Sök
Nicole Hall
Ronnie Rönnkvist
SDHL

Framtidens Damkronor: Nicole Hall

Hennes mamma vann SM-guld 1995 och hennes pappa har bland annat varit förbundskapten för Nya Zeeland. Nu ska näste person i familjen Hall, Nicole, göra sig ett namn.

 Det var naturligt för mig att börja spela hockey eftersom pappa var tränare och mamma har spelat. Dessutom har brorsan spelat i något lag i Stockholm. Då var valet inte svårt för mig, säger Nicole till hockeysverige.se.

BORLÄNGE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Idag får ni träffa vår sjunde tjej i serien ”Framtidens Damkronor”. För att möta henne fick hockeysverige.se resa till utkanten av Borlänge eftersom det är där Nicole Hall bor idag, men det var i Stockholm hon en gång föddes. Mamma är Susanne Hall, svensk mästare med Farsta 1995, och pappa är Hockeykonsultenten Ulf Hall.
- Pappa fick jobb här, men skulle även ta över Borlänges A-lag. Det var därför vi flyttade upp hit. Jag var bara två år då, berättar Nicole Hall då vi slagit oss ner i familjens kök på Skräddarbacken i Borlänge. Utanför på gårdsplanen i det trivsamma radhusområdet står givetvis två hockeymålburar.
- Det var naturligt för mig att börja spela hockey eftersom pappa var tränare och mamma har spelat. Dessutom har brorsan spelat i något lag i Stockholm. Då var valet inte svårt för mig.  

Mamma, Susanne Hall, var alltså med och vann SM-guld med Farsta 1995. I finalen besegrades dåtidens storlag inom damhockeyn, Nacka, med 5-1.
- Hon vann SM-guld och hade pappa som tränare, så man kan säga att vi är en hockeyfamilj.

Hur mycket hockey snackas det här hemma om dagarna?
- Till frukost, lunch och middag, men även däremellan också, säger 15-åringen med ett leende och fortsätter:
- Klart att mamma varit en förebild och jag ser upp till henne. Jag vill också uppleva det hon gjorde med SM-guld och allt det där.

Var hon även med i landslaget?
- Nej, hon valde att åka till USA för att kolla bröllopsklänningar i stället (skratt). Jag tror hon var på några uttagningar, men aldrig spelat i landslaget. 

"HAR EN EGEN COACH HÄR HEMMA"


Pappa Ulf Hall lever hockey 24/7 och har givetvis även betytt mycket för Nicole Hall som hockeyspelare.
- Det blir som jag har en egen coach här hemma. Är det något jag undrar över så är det bara att fråga honom. Han har betytt väldigt mycket på vägen och varit en bra hjälp för mig.
- Han säger till om det är något jag ska tänka på och så vidare, men det är bara positivt. 

nicol-hall-14-1565342283.JPGFoto: Ronnie Rönnkvist.

Ulf Hall var förbundskapten på Nya Zeeland under två säsonger 2014 till 2016. Då passade dottern på att åka ner dit för att testa på hur det är att spela hockey på andra sidan jorden.
- Det var coolt. Jag spelade en match där med ett Nya zeeländskt lag (killar). Dom var inte så bra och ganska långt efter i utvecklingen. Det var ändå en cool upplevelse att få se deras hockey, men spelarna hade inte samma klubbteknik som vi har här i Sverige. Sedan spelade dom inte alls med samma fart. 
- Pappas lag var här i Sverige på träningsläger i Norrtälje och då var jag med. Då var det deras landslag, men när jag var på Nya Zeeland spelade jag med något pojklag.
- Jag var 12 år när hans lag var här och dom i laget var mycket äldre, men jag var ändå bättre än många av dom. Dom ligger ganska mycket efter Sverige, men det var, som sagt var, coolt.

Nicole Hall gillade annars det hon fick uppleva i Nya Zeeland.
- Det var en mäktig miljö och jag har aldrig sett något liknande. 

TRIVDES MED ATT SPELA MED KILLAR

15-åringen från Borlänge har, liksom många andra tjejer, spelat med killar under hela sin uppväxt, något hon tycker har fungerat bra.
- Det har varit väldigt bra. Jag tror inte att jag hade utvecklats på samma sätt om jag hade spelat med tjejer. Dom i laget har behandlat mig som vem som helst. Det har varit kul och även coolt att spela med killarna, men framförallt bra för min utveckling. Jag tror inte att jag hade varit där jag är idag om jag enbart hade spelat med tjejer. 

Hur har det fungerat när det gäller den fysiska biten?
- Jag tycker att jag hänger med ganska bra. Klart att jag mött vissa stora spelare som jag inte haft någon chans emot, men jag hänger med dom flesta i det fysiska spelet.

Hade du helst velat spela vidare med killar under hela karriären?
- Både ja och nej. För min utveckling tror jag det hade varit bäst, men jag är ändå tjej och det hade nog inte blivit samma sak då jag blivit äldre.
- Det skulle absolut vara riktigt kul att få spela i kill-hockeyn, men det ska även bli kul att få spela med damer. 

nicol-hall-17-1565342326.JPG

I Leksandströjan.

Inför kommande säsong har Nicole Hall valt att lämna Borlänge för spel i Leksand. Där är tanken att hon kommer spela med både med killar och tjejer.
- Dels vill jag komma närmare damhockeyn. Sedan känner jag att det är en bättre utbildning att spela med killarna i Leksand än att spela i Borlänge.
- Jag kommer spela med killar U15/16 i Leksand. Sedan hoppas jag att även få spela lite matcher och träna med Dam-J, men jag ska tillhöra kill-laget. Även Tuva Kandell kommer spela med killarna där så det ska bli kul. 

"KOMMER SÅKLART BLI JOBBIGT"

Det blir också ett evigt pendlande första säsongen eftersom hon kommer gå klart nionde klass nere i Borlänge.
- Det kommer såklart bli jobbigt. Vissa dagar kommer jag känna ”jag orkar inte”, men eftersom det är något jag vill så är det något jag får ta. Jag vill bli bättre och då tycker jag att det är värt att sitta och åka.
- Jag kan tänka mig att det kommer bli mycket läxor i bilen, sena kvällar och stress efter skolan, men det är värt det, säger Nicole Hall som hoppas på en plats i Leksands Hockeygymnasium till nästa säsong.

När hockeysverige.se träffar Leksands-talangen är hon nyligen hemkommen från Halmstad där Maria Rooth haft sin hockeyskola.
- Det är en riktigt bra hockeyskola med många bra ledare som kommer dit. Våra gruppledare har spelat tjejhockey och riktigt roliga att hänga med. Det är coolt att ha tjejer som ledare som själva har en historia inom hockeyn.
- Våra gruppledare var Louise Leong, Emelie Öberg och Heini Lundin. Sedan var Linnea Johansson där och även Malou Berggren. Det var kul att vara där tillsammans med dom. Även Frida Ekdahl var där.
- Isledarna var bland andra pappa, Peter Elander, Rebecca Höglund
 och Maria själv.  


Har du haft någon förbild inom just damhockeyn?
- Jag har alltid haft Sofia Engström  Så har det varit sedan jag var liten och är så fortfarande, men jag har även haft Danijela Rundqvist som förebild.
- Sofia har alltid varit min idol, men när jag nu kommer till Leksand så sticker hon till Modo, säger Nicole Hall med ett leende. 

sofia-engstrom-leksand-1565342618.jpg

Förebilden Sofia Engström. Foto: Ronnie Rönnkvist

SIKTAR PÅ JVM

Damkronorna fick lämna VM:s A-grupp tidigare i vår, men det här tror inte forwards-talangen enbart behöver vara negativt för damhockeyn i Sverige.
- Det kan vara bra på så vis att landslaget får börja om på nytt med yngre spelare som får komma in. Det kan bli som en omstart för allt och alla. Jag vet att vi har många, många bra spelare som är bra och skulle kunna ta upp Sverige i A-gruppen igen.

Finns drömmen att du ska vara en av dom?
- Absolut, den drömmen finns helt klart.

Siktar du själv på Junior-VM redan den här säsongen?
- Jo, men det är såklart. Sedan har jag hört att Sverige ska skicka ett lag till Ungdoms-OS i Lausanne. Det är mitt nästa stora mål och det vore kul att få komma med dit, avslutar Nicole Hall.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten