Sök
Jesper Eliasson.
Simon Eliasson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Växjötalangen ska gå i fotspåren av fjolårets succémålvakter: ”Klart att det har inspirerat mig"

Efter en stark säsong i Växjös J20-lag kände både Jesper Eliasson och Växjö att han var redo för en ny utmaning. Nu ska den JVM-aktuelle målvakten gå i fjolårets JVM-succémålvakter och via allsvenskt spel i Almtuna ta en plats mellan Juniorkronornas stolpar under JVM i Tjeckien. 
– När jag såg dem förra året så kändes det som att det kunde vara en bra väg för mig att följa, säger Eliasson till hockeysverige.se.

Efter en vår och försommar fylld av barmarksträning i Växjö samt ett nyligen avslutat utvecklingsläger i Detroit befinner sig Jesper Eliasson för tillfället hemma i Eksjö för lite välförtjänt semester.

Tillsammans med nio andra svenskar spenderade Eliasson en vecka på Red Wings utvecklingsläger i Detroit i slutet av juni. En lärorik vecka – på många plan.
– Det var kul att åka över dit och få mäta sig lite med de andra målvakterna som de har i organisationen. Det var även kul att få träffa de andra svenskarna på lägret, sen var det skönt att få träna lite på is och komma bort från löpspåret lite, skrockar Eliasson.
– Vi hade träningar på förmiddagarna där vi målvakter körde mycket med målvaktstränaren, sen var det mycket anpassat efter forwards och backar. Vi målvakter fick mycket skott på oss, så det var kul. Sen hade vi lite andra aktiviteter på eftermiddagarna, som föreläsningar och matlagningskurser och så…

Matlagningskurser?
– Ja, vi får lära oss allt möjligt när vi är där borta, haha.

HADE INGEN MÅLVAKTSTRÄNARE I TROJA

Inför den gångna säsongen valde juniorlandslagsmålvakten att lämna tryggheten i Troja för spel i SHL-klubben Växjö Lakers juniorlag. Ett stort klubbmässigt steg, så klart.
– Det finns så klart lite bättre förutsättningar för att lyckas i Växjö än vad det gjorde i Troja. De har alla faciliteter man kan önska och så. Sedan är tränarna lite mer utbildade, kanske.
– Jag fick även jobba med målvaktstränare regelbunden basis för första gången under den senaste säsongen. Jag hade ingen målvaktstränare i Troja, så det är klart att det var en stor skillnad.

Även spelmässigt var det stora skillnader mellan spel i Troja och Växjö.
– Det var lite tufft i början att komma in i nivån eftersom jag bara var van med J20 Elit och J18 Elit från tiden i Troja. Det tog väl ungefär en månad in i seriespelet innan jag började steppa upp mitt spel. Sen gick det bra fram till jul.
– Efter jul kändes det som jag tog ytterligare steg och då fick jag också gå upp och träna lite med a-laget. Sen fick jag även lite chanser med landslaget vilket var kul. Jag är nöjd med mina insatser både i Växjö och i landslaget.

190328jo005-1563631642.jpgJesper Eliasson.Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

HOCKEYALLSVENSKAN TILL HÖSTEN – PRECIS SOM PLANERAT 

Just träningarna med a-laget var extra lärorika, menar 19-åringen.
– Det var svinkul att få testa på den nivån. Jag menar, (Viktor) Fasth har jag alltid följt medan (Viktor) Andrén visat de senaste åren hur bra han är. Det var kul att få följa dem på nära håll och det var riktigt lärorikt att få vara med dem och köra på träningarna. Det blir lätt så att man börjar diskutera olika situationer i spelet som sker. Det var som sagt riktigt lärorikt att få träna tillsammans med dem.

Vad känner du själv att du tog för steg under den gångna säsongen?
– Jag känner att jag utvecklade mitt tålamod i mitt målvaktsspel, samtidigt som jag blev lite snabbare och så. Jag växte in på SuperElit-nivån på ett bra sätt kände jag, och mycket var väl tack vare att jag utvecklade just tålamodet och snabbheten.

I juni stod det klart att Eliasson skulle lånas ut till Hockeyallsvenska Almtuna den kommande säsongen. Helt enligt planerna, menar burväktaren.
– Planen var hela tiden att det skulle bli spel i allsvenskan den här säsongen. Det var Växjös plan också, att jag skulle spela i juniorlaget första säsongen och i allsvenskan den andra.
– Först var det snack om att jag skulle lånas ut till Västervik, så jag var redan inställd på att bli utlånad. Sedan kom Almtuna in i bilden och då gick allting ganska snabbt. Det känns som ett bra kliv att komma upp på seniornivå och spela allsvensk hockey. Förhoppningsvis kan jag få spela mycket matcher där. Det känns skitkul att allt löste sig med Almtuna.

SKA GÅ I JVM-MÅLVAKTERNAS FOTSPÅR 

I Almtuna hoppas 19-åringen få stort förtroende och spela så många matcher det bara är möjligt. Den gångna säsongen spenderade samtliga tre JVM-målvakter (Samuel Ersson(Västerås), Adam Åhman (Oskarshamn) och Olle Eriksson Ek (BIK Karlskoga)) i Hockeyallsvenskan. Både Ersson och Åhman hade enastående säsonger i Hockeyallsvenskan och spelar i SHL till hösten.

Nu är tanken att Eliasson ska gå i deras fotspår.
– Det är klart att det har inspirerat mig när jag följde deras resa förra året. När jag såg dem förra året så kändes det som att det kunde vara en bra väg för mig att följa.

Jag gissar att JVM är ett stort mål för dig den kommande säsongen?
– Ja, jag har alltid drömt om att spela JVM. Det är någonting man suttit uppe och kollat på som liten grabb så det hade varit skitkul att få vara med där och spela. JVM är ett av mina stora mål den kommande säsongen, det är klart att jag

Nästa vecka börjar resan mot JVM för Eliasson och resten av de spelarna som blivit uttagna till Tomas Monténs trupp till turneringen i Plymouth, USA. Där väntar totalt fem matcher mot ett par lag från USA samt Finland och Kanada.
– Det ska bli kul att få starta säsongen där borta på en så pass hög nivå. Jag missar första veckan med Almtuna, men turneringen där känns som ett riktigt bra startskott på säsongen och jag ser framemot att få åka över.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten