P.K. Subban och Jack Hughes är två av Jesper Bratts nya lekkamrater i New Jersey.
Bildbyrån
NHL

Djävulska förstärkningar: "Några riktigt häftiga namn"

P.K. Subban, Wayne Simmonds, Nikita Gusev – och draftettan Jack Hughes. På pappret kan New Jersey Devils mycket väl vara NHL:s mest förbättrade lag efter sommarens förstärkningar. Inte undra på att Jesper Bratt ser fram emot klubbens träningsläger nästa månad.
– Vi har varit stekheta i sommar, säger 21-åringen till hockeysverige.se.

Jesper Bratt längtar redan. Den 30 augusti lämnar han den svenska sensommaren och återvänder till USA för att förbereda sig inför New Jersey Devils träningsläger som startar två veckor senare. 

Laget han kommer tillbaka till har till stora delar förändrats jämfört med det han lämnade när han flög hem till Sverige för att förbereda sig inför VM i april. Under sommaren har Devils general manager Ray Shero gjort några omtalade drag för att göra sitt lag mer konkurrenskraftigt.

Utöver att drafta den amerikanska stortalangen Jack Hughes som nummer ett hämtade han in stjärnbacken P.K. Subban via trejd, sajnade Wayne Simmonds som free agent och värvade rättigheterna till KHL:s poängkung Nikita Gusev från Vegas Golden Knights.

Det finns med andra ord fog för Bratt att vara uppspelt.
– Jag tror att alla i organisationen förstod att något skulle hända i sommar med tanke på hur det såg ut förra säsongen och att vi missade slutspel. Men kanske inte att det skulle hända så här mycket, säger han till hockeysverige.se med ett skratt.
– Vi hade mycket skador i fjol och hade kanske en lite tunn trupp, men nu har vi varit stekheta och fått in några riktigt häftiga namn som blir superintressanta att följa. Det är fyra toppspelare med både skills och styrka. Det ska bli skitkul att åka till campen nu.

"KAN DRA FOLK TILL MATCHERNA"

Av spelarna i fråga är det antagligen Subban som lyser klarast. 30-åringen hade ett mellanår i Nashville och kostade "bara" Devils två val i andra rundan i draften och två oetablerade backar i Jeremy Davies och Steven Santini.

Bratt fick höra talas om nyheten på sociala medier.
– Jag satt och följde draften när det kom upp på Devils instagram att de värvat honom. Skitroligt, säger han.
– Det är en plats i laget som vi har känt att om vi kan stärka upp den så kan det bli riktigt bra. Det är kul att få in en spelare som kan dra lite folk till matcherna och skapa uppmärksamhet kring laget. Sedan tror jag att han kan hjälpa till att få i gång laget på isen också.

Vad har du för bild av honom?
– Han verkar träna jäkligt hårt. Han är inte den som bara slappar och kör media. Han gillar kanske att synas lite mer än andra spelare som är lite mer lugna med sina profiler, men han vill visa sitt varumärke och det kommer bli bra för oss att få in en sådan kille också.

190526jm021-1564468620.jpgNikita Gusev. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

KAN FÅ SPELA MED DRAFTETTAN

Draftettan Hughes förväntas kliva rakt in i NHL och det har spekulerats i att han kan komma att få kampera ihop med just Jesper Bratt. Det är ingenting svensken själv fått några indikationer på, men han välkomnar möjligheten att få spela med 18-åringen.
– Det vore svinroligt, säger han.
– Först och främst är han ruskigt bra hockeyspelare. Vi har aldrig stått på samma is, men jag har sett honom lite på U18-VM och i lite highlights från VM. Det är inget snack om hur duktig han är. 

Nikita Gusev har visserligen inte spelat i NHL över huvud taget ännu, men sett till vad han har presterat i KHL och internationellt det senaste året finns det anledning att ha höga förväntningar. Han svarade för 82 poäng på 62 KHL-matcher med SKA Sankt Petersburg och följde upp det med att komma med i VM:s All-Star Team. Detta efter att ha noterats för 16 poäng på tio matcher för bronsmedaljören Ryssland.
– Han var grym tillsammans med (Nikita) Kutjerov på VM. Det finns en hel del skills där, säger han om nyförvärvet som Vegas Golden Knights släppte ifrån sig när de inte fick in honom under lönetaket.

7-50-1562230837.jpegWayne Simmonds.Foto: Icon Sportwire

NHL:s MEST FÖRBÄTTRADE LAG?

Powerforwarden Wayne Simmonds hade en tung säsong i Philadelphia och Nashville. Det bidrog till att han bara fick ett ettårskontrakt med Devils. Jesper Bratt tror att den tuffe veteranen har goda möjligheter att studsa tillbaka i sin nya omgivning.
– Han kommer få en viktig roll i framför allt powerplay. Han är en av dem som gjort flest mål på styrningar och returer i ligan. Det blir viktigt för oss att få in så någon som kan dra till sig uppmärksamhet i PP. Det har vi saknat sedan Brian Boyle försvann till Nashville. Jag har hört att han ska vara en riktigt bra ledare också.

Det är många som pekat ut er som det mest förbättrade laget i ligan, kan du skriva under på det?
– Det tycker jag. Men det är många lag som har lyft sig i sommar. Dallas och Rangers har fått in några riktigt bra spelare, till exempel. Men som helhet har vi fått in fantastiska tillskott.

Och som om inte de här förstärkningarna ovan vore nog får Devils även tillbaka sin storstjärna Taylor Hall i friskt skick. Efter att ha utsetts till ligans MVP 2018 begränsades han till 33 matcher i fjol på grund av en knäskada. Hall har inte spelat sedan i julas och kan på så vis nästan betecknas som ett nyförvärv.
– Att få tillbaka honom hel och frisk från start är superviktigt. Han har varit den viktigaste spelaren för oss under de två år jag har spelat här. Det verkar som hans rehab har gått bra också, säger Bratt.

SISTA ÅRET PÅ KONTRAKTET

Själv hade stockholmaren sin beskärda del av skador i fjol. Han inledde säsongen på skadelistan och missade bland annat mötet med Edmonton Oilers i Göteborg i oktober. Detta efter att olyckligt fått en förlupen puck på käken under en träning i Scandinavium just innan seriestarten. Bratt saknades även på isen i slutet av grundserien efter att ha fått ett skott på foten och missade sedan ett par av Tre Kronors matcher i VM efter att ha fått en smäll i en gruppspelsmatch.
– Det var mest otur, inget som jag kunde ha påverkat med förebyggande träning, konstaterar han.
– Allt känns bra nu och jag har haft en väldigt bra träningssommar där jag utvecklat mig fysiskt.

Efter två säsonger i ligan – och 68 poäng på 125 matcher – känner Jesper Bratt att han är mogen att lägga in en extra växel.
– Jag vet hur ligan funkar nu och känner att jag kan ta ytterligare ett steg. Nu är man inte någon junior längre, utan ska vara med däruppe och fajtas. Jag känner själv att jag tog ett steg förra säsongen, blev mer bekväm, tog mer ansvar och vågade utmana mer. Det vill jag fortsätta utveckla i år.

Du går in på sista året på ditt rookiekontakt. Känner du press att leverera på grund av det?
– Nej, än så länge är det ingenting jag kan påverka. Min kontraktsförhandling kan inte starta förrän 1 januari eftersom jag draftades sent (sjätte rundan). Så jag ska bara gå ut och ha kul, försöka ta det till nästa nivå.

Den nya omgivningen i New Jersey gör att finns det goda förhoppningar om att han kan lyckas med det.

Du kanske även vill läsa:
TREJDAD: P.K. Subban får lämna Nashville Predators
TREJDAD: P.K. Subban får lämna Nashville Predators
Därför blev P.K. Subban trejdad – analys av trejden och helgens draft
Därför blev P.K. Subban trejdad – analys av trejden och helgens draft
Efter Subban – nu gör Devils ny tung värvning
Efter Subban – nu gör Devils ny tung värvning
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 22 mars
17:30 Ilves - Ässät Liiga
17:30 KalPa - Pelicans Liiga
17:30 Lukko - IFK Helsingfors Liiga
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
torsdag 23 mars
01:00 Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:30 Brynäs - Malmö SHL
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten