Sök
Stefan Lassen och den tidigare landslagsspelaren i fotboll Josefine Öqvist bor numera i Hallstavik.
Privat & Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

"Det var för familjen – vilket är det viktigaste för mig"

Att balansera två utlandskarriärer i olika sporter tillsammans med ett familjeliv är inte det lättaste. Fråga bara Almtunas back Stefan Lassen och den tidigare landslagsstjärnan Josefine Öqvist. Efter ett par tuffa år utomlands har nu paret hittat lugnet i speedwayorten Hallstavik.

HALLSTAVIK (HOCKEYSVERIGE.SE)
Stefan Lassen är en av dansk hockeys riktigt stora spelare. Om jag har räknat rätt har han spelat inte mindre än tio VM-turneringar, tre OS-kval och tre JVM-turneringar. Dessutom har 33-åringen från Herning vunnit danska mästerskapet tre gånger.

Den största vinsten han vunnit är nog ändå då han blev tillsammans med förra fotbollstjärnan, Josefine Öqvist. Tillsammans bor dom nu speedwayorten Hallstavik med tre barn, Stella, Charlie och Maximilian och två hundar.

Men resan har till och från varit kämpig för att nå dit dom är idag.
– Oliver Ekman-Larsson och jag är jättebra polare. Han skulle träffa en tjej som spelade i Linköping. Då slängde jag ut lite på skoj ”har hon inte någon kompis som är lite äldre”, eftersom Oliver är några år yngre än mig, berättar Stefan Lassen då hockeysverige.se träffar honom och Josefine Öqvist i deras hem i Hallstavik samtidigt som resten av familjen far runt och smittar oss med sina härliga skratt.
– Sedan började vi skriva lite till varandra och prata i telefon…

Öqvist:
– Det tog ändå ett tag innan vi sågs. Sedan spelade du i Södertälje samtidigt som vi var lediga och skulle upp till Stockholm och shoppa. Då sa du ”Ni kan kolla på vår match”. Det var där vi träffades första gången.

Lassen:
– Innan kvalet vi spelade det året hade vi en dag ledigt. Då åkte jag ner till Linköping och då sågs vi hela dagen. Efter säsongen packade jag in allt i bilen och mer eller mindre flyttade till ”Jossan”.

Vilket blev som en mindre chock eller överraskning för landslagsspelaren i fotboll.
– Vi hade inte träffats speciellt länge, då började han lassa in allt i min fina lägenhet som var tjejig och fin. Det gick ju bra och det här är snart tio år sedan. 

josefine-oqvist-stefan-lassen-1563615872.jpgJosefine Öqvist och Stefan Lassen.Privat

"DET VAR TUFFT"

Hur länge spelade du fotboll samtidigt som du var tillsammans med Stefan?
– Nästan fem år till…
Lassen:
– Ett halvår i Linköping, ett år i Tyresö, sedan var det Kristianstad och Montpellier.

I många ”idrottsförhållanden” är det ofta tjejen som slutar med sin idrott medan killen fortsätter, varför tror ni att det blir så?
– Stefan var i Österrike medan jag var själv med Stella i Frankrike. Han blev erbjuden av min klubb, eftersom dom ville ha mig kvar, att betala hans lön…

Lassen:
– Presidenten i ”Jossans” klubb erbjöd mig bättre lön än jag hade i Österrike för att spela i division 1 i Frankrike. Vi hade Stella då och det var inte ekonomiska som avgjorde.

Öqvist:
– Ekonomiskt hade vi fått det jättebra, men vi kände att vi ville ha Charlie samtidigt som jag hade haft mycket knäproblem. Jag kände inte någon glädje att gå till träningen och ha ont hela tiden.

Kände du dig färdig med fotbollen?
– Jag hade haft en väldigt fin säsong nere i Frankrike och kände att jag ville sluta på topp. När jag sa att jag ville sluta sa klubben ”om du stannar behöver du bara spela våra hemmamatcher”. Men jag kände att jag ville sluta på topp och det blev ett jättebra minne att få sluta så bra.

Lassen:
– Jag bodde i Österrike med hundarna då medan ”Jossan” bodde i Frankrike med Stella. Det var tufft…

Öqvist:
– Det året tog psykiskt på mig. När jag spelade matcher hade jag barnvakt, men att höra henne skrika vid planen… När jag hade gjort mål kunde jag springa och kolla vart hon var någonstans istället för att jubla. Det var jättekonstigt.

"HUNDEN SKET I BILEN"

Ni måste haft rejäla telefonräkningar?
– Tack gode gud för FaceTime, säger Stefan Lassen och fortsätter samtidigt som Stella och Josefine pratar om alla nattliga tågresor i Frankrike.
– Vi pratade på FaceTime flera timmar om dagen.

Öqvist:
– Efter den här perioden hatar jag att titta på telefonen. När någon sms:ar blir jag ”ring istället snabbt och säg vad du vill” ha ha…

Lassen:
– Vi hade lite flyt att det var ett OS-år, så jag hade tre veckor ledigt från ligan i Österrike. Då körde jag bil ner till Frankrike och kunde stanna där under 12-13 dagar.

Det måste ha varit tufft att vara ifrån sin dotter, men givetvis också Josefine?
– Ja, det var helt sjukt jobbig.

Öqvist:
– När vi hade ledigt en helg kunde vi flyga till Stefan eftersom det fanns direktflyg till Wien från ganska nära där jag bodde. Vi träffades ändå hyfsat ofta. Dessutom körde Stefan bil ner för att träffa oss.

Lassen:
– Jag körde efter en match och var där till lunch dagen efter. Trocadero (hunden) sket i bilen när vi var på motorvägen ha ha…
– Ibland var jag ledig två tre dagar, samma sak var det i Finland, men flygen passade nästan aldrig. Ena gången åkte jag till Wien och flög därifrån och nästa gång Venedig. Det var krångligt, men det gick. När jag efter mitt säsongsavslut var ner till ”Jossan” sa vi båda att det här inte fungerade för oss och inte för Stella heller. Vi var tvungna att ta ett beslut.

130725cs010-1563616020.jpgJosefine Öqvist spelade 80 landskamper för Sverige under sin tid som aktiv.Carl Sandin/Bildbyrån

"EKONOMIN VAR INTE VIKTIG"

Hur mycket tänkte ni på just det här med pengar då situationen var som den var?
Öqvist:
– Klart att vi tänkte på pengar eftersom vi måste klara oss. Samtidigt, när vi fick erbjudandet att Stefan komma dit och få bättre betalt kände jag att pengarna inte skulle göra oss lyckligare. Det skulle inte vara värt det.
– Då bestämde vi oss för att komma till Österrike, göra något som gjorde oss lyckligare i stället för att göra något ingen av oss ville.

Lassen:
– Ekonomin var inte viktig. Det som viktiga var att vi skulle få vara tillsammans. Vi var också helt överens om att det var rätt beslut.

Hur gick det att hålla fokus på hockeyn när familjen fanns i ett annat land och många gånger hade det ganska jobbigt?
– Ibland var det väldigt tufft. Det värsta var när jag tänkte ”två matcher till sedan får jag åka”. Jag hade hundarna och det hjälpte mig ganska mycket. Vi hade våra rutiner, ut på morgonen, sedan åkte jag och tränade, hem för att sedan gå en och en halv timme i skogen med dom.
– Jag hade ändå tur eftersom jag bodde i ett stort hus med fyra lägenheter tillsammans med fyra kanadensare som hade fru och barn. Vi umgicks mycket och hade roligt ihop samtidigt som jag försökte göra så mycket som möjligt för att inte sitta hemma själv.
– En av tuffaste bitarna var, utan att säga för mycket, men fransmännen och fransyskorna var inte jättehjälpsamma. När ”Jossan” ringde och var ledsen var tufft eftersom ingen hjälpte till.
– Vi fick också en ny tränare under mitten av den säsongen som var väldigt förstående. När vi hade två dagar ledigt sa han till mig ”ta fyra dagar i stället, åk ner och träffa din familj…”

Hade du själv tankar på att sluta med hockeyn när det var som jobbigast?
– Efter den säsongen sa vi båda två att antingen slutar ”Jossan” eller jag. Det är ingen tvekan om att jag tycker det är kul att spela hockey, men det var inte värt att fortsätta som det var.
– Hade vi bestämt att ”Jossan” ville spela vidare och vi väntat två år till med att få nästa barn så hade jag kunnat göra det, men det fungerade inte att ha det under en längre tid som vi hade det.

BOSATT SIG I SPEEDWAYORTEN

Numera bor alltså familjen Lassen/Öqvist i Hallstavik. En ort mest kända för Speedway och Rospiggarna.
– Vi var i sommarstugan i Öregrund. Vi satt och letade större hus samtidigt som det var en dag med regn och dåligt väder, berättar Öqvist och fortsätter:
– Jag kollade runt på Hemnet och såg det här huset. Vi åkte hit och kollade, in här och kollade. Visst, det var en del att göra, men i det stora hela var huset stort och fräscht så vi började buda på det direkt.

Lassen:
– Då bodde vi utanför Sala fortfarande, men vi hade även varit inne i Uppsala och tittat på hus. Vi hade säker kollat på 10-15 hus innan och ”Jossan” låg och kollade på Hemnet tre, fyra timmar varje kväll.

Öqvist:
– Huset var grönt och jag ville ha ett vitt hus, men det var sådant som gick att ändra (skratt). Vi bodde här ett år sedan målade vi om.

Lassen:
– Det var budgivning och vi blev lite tävlingsinriktade, det var verkligen så, men vi ville verkligen ha det. Vi satt på altanen i gamla huset. Det hade inte hänt något på flera dagar, men då ringde mäklaren och sa att vi hade fått huset.
Öqvist:
– När vi sedan hade vunnit budgivningen sa vi till varandra ”Vad har vi gjort nu” ha ha…   

"DU KAN VÄL TRÄNA MED RIMBO?"

Stefan Lassen spelade tre säsonger i Finland, där han var kapten och även spelade en väldigt bra hockey, innan han inför förra säsongen valde att återvända till Sverige. Ny klubbadress blev Uppsalaklubben, Almtuna.
– Det var för familjen – vilket är det viktigaste för mig. Första säsongen i Finland gick jättebra och alla trivdes. Säsong två, det fanns något som heter ”Svenska daghemmet” som Stella gick på. Det var konstigt eftersom Stella fick gå från måndag morgon till onsdag klockan elva eller att vi lämnade onsdag klockan elva och hämtade fredag eftermiddag.

Öqvist:
– Ibland fick dom inte ens äta lunch där utan vi skulle komma klockan ett och hämta istället för klockan tre.

Lassen:
– Det plus att Stella inte riktigt trivdes där eftersom det bara var en svensk tjej där. När dom lekte var det bara finska. Stella hade innan hört både tyska och franska, men finskan var svår.

När Stefan Lassen och Josefine Öqvist flyttade hem till Sverige för gott var det nära att den danska VM-spelaren skulle hamna i division 1.
– Att det blev Almtuna var egentligen en tillfällighet. Jag hade avskrivit Almtuna och varken jag eller min agent hade ens pratat med dom.
– Jag fick först tag på Rimbo Hockey av en ren tillfällighet genom Stellas kompisars föräldrar.

Öqvist:
”Du kan väl träna med Rimbo för att hålla igång?”

Lassen:
– Jag sa att jag kunde börja spela där, men då ville jag att dom skulle hjälpa mig att hitta ett jobb eftersom jag inte har samma nätverk här som i Danmark. Jag träffade en som har ett företag där. Vi var fullständigt överens och jag var redo att skriva på för Rimbo.
– Dom skickade jobberbjudandet på torsdagseftermiddagen. På fredag förmiddag ringde Björn Danielsson och frågade om jag kunde komma in en månad och spela eftersom (Jakob) Ragnarsson var skadad. Jag visste inte eftersom jag var inställd på att börja jobba, få lite ordning på helgerna och sådär. Vi kom sedan ändå överens om att skriva för hela säsongen och det har fungerat hur bra som helst.

Öqvist:
– Det har, som Stefan säger, varit hur bra som helst. Charlie älskar att kolla på hockey. Han kommer säkert hålla på med hockey i framtiden. Morfar blev också nöjd eftersom Almtuna spelar tio minuter från där han bor, så morfar kollar varje match.

stefan-lassen-hs-1562187502.jpegStefan Lassen.Ronnie Rönnkvist

TUFFT PÅ ISEN – PERFEKT UTANFÖR

Förra säsongen var tuff för Almtuna där laget först spelade sig ur Hockeyallsvenskan efter ett dramatiskt kval där sista kvalmatchen mot Kristianstad kom att fälla avgörande. Tack vare att Pantern drog sig ur serien av ekonomiska skäl inför kommande säsong fick ändå Uppsalaklubben behålla sin plats.
– Jag ser tillbaka på säsongen med lite blandade känslor faktiskt. Jag har aldrig njutit så mycket av att spela hockey som jag gjorde senaste säsongen. Allt funkade så bra och jag tror vi var borta tre nätter på hela säsongen. Jag var oftast hemma här vid halv två, hann ta en kaffe på terrassen, mysa, träffa kompisar och ha middagar och sådana saker som vi gillar.
– Hockeymässigt, det var ett jobbigt slut kan man väl säga… Det var riktigt tufft.

Hur mådde du då i den situationen med tanke på att du var än av äldre spelarna i och skulle driva det här laget?
– Jag mådde riktigt dåligt. Ibland satt jag och tänkte ”hade jag gjort något annorlunda så hade vi inte hamnat i den här situationen”. Samtidigt, alla pratar om AIK matchen där det avgjordes då det var fyra sekunder kvar.

Öqvist:
– Jag såg matchen på TV och slog i sängen så hårt att Stella började gråta, skrattar förra landslagsforwarden.

Lassen:
– Sett över hela säsongen är det inte den matchen som avgör. Att ta två poäng på Hovet är ändå riktigt bra.
– Sista matchen i kvalserien spelade vi inte ens 50 procent av vad vi kunde eftersom vi inte vågade. Det låste sig då vi hade så mycket att bevisa. På så vis var det ett väldigt tufft slut.
– Sedan kom den här tiden efter. Först sa dom att AIK kanske inte skulle klara licensen. Sedan var det Kristianstad och till slut blev det Pantern. Jag vill inte att något annat lag ska åka ur, men man är ändå lite självisk i den situationen.

Hade du spelat kvar om Almtuna spelat i Division 1?
– Ja, vi hade redan börjat förhandla. Som jag sa så fungerade bra hemma och hade vi åkt ur hade det blivit lite mer jobb och mindre hockey. Nu blev det mer hockey och mindre jobb.

Stefan Lassen har skrivit på för en säsong ytterligare i Almtuna, men för Josefine Öqvist handlar livet vid sidan av familjen om mode och både en butik i Hallstavik och på nätet.
– Jag har alltid gillat kläder och mode och när jag gjorde min första betalning för kläder från Kina, jag betalade mycket pengar, tänkte jag ”vad har jag gjort nu?”
– Stefan har haft ett företag tillsammans med en kompis som hade handlat med Kina. Genom hans kontakter kände jag mig trygg med att köpa in varor från Kina. Vi beställde hem lite prover och det såg bra ut så jag tänkte att nu kör vi på det här.
- Nu säljer jag kläder, skor, accessoarer och smycken till kvinnor både i butiken och på nätet. Jag kan hålla bra priser eftersom jag tar hem från Kina och har lager här hemma så jag har inte så höga kostnader runt om. Jag vill att alla ska har råd att köpa och det var min tanke från början.

HÄR hittar ni Josefine Öqvist modebutik på nätet.

oqvist-by-jossan-1563617064.jpgButiken i Hallstavik.Privat

Idag 19:00
Örebro HK - Luleå HF
1 2.80
X 4.15
2 2.35
Idag 19:00
IK Oskarshamn - IF Malmö Redhawks
1 2.95
X 4.20
2 2.20
Idag 19:00
Färjestads BK - Växjö Lakers HC
1 1.83
X 4.50
2 3.85
Idag 19:00
Linköping HC - Rögle BK
1 3.00
X 4.20
2 2.15
Idag 19:00
Leksands IF - Djurgårdens IF
1 2.95
X 4.15
2 2.25
Idag 19:00
Frölunda Indians - Brynäs IF
1 1.74
X 4.50
2 4.30
Fredag 19:00
BIK Karlskoga - Almtuna IS
1 1.43
X 5.35
2 5.35
Du kanske även vill läsa: VM-backen förlänger – och får jobb på marknadsavdelningen BOMBEN: VM-backen aktuell för spel i Hockeytvåan Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten