har kunnat bygga på sig en hel del muskler under tiden han varit borta från isen.
– Man hinner inte vara så mycket i gymmet under säsong annars, så jag fick mina timmar där när grabbarna var ute och tränade och spelade matcher. Då var jag i gymmet och kunde bygga på mig.

Hur är det med ryggen i dag?
– Nu är det ”top notch”. Nu är det inga fel och jag har inga bekymmer alls. Det känns ruggigt skönt att bara kunna röra sig utan att känna smärta, det var något man tog för givet förr men nu vet man hur ont det väl gör när man har problem med ryggen.

”VILL VISA HUR BRA JAG FAKTISKT ÄR”

Med tanke på hur förra säsongen artade sig är det en minst sagt revanschsugen Jonatan Berggren som tar sig an säsongen 2019/20.
– Ja, oj… Jag är väldigt revanschsugen. Jag vill visa alla hur bra jag faktiskt är på hockey och jag är ruggigt sugen på att allt bara ska dra igång. Det har varit en lång sommar, nu vill man bara dra igång matcherna.
– Jag vill vara en offensiv kraft att räkna med den här säsongen. Sedan vill jag vara pålitlig i båda ändarna av rinken, men självklart vill jag bidra i offensiven.

Vad har du för målsättningar för dig själv den här säsongen?
– Jag tar varje dag som den kommer, lite grann. Det viktigaste är så klart att laget går bra. Går laget bra så spelar man oftast bra själv, så det är väl lite med de tankarna jag går in till den här säsongen.

Berggren var aktuell för JVM redan förra säsongen, men då satte skadan stopp för honom. Att JVM är ett av säsongens stora mål är ingenting han sticker under stolen med.
– Det är självklart ett stort mål, det är ingenting att ljuga om. Det är en turnering som man sett varje år sedan man var liten, så det hade självklart varit väldigt kul att vara med där. För mig gäller det att få spela mycket här i Skellefteå och göra det bra när jag får chansen, så tror jag att det finns stor möjlighet att jag kan ta en plats.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten