Joel Vännström / John Vestermark
Bildbyrån
Hockeyettan
MJÖRNBERG: De främsta målvaktsparen i Hockeyettan

Vissa har en uttalad etta, men inte särskilt mycket bakom honom. Andra satsar på två jämna keeprar medan vissa väljer att ha två förstamålvakter som får tampas. Idag har det blivit dags att ranka målvaktspar.

Rankingen över ligans bästa målvakter har ni redan fått. Men om man vänder lite på perspektivet och kollar på vilka som har det bästa målvaktsparet blir bilden en helt annan.

Frågar ni mig är det här Hockeyettans tio främsta målvaktspar:

10. Pavel Krajcovic/Claes Endre, Boden
Säsongen som gick i Nybro blev ett fiasko för slovaken Krajcovic som tampades med skador, spelade rent uselt och bitvis var utkonkurrerad av Alexander Johansson. Nu återvänder han till det Boden där han tvärtemot var glimrande säsongen dessförinnan och sannolikheten att han studsar tillbaka känns ganska stor. Claes Endre är å sin sida en intressant story då han kom in som en sen panikvärvning från division 2 när Segeltorps David Forsberg gick sönder på försäsongen och spelade så bra att han bitvis var lagets förstekeeper. Ett minst sagt intressant par.

9. Sebastian Andersson/Marcus Due-Boje, Hammarby
Hammarby kommer ha ett minst sagt rutinerat burväktarpar att luta sig mot i vinter. Marcus Due-Boje har varit runt en hel del utan att det riktigt lyft, medan Andersson går in i sin femte raka säsong med Bajen och vid sidan av har skaffat sig viktig erfarenhet från spel i Australien och en utflykt till Birmingham Bulls i SPHL på andra sidan Atlanten. Två målvakter som börjar bli ”till åren” och som utan att tillhöra ettans yppersta spets är trygga alternativ av pålitlig klass. Kanske kan de sporra varandra till stordåd.

8. Isak Mantler/Daniel Eriksson, Lindlöven
Isak Mantler är på väg mot större uppgifter, förmodligen är den här säsongen det sista vi ser honom göra i Hockeyettan innan han får chansen att testa sina färdigheter i en större liga. Att han får chansen att hålla i förstaspaden känns inte mer än rimligt. Men Eriksson är en högst kompetent backup. Förmodligen rent av mer än så. Statistiken från Arboga är inte mycket att lägga någon vikt vid. Han spelade i ett svagt lag med taskig lagsammanhållning. Potentialen till att bli riktigt bra finns där.

7. Joel Vännström/John Vestermark, Piteå
Säsong efter säsong har vi gått och väntat på att det ska släppa på riktigt för Vännström. Han är en bra Hockeyettan-målvakt, det är det absolut inget snack om, men hittills har inte lyckats ta klivet från den nivån till att bli den där viktige matchvinnaren som leder sitt lag till framgång. Han har skickligheten för att kunna bli det och kanske kan konkurrensen från skicklige Vestermark bli tungan på vågen. Vestermark gick en liknande kamp i Kumla med Tim Harrysson under några säsonger och kommer nu närmast från SK Lejon. Känslan är att det även hos honom finns en oförlöst potential.

6. Joakim Strandberg/Oliver Tornerefelt, Tyringe
Den rutinerade och den ungdomligt entusiastiske. På papperet ser det ut som att Tyringe har ett oerhört intressant målvaktspar. Båda kommer dessutom från liknande erfarenheter i Kristianstad. Strandberg hittade glöden igen i Tyringe den gångna vintern efter att ha suttit fullständigt fastfrusen i Mats Lusths frysbox under två säsonger där han inte fick spela något alls hur bra han än presterade. Tornerefelt fick stå sex matcher för KIK under Mikael Gath den gångna säsongen. Tillvaron bakom Joel Gistedt är uppenbarligen tuff. Tillvaron i Tyringe kan däremot bli guld för dem båda.

5. Pontus Eltonius/Rasmus Hedström, Huddinge
Eltonius tog klivet från att vara en stjärna i SuperElit med Växjö till att vara en trygg sista utpost i Hockeyettan utan minsta lilla problem. Det borgar för att han ska kunna ta klivet upp och verkligen slå igenom den kommande vintern. Rasmus Hedström åkte på en jobbig hjärnskakning (ironiskt nog mot Huddinge), men hade som helhet ändå en ganska stark säsong i Segeltorp. Tillsammans utgör de ett oerhört potent målvaktspar för att vara i Hockeyettan.

4. Magnus Åkerlund/Andreas Bosson, Hudiksvall
33-årige Åkerlund är den åldrande mästaren, föredömet som fungerar som förebild för den aspirerande ynglingen vid sin sida. Han är toppmålvakten som fortfarande tillhörde de allra bästa i Hockeyettan den gånga säsongen. Men när han gick sönder under säsongens viktigaste tid klev Andreas Bosson in och spelade riktigt starkt. Den unge målvakten visade glimtar av vilken bra målvakt han kan vara på väg att bli. Den spontana känslan är att det kanske inte var så smart att stanna och skriva på för en ny säsong som tvåa bakom Åkerlund. Men i realiteten kanske Bosson kommer sno fler matcher än vi tror redan kommande säsong.

3. Robin Christoffersson/Carl Hjälm, Östersund
Östersund tappade Tim Juel till Hockeyallsvenskan och BIK Karlskoga, men har ersatt honom med ett par av keeprar som på papperet känns ganska jämnt. Carl Hjälm är tillbaka i klubben som han öppnade båsdörr för säsongerna 16/17 och 17/18. Ett år som uttalad förstekeeper i Kiruna AIF har givetvis gjort honom oerhört gott. Masen Christoffersson fick sitt verkliga seniorgenombrott med Malung säsongen som gick och får nu chansen på en större scen. Kampen om spaden är vidöppen och känslan är att minst en av de två kommer att kliva upp riktigt stort.

2. Daniel Fahlström/Oscar Malm, Nyköping
Det är lite typiskt Fredrik Mälberg att satsa på att ha två riktigt vassa målvakter och sedan (för en utomstående till synes helt utan logik) alternera mellan dem. Det är så han har kört de senaste säsongerna i Huddinge och säsongen som gick fick keeprarna inte ens själva veta förrän tätt inpå match vem som skulle stå. Daniel Fahlström bör med andra ord vara van vid upplägget och Oscar Malm kommer från en säsong där konkurrensen var minst sagt skarp i KRIF. Här snackar vi två målvakter som står på gränsen till Hockeyallsvenskan som ska slåss om speltiden i Nyköping. Det borgar för trygghet i egen zon på Rosvalla i vinter.

1. Wictor Ragnewall/Anton Svensson, Troja/Ljungby
Grejen i Ljungby verkar vara att ha två förstamålvakter. När Troja under Pelle Svenssons ledning gick upp i Hockeyallsvenskan för några säsonger sedan hette paret Robin Johansson och Johan Nielsen. Urstarkt. Nu kan klubben för andra säsongen i rad slå sig för bröstet över att ha både Wictor Ragnewall och Anton Svensson ombord. Två målvakter som tillhör ligans yttersta toppskikt och som kommer kriga infernaliskt om speltiden. Det kan säkert finnas nackdelar med det, men på papperet är det inget snack om vilka som har det bästa målvaktsparet i ettan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 25 september
13:00 Luleå - Brynäs SDHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
16:00 Djurgården - Linköping SDHL
16:10 SDE - Göteborg SDHL
20:00 Washington Capitals - Buffalo Sabres NHL
00:00 Edmonton Oilers - Winnipeg Jets NHL
måndag 26 september
03:00 Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights NHL
01:00 New York Rangers - New York Islanders NHL
tisdag 27 september
19:00 Skellefteå - Färjestad SHL
19:00 Tingsryd - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Brynäs - Örebro SHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 28 september
19:00 Brynäs - SDE SDHL
19:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Vastervik - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - AIK Hockeyallsvenskan
01:00 Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens NHL
torsdag 29 september
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Växjö - Brynäs SHL
19:00 Leksand - Örebro SHL
19:00 Linköping - Luleå SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Skellefteå SHL
19:00 Rögle - Malmö SHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
fredag 30 september
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten