Olle Liss, Erik Josefsson och Conny Strömberg har alla spelat med Joakim Englund.
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan
"Lyckades lura honom att han sajnat ett miljonkontrakt"

Joakim Englund bjuder oss idag på en promenad genom minnenas allé när han presenterar fem spelare som han tidigare varit lagkamrat med. Skrattfest utlovas när han berättar om Connys utbrott i spelarbussen och den forne lagkamraten som lurades av sina kompisar att han kritat på ett miljonkontrakt.

I sommartider likt dessa är avståndet mellan nyheter inom hockeyns ramar längre än någonsin och det inte helt ovanligt med olika rankingar och listor.

Nej, jag tänker inte ge mig i färd med att tippa utgången av hockeyallsvenskan än. Den listan måste jag suga på i ytterligare ett par veckor. Jag tänkte istället lista de fem största profilerna, enligt mig, som jag spelat med under min hockeykarriär. Det behöver inte nödvändigtvis vara bästa hockeyspelarna utan det är spelare som på olika sätt gjort stora avtryck på mig.

Alla spelare på listan har även någon slags koppling till Hockeyallsvenskan.

5. Erik Josefsson, Växjö

Han valde bort locktonerna från hockeygymnasierna under tiden det begav sig någon gång i början av 2000-talet. Han ansåg sig helt enkelt få en tryggare och därmed bättre utbildning på hemmaplan i Gislaved. Som 21-åring var Josefsson redo att lämna tryggheten bakom sig och skrev på för Växjö Lakers säsongen 08/09 och vilken resa det skulle bli. Efter Eriks tre första säsonger i Lakers lyckades klubben ta steget upp till SHL där man idag är en maktfaktor inom svensk hockey.


Erik är nyutsedd lagkapten i årets upplaga av Lakers och jag förstår klubbens val till 100%. När jag spelade med honom förstod jag inte riktigt hur bra han skulle bli. Han hade inte den största verktygslådan var kanske inte den som glänste mest under matcherna, men när jag blickar tillbaka kan jag inte minnas att Erik gjort en dålig match. Han satte alltid laget före jaget och hade en dedikation och kärlek till sporten, vilket inte minst visar sig i den prestige han lägger i det hårda arbetet, både på och utanför isen. Att han nu tar över C:et efter Liam Reddox vittnar inte minst om detta.

En stor spelare och träningsprodukt som jag verkligen unnar framgången.


4. Marcus Eriksson, Vita Hästen

Macke har händer och ”hockeysense” som få, om ens någon, på allsvensk nivå kan mäta sig med. När solen skiner och Marcus är på lekhumör är han en fröjd för ögat att skåda. Jag har tidigare både sagt och skrivit att Macke Eriksson själv, på egen hand, är värd entrépengen. Ibland kan han dock verka ointresserad och oinspirerad att ta fram sitt trollspö, men när han gör det är han en fantastisk hockeyspelare att kika på.

Kommande säsong är inget undantag då Marcus ser ut att få en intressant omgivning med fler skickliga kedjepolare än senaste säsongen. Har ni möjlighet tycker jag definitivt ni ska ta chansen att se puckgeniet i vinter.


Allt som oftast låter han klubban och sina skills tala snarare än munnen vilket skiljer sig en del från andra profiler på den här listan.


3. Olle Liss, Dornbirner (Österrike)

En målskytt av rang som förmodligen har ett av hockeyvärldens hårdaste skott. Förutom att vara en skicklig offensiv spelare är han en riktig ”sköning” utanför isen med sitt breda dalmål, lättsamma sätt, axellånga hårsvall som någonstans får symbolisera att han är en av Sveriges få hockeyspelande rockstjärnor. Då har jag inte ens nämnt att han kör båge och att namnet Olle Liss redan andas så mycket artist det bara går.


När jag spelade med Olle säsongen 16/17 ”peakade” hockeyfebern i Västervik med välfyllda läktare många kvällar. När det vankades powerplay bytte Liss från sin svarta klubba till en något styvare klubba som dessutom var vit i färgen. Man kunde höra publikens förväntansfulla ”ååååååh” när Olle spatserade genom båset för att hämta den vita klubban.


Om jag ska försöka förklara hur hårt Olle skjuter gör jag det bäst genom att beskriva ett av hans mål när vi mötte Vita Hästen i Himmelstalundshallen. Han passerade blålinjen med någon meter och avlossade stora bössan varpå det klingade till rejält i målburen. Inte ens Olle jublade och spelet fortsatte i ytterligare någon minut. När sedan avblåsningen kom valde domaren att ringa på situationen. Jag passade på att fråga Olle om det var mål eller inte och han var tvärsäker; skottet hade gått i ribban. Efter någon minuts videogranskning tecknade sedan domaren för mål.


Om inte ens man själv hinner se om pucken går i ribban eller innerribban, då skjuter man hårt.


2. André Smulter, tränare för Boro/Vetlanda

Finnen är en riktig karaktär som jag lirade tillsammans med i Gislaved säsongen 06/07. Som hockeyspelare var han ”back in the day” en målskytt av rang som var ruskigt skicklig på att nyttja sina lägen. Hans främsta merit i Sverige är att han spelade i Troja/Ljungby säsongen 07/08 när de tog sig tillbaka till Hockeyallsvenskan.


En större glädjespridare får man leta efter. Om det inte var nya små hyss eller galna upptåg så är han en fantastisk berättare. Oavsett vad han berättade för historier så slutade dessa alltid med asgarv. Hos Smulter tycks det finnas oändligt med historier från hans kringflackande liv som hockeyspelare.


Nu som då var matchdagarna i Hockeyettan oftast onsdagar och söndagar. Skillnaden då var att vi tränade fredag och var lediga lördagar. Detta medförde att det var mer regel än undantag att vi satte oss med en öl eller två i bastun efter fredagsträningarna och bland annat lyssnade på Smulters galna upptåg.


En av alla hans historier var när han trodde sig slå igenom internationellt efter att fullkomligt ha vräkt in poäng i norska andraligan. En bra bit över 100 poäng hade han gjort under säsongen i Bergen. Hans polare hemma i Malax (Finland) lyckades lura honom att han signat ett miljonkontrakt för kommande säsong med ett tyskt DEL-lag. Kompisarna hade lyckats manipulera en fax där avsändaren hade tyskt nummer samt via förställande av röst på engelska med tysk brytning hade André blivit lurad. När sedan miljonkontraktet var påskrivet och tillbakaskickat via faxen ringde han runt till sina polare och berättade om det guldkantade kontraktet och bjöd även in till fest där han själv skulle stå för hela notan. Ett miljonkontrakt måste firas rejält tänkte han. Det hela slutade med att kompisgänget till slut berättade om det lilla pranket som hade pågått under ett par veckors tid. Men först i slutet på kvällen, när Smulter redan hade bjudit alla på en helkväll.


1. Conny Strömberg, klubblös

Var ska man börja? Han har släppt en bok, suttit i fyllecell, bidragit stort till att spela upp Örebro till SHL och ligger förmodligen i topp bland spelare som representerat flest klubbar under karriären. Just nu tränar han på uppe i Örnsköldsvik i väntan på att landa nästa kontrakt. Han fyller 44 år i höst och vägrar se slutet på karriären. Att Conny har passningarna och powerplay som signum på isen vet de allra flesta vid det här laget.


Det händer alltid saker kring Conny och i sommar har han bland annat varit aktuell som sommarpratare i radioovik.se som ni hittar här.


Conny är en mästare på att skapa rubriker. Kommer inte rubrikerna självmant så ser han till att skapa egna från egentligen ingenting. Häromdagen kom det en text på Sportbladet om att han vill göra ett nytt världsrekordförsök i att jonglera med en medicinboll. Videoklippet på det nuvarande rekordet finns konstigt nog inte kvar och han vill således få chansen att slå sitt eget rekord.


Conny är förmodligen den ärligaste och rakaste människan jag känner. I och med att han är så rak och ärlig sker det hela tiden roliga/lustiga saker/situationer kring Conny. Jag minns vår första säsong tillsammans där vi i Västervik var nykomlingar i allsvenskan och samtidigt lite av ett rock´n´roll-lag. Vi hade inte fått så mycket uppmärksamhet i media på några matcher varpå Conny kläcker ur sig idén att vi skulle värma upp utan hjälmar. Det skulle väl ändå kunna skapa lite rubriker tänkte han. Undertecknad var inte sen att nappa på idén varpå Conny snabbt hejdade mig genom att säga:
-- Men du får ju inte värma upp utan hjälm förstår du väl!?
Jag: - Varför inte?
Conny: - Det är ju bara vi stjärnor samt spelarna med långt hår som får värma utan hjälm.


Det hela mynnade tyvärr ut i att coachen fick nys om upptåget och stoppade det hela.


En annan rolig incident var när vi skulle på bortamatch mot Björklöven och en cirka tolv timmars bussresa låg framför oss. När vi åkt i ungefär en och en halv timme rasade bussen ihop varpå resan skulle ta ännu längre tid. Conny röt då till mot busschauffören som han tyckte tog för lång tid på sig. Se klippet i tweeten nedan.


Det ska bli intressant att se om Conny får någon ny chans till världsrekord i jonglering med medicinboll samt vilken klubb han spelar för till hösten.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten