William Quist och Jens Jakobs är klara för spel i Nottingham.
Bildbyrån
Europa

Öste in poäng i Danmark – nu är svensken klar för spel i England

ANNONS
William Quist öste in 52 poäng på 40 matcher i danska Herlev den gångna säsongen. Nu står det klart att den nyblivna 30-åringen fortsätter karriären i engelska Nottingham Panthers.

Efter fem säsonger i Hockeyallsvenskan med Björklöven respektive Almtuna valde William Quist att lämna Sverige för spel i Herlev i den danska ligan inför förra säsongen. 

Tillsammans med landsmannen Jesper Thörnberg och kanadensaren Brett Thompson ledde Quist Herlevs offensiv. När säsongen summerades hade den nyblivna 30-åringen noterats för 52 poäng (20+32) på 40 grundseriematcher samt ytterligare åtta poäng (2+6) på sex slutspelsmatcher.

JAKOBS HÄNGER MED

Nu står det klart att Quist fortsätter karriären utomlands. Under torsdagsförmiddagen meddelade den engelska klubben Nottingham Panthers att 30-åringen skrivit på ett ettårskontrakt med EIHL-klubben.

Samtidigt meddelar Nottingham att den allsvenske veteranen Jens Jakobs, förra säsongen i AIK och Almtuna, är klar för klubben. Den 34-årige dalmasen har även han skrivit på ett ettårskontrakt med Panthers.

I Nottingham blir svenskduon lagkamrat med den tidigare Brynäsbacken Adam Deutsch som skrev på för klubben tidigare i somras.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL