Sök
Fem av de 15 bästa SHL-värvningarna enligt Henrik Skoglund.
Bildbyrån
SHL
SKOGLUND: SHL:s 15 bästa värvningar
Snart går SHL-klubbarna på is och Henrik Skoglund har tagit sig en titt på vilka 15 nyförvärv han tycker är vassast inför seriestarten i september.

Det är alltid lurigt att rangordna värvningar. För det är ju inte bara så enkelt som att ett "namn" eller poänghistorik kommer bli en garanterad succé. Jag gjorde ett försök i maj att ranka de tio främsta nyförvärven dittills. Den listan kan ni ta del av här.

Sedan dess har det hänt en hel del på värvningsfronten bland klubbarna och jag tyckte att det var dags för en uppdaterad lista. Dessutom adderar jag fem platser, vilket gör att åtta av de som var med på listan i maj är med även nu. Men toppen har förändrats rejält.

15. Jonas Holøs (b), Linköping

Det känns som att det var igår norrmannen kom som en ung och lovande back till Färjestad. Sedan dess har han hunnit samla på sig en stor mängd rutin från både SHL, KHL och NLA. 31-åringen är cementerad i det norska landslaget och är ett säkert kort att lita på bakåt. Min känsla är att han kommer bli oerhört nyttig för Linköping kommande säsong.

14. Juhani Tyrväinen (fw), Luleå

Är väl att beskriva som en ”late bloomer”. Fick rejäl fart på poängproduktionen i Liiga först på senare år och i år bar det hela vägen till landslagsdebut. Detta efter att aldrig tidigare ha representerat Finland landslagsmässigt på någon nivå.

Slog sig in i Finlands slutliga landslagstrupp och detta är en center som behärskar det fysiska spelet samtidigt som han i bra takt levererar poäng. Har potential att växa ytterligare.

13. Arttu Ilomäki (fw), Luleå

Nästan så man skulle vilja sätta karbonpapper över ovan inlägg. De här två spelarna har en likande story och har båda blommat sent samt att landslagsdebuten kom först i år.

Även Ilomäki spelar VM för Finland och gör man det så är man en spelare på mycket hög nivå. Det kan bli en rolig höst, vinter och vår i Luleå.

12. Eric Martinsson (b), HV71

Dubbel svensk mästare med Växjö och detta är en spelare som vet vad som krävs för att vinna, 26-åringen har vid ett flertal tillfällen testats i Tre Kronor och när han nu återvänder till SHL efter att ha spenderat förra säsongen i AHL och NLA så kommer han definitivt tillhöra en av ligans bättre backar.

Martinsson är en puckskicklig tvåvägs-back som lär skapa lugn i HV:s bakre led. Något de till stora delar saknade ifjol, trots giganten Mikko Lehtonen.

11. Patrik Zackrisson (fw), Leksand

"Zacke" är tillbaka i Sverige och denna gång är det Leksand som ska dra nytta av hans tjänster. Även om säsongen som var inte lämnade några större avtryck i historien är han ett klassförvärv. Säsongen innan den senaste gjorde 32-åringen 42 poäng i KHL och spelade OS för Sverige. Senaste säsongen i Sverige var 15/16 och då blev det 48 poäng för Skellefteå.

10. Jakob Forsbacka Karlsson (fw), Växjö

Det är vanskligt på ett sätt att ha Jakob Forsbacka Karlsson med på den här listan. Vet vi egentligen vilken klass han håller? Draftad i andrarundan 2015, men har sedan han skrev på för Boston 2017 bara spelat 29 NHL-matcher. Resten i AHL.

Det var en sida att se på det hela. Den andra sidan är självklart den potential JFK besitter och det ska bli oerhört spännande att se hur den kommer förvaltas i bördigt Växjö-land. Fler än en gång har spelare tagit kliv i den småländska staden och det känns som det här inte kan bli annat än succé. Känslan har hela tiden varit att forwarden ska stanna i NHL, trots utgående kontrakt med Boston. Men nu väljer han han alltså Sverige och spel i SHL.

9. Jonathon Blum (b), Färjestad

Rutinerad herre som spelat över 100 NHL-matcher och närmare 200 i KHL. Lägg därtill att han spelat OS för USA och väljer Karlstad för att "det är ett bra ställe för familjen". Får han bara vara skadefri så kan han rakt av ersätta flyktade Jesse Virtanen på Färjestads blålinje gällande poängproduktionen.

8. Johan Sundström (fw), Frölunda

Kommer från två mardrömsår borta i KHL som förstörts av skador. Men innan han lämnade Frölunda 2017 hade han två säsonger med 36 samt 38 poäng. Så vi vet att en skadefri Johan Sundström kan leverera starkt.

Sundström har en bra räckvidd och ett bra skott och är i det närmaste komplett som spelare. Han har alla delar för att vara en toppspelare.

7. Dennis Everberg (fw), Rögle

Den dubble VM-guldmedaljören från 2017 och 2018 gjorde 37 poäng för Växjö senast det begav sig i SHL. Efter en avstickare till KHL inledde han den nyss avslutade säsongen i AHL för Manitoba Moose, men stack över till Europa och NLA-laget Zug igen i mitten av november.

Rögle har känts intressanta och spännande i flera år nu. Blir Everberg skillnaden mellan en placering i de nedre regionerna av tabellen eller toppen? Jag tror faktiskt det och det ska bli ofantligt spännande att se vad den här herren kan uträtta i sin hemmiljö.

6. Greg Scott (fw), Brynäs

Brynäs vet vad de får av Scott. Scott vet vad han får av Brynäs. Efter tre säsonger i CSKA Moskva återvänder nu kanadensaren till klubben han gjorde 117 poäng för under tre säsonger. Kan han ligga runt 40 poäng även nästa säsong så kommer han tillhöra toppen av SHL.

5. Anton Rödin (fw), Brynäs

Var lagkapten när han lämnade Brynäs 2016 och det är en ledare som nu återvänder till Gävle efter en rad skadefyllda säsonger med ett knä som spökat.

Det är lite svårt att veta exakt vad man ska förvänta sig av Rödin i poängväg, men det vi vet är att Brynäs kommer få in en katalysator i sin trupp som komma riva djupa och variga sår i motståndarförsvaret. Får han fart på målskyttet också så kan det här vara nästa säsongs poängkung i hela serien.

4. Victor Ejdsell (fw), Färjestad

Dundersuccén i Karlskoga för ett par år sedan gav den avige värmlänningen både kontrakt i SHL och NHL. För att inte tala om Tre Kronor-debut som allsvensk spelare. Efter 20 mål och 34 poäng med HV71 17/18 drog han över till Chicagos organisation och det blev sex NHL-matcher.

Ejdsell kanske inte levererade någon succé i farmarligan förra säsongen, men vi vet alla vad han kan och när han nu återvänder till Färjestad, som han tidigare representerat på juniornivå, så känns det lite som att vad som helst i positiv bemärkelse kan hända. Jag skulle inte bli överraskad om han går och vinner poängligan, spelar VM 2020 och säsongen efter återfinns i NHL.

3. Ville Leskinen (fw), Färjestad

Det var hård konkurrens om Leskinens namnteckning. Men till slut vann Färjestad dragkampen om den sylvasse anfallaren som har näsa för mål. Totalt i liga, slutspel och CHL har Leskinen gjort 61 mål för Kärpät. Det finns inget som talar för att den produktionen inte kommer hålla i sig.

2. Emil Pettersson (fw), Växjö

Vi minns alla hans totala genombrott efter bytet från Skellefteå till Växjö för två säsonger sedan där han snittade en poäng per match i Småland. 25-åringen har fortsatt att leverera bra i AHL, men inte fått chansen i NHL. Nu är han tillbaka i Sverige och valet föll på Växjö. Båda parter vet vad de får av varandra och det här känns som den perfekta matchningen. 

1. Patrik Berglund (fw), Djurgården

Lämnade Buffalo och NHL under förra säsongen då han inte mådde bra. Istället åkte han hem till Sverige och nu blir han kvar här. I alla fall kommande säsong. En Berglund som mår bra och trivs skulle naturligtvis alla dagar i veckan kunnat ta ett jobb i stort sett i varenda NHL-klubb. Med sina 31 år är han i en bra ålder och han kommer ge både ligan och Djurgården en helt ny dimension. Tänk om Jacob Josefson får vara skadefri också. Då kan detta bli en synnerligen svårstoppad duo om djurgårdsledningen väljer att sätta ihop de bägge.


Du kanske även vill läsa: SKOGLUND: Rankar SHL:s bästa värvningar (hittills) Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten